Γδύθηκε και έχασε το χρυσό μετάλλιο

Γδύθηκε και έχασε το χρυσό μετάλλιο Facebook Twitter
21

Ο Γάλλος Μαχιεντίν Μεκισί-Μπεναμπάντ, που τερμάτισε πρώτος στα 3000μ. στιπλ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου στην Ζυρίχη, έχασε τελικά το μετάλλιο εξαιτίας του ξέφρενου, γυμνού πανηγυρισμού του.

Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης, έβγαλε την μπλούζα στα τελευταία μέτρα του αγώνα και τερμάτισε γυμνός, βλέποντας λίγο μετά τους κριτές να του δείχνουν κίτρινη κάρτα. Στη συνέχεια η Ισπανία κατέθεσε ένσταση και ζήτησε την αποβολή του Μεκισί-Μπεναμπάντ επικαλούμενη τους κανόνες για «ενδύματα, υποδήματα και σαλιάρες (σ.σ. αυτό που φορούν οι αθλητές με το νούμερο)».

Γδύθηκε και έχασε το χρυσό μετάλλιο Facebook Twitter


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του sentragoal.gr η Ισπανία είχε όφελος καθώς σε περίπτωση τιμωρίας του Γάλλου, ο δικός του αθλητής, ο Άνγκελ Μουγέρα, θα ανέβαινε στο βάθρο. Κι έτσι έγινε! Η αγωνόδικος επιτροπή απέβαλε τον Μεκισί-Μπεναμπάντ με αποτέλεσμα το χρυσό μετάλλιο να πάει στον Γάλλο Γιοάν Κοβάλ, το ασημένιο στον Πολωνό Κρίστιαν Ζαλέβσκι και το χάλκινο στον Ισπανό!

Γδύθηκε και έχασε το χρυσό μετάλλιο Facebook Twitter

Η Γαλλία έκανε με τη σειρά της ένσταση, η οποία απορρίφθηκε και ο Μεκισί-Μπεναμπάντ έμεινε να απορεί τι κακό έκανε. «Όταν έβγαλα την μπλούζα μου στα τελευταία μέτρα ήταν από την μεγάλη χαρά μου. Ήταν η απόλαυση της νίκης. Ήμουν τόσο χαρούμενος που υπερασπιζόμουν τον τίτλο μου», έλεγε θλιμμένος ο Γάλλος.

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Ήταν περιττή κίνηση να βγάλει τη φανέλα του;Ναι.΄Ηταν ίσως δείγμα αλαζονείας;Πολύ πιθανόν.Άξιζε ξεκάθαρα το χρυσό μετάλλιο;Χωρίς αμφιβολία.Οπότε θεωρώ ότι η κίτρινη κάρτα και μια αυστηρή επίπληξη θα ήταν αρκετή.Ο Ισπανός που θα ανέβει στο βάθρο δλδ. θα αισθανθεί ότι άξιζε το μετάλλιο;Μέσα του θα ξέρει καλά ότι δεν το άξιζε.Εγώ στη θέση του δεν θα το αποδεχόμουν και δεν θα παρουσιαζόμουν στην τελετή απονομής.Τέλος,να προσθέσω ότι η IAAF(αν και σ'αυτην την περίπτωση είναι η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου)ελέγχεται για την επιλεκτική της ευαισθησία στην εφαρμογή των κανόνων.Μόλις πρόσφατα έδωσε συγχωροχάρτι σε Asafa Powell,Tyson Gay και Sherone Simpson μειώνοντας κατά πολύ την αρχική ποινή αποκλεισμού τους λόγω doping...
απο τη σελίδα:http://mikros-romios.gr/2580/paravaseis/"Οι ποινές, οι οποίες συνήθως επιβάλλονταν στους αγωνιζόμενους που επεδείκνυαν μη αρμόζουσα αθλητική συμπεριφορά ήταν η αφαίρεση της νίκης, όπως στην περίπτωση του Κλεομήδη από την Αστυπάλαια, η ατιμωτική αποβολή από τον χώρο του σταδίου και ο αποκλεισμός από τους Αγώνες, η καταβολή χρηματικής ποινής και οι σωματικές ποινές, η μαστίγωση και ο ξυλοδαρμός. "
Πλακα θα ειχε να έπεφτε στο τελευταίο εμπόδιο να βλέπαμε μετα τι θα ελεγε κ πως το αιτιολογουσε αν έχανε την πρωτη θεση εξαιτίας της αλαζονείας του. Αλλα οχι δεν πιστευω οτι πρεπει να του στερηθεί το μετάλλιο γι αυτην του πράξη! Θα την χαρακτηρίσω πράξη απλως περιττή!
Στην αρχή είπα οτι ηταν υπερβολή η τόσο αυστηρή συμπεριφορά των διοργανωτών,όταν ομως είδα το βίντεο και κατάλαβα πόσο υπεροπτική και αντιαθλητική ηταν η συμπεριφορά του αθλητή κατάλαβα οτι του άξιζε και με το παραπάνω.
Κάποιοι λόγοι θα υπάρχουν που ισχύουν αυτοί οι κανονισμοί. Επειδή όμως η ουσία δεν αλλάζει λόγω ενδυμασίας η χωρίς αυτή, αν εγώ ήμουν ένας από τους αθλητές πίσω από τον Μεκισί-Μπεναμπάντ δεν θα δεχόμουν καμία αλλαγή. Θεωρώ δίκαιη και μεγαλειώδη τη νίκη του.Το "γυμνό" του σώμα αποδείχτηκε ικανότερο, ανώτερο των αντιπάλων του. Ο μόνος λόγος που ένας αθλητής πρέπει να ακυρώνεται είναι η χρήση ουσιών, το λεγόμενο ντόπινγκ. Κανένας άλλος. Η περίπτωση του πρέπει να επανεξεταστεί. «Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης, έβγαλε την μπλούζα στα τελευταία μέτρα του αγώνα και τερμάτισε γυμνός». Εσείς βλέπετε κάποιον γυμνό ή έναν αθλητή χωρίς την μπλούζα του αλλά με το σορτσάκι του;«Στη συνέχεια η Ισπανία κατέθεσε ένσταση και ζήτησε την αποβολή του Μεκισί-Μπεναμπάντ επικαλούμενη τους κανόνες για «ενδύματα..»Αυτή η -και καλά- ένσταση λέγεται, καθαρή πουσ**α...!
Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί, αν δεν εφαρμόζονται εδώ τότε να μην εφαρμόζονται ούτε κι αν ο αθλητής κάνει κάποιο ρατσιστικό σχόλιο. Διότι ακόμα και τότε δεν παύει να είναι νικητής, συνάδει ωστόσο με το πνεύμα του αθλητισμού; Όχι. Ούτε η αλαζονεία χωράει στον αθλητισμό και δε δικαιολογείται, ούτε αν πρόκειται για τον γρηγορότερο άνθρωπο στον κόσμο όπως είπε ο sn07.
Έχεις την εντύπωση πως αυτοί οι αθλητές αυτής της κλάσης, για την ακρίβεια αυτοί οι πρωταθλητές, δεν τηρούν τους κανόνες; Από την άλλη, οι κριτές αποφάσισαν λόγω της μπλούζας του και όχι λόγω του ενθουσιασμού του ή της αλαζονείας του.Επαναλαμβάνω. Η ένσταση της Ισπανίας είναι εξαιρετικά ανόητη και εκ του πονηρού, η οποία επί της ουσίας δεν στερεί την πραγματική του αξία και νίκη. Η περίπτωση του πρέπει να επανεξεταστεί. Αν είναι δυνατόν! Αν τελικά η απόφαση εφαρμοστεί, στο βάθρο, αναλόγως της θέσης τους - ειδικά ο τρίτος, που ήταν τέταρτος, θα ανέβουν "κάλπικοι" νικητές.Το ρατσιστικό σχόλιο που κολλάει; Το συγκεκριμένο παράδειγμα σου είναι τουλάχιστον άστοχο. Δεν έχει καμία σχέση με το εν λόγω περιστατικό.
Το ρατσιστικό σχόλιο το ανέφερα διότι μίλησα για κανονισμούς. Δε μπορεί να ισχύουν οι κανονισμοί στη μία περίπτωση και να μην ισχύουν στην άλλη.Η ένσταση της Ισπανίας καλώς έγινε αφού έκριναν την συμπεριφορά του αντικανονική, κι αμφιβάλλω ότι αν δεν υπήρχε κάτι αντικανονικό οι υπεύθυνοι θα του στερούσαν τη νίκη εκ του πονηρού. Ποιο το όφελος σε μια τέτοια πράξη; Σιγά μην πλήρωσαν κιόλας οι Ισπανοί για τη νίκη. Κατ'εμέ και προφανώς και κατά τους υπεύθυνους η συμπεριφορά του ήταν αντικανονική και κατά τη γνώμη μου αλαζονική, είναι προσβλητικό για τους άλλους αθλητές να επιδεικνύει με τέτοιο τρόπο τη χαρά του. Κι άλλοι χαίρονται με τη νίκη τους αλλά δε γδύνονται πριν καν κόψουν το νήμα. Τετοιες συμπεριφορές αρμόζουν σε κάγκουρες όπως είπε κι ο celsius όχι σε αθλητές. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα πια.
trollolo 15.8.2014 | 21:21Καλά.. άστο.. είσαι εκτός ουσίας του θέματος. Πως να στο πω; "Πατινάρεις" λιγάκι... Ο συγκεκριμένος κανονισμός, είναι τουλάχιστον βλακώδης, ο οποίος μάλιστα τέθηκε σε ισχύ "υπερβολικού ζήλου", κατόπιν της ένστασης της Ισπανίας. Οι κριτές έβγαλαν κίτρινη κάρτα που σημαίνει αρνητική παρατήρηση, όχι όμως ακύρωση. Χωρίς την ένσταση της Ισπανίας δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως ζήτημα. Ο αθλητής νίκησε δίκαια και με το παραπάνω. Όσο αφορά τον ρατσισμό στον αθλητισμό, αλλοίμονο μας αν χρειαζόμαστε και σε αυτό τον τομέα κανονισμούς προκειμένου να καταδικάσουμε ρατσιστικές συμπεριφορές οι οποίες αυτονοήτως είναι καταδικαστέες. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Επαναλαμβάνω, το παράδειγμά σου περί ρατσισμού είναι εντελώς άστοχο. Όσο αφορά την αλαζονεία, αν και άσχημη ως συμπεριφορά ορισμένες φορές, δεν είναι κάτι καταδικαστέο σε τέτοιο βαθμό ώστε να αφαιρούνται μετάλλια. Γι αυτή τη συμπεριφορά του θα τον κρίνει ο κόσμος και οι συναθλητές του. Επίσης, δεν είδα, κατά το παρελθόν, να καταδικάζονται ή να αφαιρούνται μετάλλια Αμερικάνων αθλητών, συνηθισμένοι στην αλαζονική και εξυπνακίστικη συμπεριφορά, που πολλές φορές τερματίζοντας πρώτοι δεν γυρνάνε ούτε να κοιτάξουν τους αντιπάλους τους ή ακόμη και να δεχτούν τα συγχαρητήρια τους. Είναι πολλά αυτά τα παραδείγματα στον χώρο του στίβου, ιδιαίτερα στα αγωνίσματα ταχύτητας μεσαίων και μικρών αποστάσεων. Έχω ασχοληθεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού με τον στίβο και γνωρίζω πολύ καλά πως οι ενστάσεις τις περισσότερες φορές γίνονται εκ του πονηρού. Και όχι μόνο στον στίβο, γενικά στον αθλητισμό. Ο συγκεκριμένος αθλητής νίκησε δίκαια. Η συμπεριφορά του με τον ακραίο ενθουσιασμό του, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Αν πρόσβαλε κάποιον ή κάποιους, αυτοί δεν είναι οι αντίπαλοί του, παρά μόνο, ίσως, ο εαυτός του. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
@Ο Νοών... νοείτωΔηλαδή για να καταλάβω, επειδή δεν έχω την ίδια άποψη με 'σένα δεν πάω καλά, είμαι τρελός, υπερβολικός, κάτι άλλο είμαι επειδή απλά δε συμφωνώ μαζί σου; Λοιπόν, επειδή με κούρασε η ανάλυση πάνω στην πράξη ενός κάγκουρα θα το τελειώσω εδώ εγώ, Εσύ κατηγόρησέ με όσο θες ακόμα, τουλάχιστον οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης είχαν την ίδια άποψη με 'μένα κι ευτυχώς δεν είσαι εσύ ένας από τους υπεύθυνους διότι ποιος ξέρει ποιοι θα έπαιρναν το χρυσό και τι θα έκαναν επιδεικνύοντας την αλαζονεία τους. Επίσης, για ακόμα μια φορά, το θέμα του ρατσισμού ήταν για να τονίσω την εφαρμογή κανονισμών στον αθλητισμό. ΞΕΚΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το είπες μία, δύο, τρεις, στο εξήγησα ξανά και ξανά, τι δεν καταλαβαίνεις ακριβώς;
@ Ο νοών νοείτω. Αυτό που κάποιοι σας απαντούν με επιχειρήματα και μετά από κανα δυο απαντήσεις νευριάζετε κι αρχίζετε τους χαρακτηρισμούς και τις υποτιμητικές εκφράσεις, δε θα το καταλάβω ποτέ. Η έκφραση "πατινάρεις λικάκι" είναι υποτιμητική. Για ποιο λόγο? Από αυτά που διαβάζω μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις τι λέει ο trollolo.
Δεν είμαστε καλά εδώ μέσα.....Τρολλολό το εκνεύρισες το παλικάρι και σου απαγόρευσε να έχεις άποψη. Θα έχεις ότι σου λέει από εδώ και πέρα.... Κακό τρολλολό....
Εδώ είναι κλασικός αθλητισμός δεν είναι το ποδόσφαιρο του κάγκουρα.Μόνο το σχήμα με τα πιστόλια δεν έκανε.Ενας λόγος που δεν γουστάρω και τον Μπολτ.
@Marioulis 15.8.2014 | 16:04Συμφωνώ μαζί σου αλλά αυτό είναι κάτι που δεν ελέγχεται τόσο καλά, όσο και να το επιθυμεί κάποιος. Θυμήσου εμάς (ως χώρα εννοώ), πριν, ακριβώς δέκα χρονάκια. Είχαμε σηκώσει την ποδοσφαιρική κούπα στο Euro, διοργανώναμε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θυμάσαι; Νομίζαμε πως ήμασταν στο επίκεντρο του κόσμου. Αμ το άλλο; Η δυνατή μας οικονομία;... Πιστέψαμε πως μαμούσαμε και δέρναμε... Και να σου σήμερα που είμαστε... Μας κόπηκε η μαγκιά απότομα...!