Ένα θρίλερ για το καλοκαίρι

Ένα θρίλερ για το καλοκαίρι Facebook Twitter
5

Το Strain είναι η νέα σειρά που μας κάνει να βλέπουμε το ένα επεισόδιο μετά το άλλο, μονορούφι, ξενυχτώντας. Όχι επειδή είναι αριστούργημα, όχι ότι είναι κακό (είναι καλό), αλλά επειδή έχει μια πολύ καλή μίξη υπαρξιακού θρίλερ με camp και gore, θεωρίες συνωμοσίας και ωραία ειδικά εφέ, κάποια (παιχνιδιάρικα;) κενά στο σενάριο μαζί με καλοδουλεμένες σκηνές, με αποτέλεσμα μια ιστορία που χτυπάει μια στο καρφί και μια στο πέταλο, δημιουργώντας εθισμό.


Ένα θρίλερ για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν από την διαφημιστική αφίσα με άρθρο διαμαρτυρίας στο Time: είναι αυτή εικόνα για να βλέπουν τα παιδιά μας στο δρόμο; Ο CEO του καναλιού που φιλοξενεί τη σειρά σχολίασε «αναγκαστικά τρομοκρατήσαμε κάποια παιδιά για να λανσάρουμε αυτή τη σειρά, αλλά πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο. Απλά λέω.» Ο Ντελ Τόρο συμπλήρωσε λέγοντας «κοιτάξτε, ειλικρινά, πιστεύω ότι κάθε άλλη μορφή διαφήμισης είναι ενοχλητική για την ηθική. Διαφημίσεις μπίρας, άφτερ σέιβ. Αυτό είναι απλώς ένα σκουλήκι στο μάτι!» Η αρθογράφος του Time δε συμφωνεί με αυτή την ελαφρώς αμφιλεγόμενη, ελαφρώς χιουμοριστική προσέγγιση, αλλά αν μη τι άλλο, είναι πιστή στην ατμόσφαιρα της σειράς.

Όπως έχει (περίπου) πει ο Στίβεν Κινγκ, τα πιο πετυχημένα θρίλερ είναι αυτά που βρίσκουν την ουσία αυτού που φοβόμαστε συλλογικά, και το «αυτό» σε κάθε εποχή είναι διαφορετικό. Το Strain χτυπάει στον σύγχρονο φόβο των προστατευμένων κοινωνιών, που είναι μια έξωθεν απειλή, ικανή να διαλύσει τα τείχη που μας διαχωρίζουν από την φτώχια, την αρρώστια, την αβεβαιότητα. Ο Έμπολα; Τα αεροπλάνα που πέφτουν; Οι μυστικές οργανώσεις που ελέγχουν τα πάντα; Όλοι οι φόβοι συνδέονται σε μια σειρά, με φόντο την νυχτερινή, βροχερή και απειλητική Νέα Υόρκη. Θα μπορούσε να είναι η Πανούκλα του Καμύ, αν ο Καμύ ενδιαφερόταν για καριέρα στην τηλεόραση - όμως ο εμπνευστής είναι ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ένας πολυμαθής δημιουργός, γνώστης της ποπ κουλτούρας, κριτής του Καθολικισμού και θαυμαστής του Τέρατος, της Ατέλειας και της υπόγειας απειλής.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Penske Media αγοράζει ό,τι απέμεινε από τη Vox Media

TV & Media / Ο γιος δισεκατομμυριούχου αγοράζει ό,τι απέμεινε από τη Vox Media και τα ψηφιακά media μικραίνουν κι άλλο

Μετά τη συμφωνία με τον Τζέιμς Μέρντοκ, η Penske Media αγοράζει τα μέσα που απέμειναν από τη Vox, από το The Verge και το Eater μέχρι το SB Nation, σε ακόμη ένα επεισόδιο συγκέντρωσης της ψηφιακής μιντιακής ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΛΩΡΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΠΛΟΚΗ

TV & Media / Σταύρος Φλώρος: Αποκαλύπτει ότι είχε σοβαρή επιπλοκή - «Η πιο δύσκολη εβδομάδα, αφόρητοι οι πόνοι»

Ο πρώην πλέον παίκτης του Survivor δημοσίευσε νέο βίντεο στο οποίο εξηγεί γιατί απείχε το τελευταίο διάστημα από τα social media - «Η ψυχολογία μου ήταν στα χειρότερά της», αναφέρει, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗ

TV & Media / Από τον Νέμο μέχρι την Ίζμα και τον Ηρακλή: 26 Έλληνες καλλιτέχνες που χάρισαν τη φωνή τους σε αγαπημένα κινούμενα σχέδια

Πίσω από αγαπημένους ήρωες κινουμένων σχεδίων βρίσκονται Έλληνες ηθοποιοί και τραγουδιστές που δάνεισαν τη φωνή τους σε ταινίες της Disney, της Pixar και της DreamWorks
THE LIFO TEAM
«Δεν θέλουμε να δούμε το 60 Minutes να πεθαίνει»: Η κρίση στο ιστορικό πρόγραμμα του CBS

TV & Media / «Δεν θέλουμε να δούμε το 60 Minutes να πεθαίνει»: Η κρίση στο ιστορικό πρόγραμμα του CBS

Η Paramount πλήρωσε 16 εκατ. δολάρια στον Τραμπ, το 60 Minutes έχασε βετεράνους του και ο Ντέιβιντ Έλισον υπόσχεται τώρα συντακτική ανεξαρτησία. Το ερώτημα είναι αν το πιο ιστορικό news magazine της αμερικανικής τηλεόρασης μπορεί ακόμη να πιστέψει την ίδια του τη διοίκηση.
THE LIFO TEAM
Ο Τζον Στιούαρτ για τον Τραμπ: «Δεν έφυγε λόγω βροχής, έφυγε επειδή τον πίεσαν»

TV & Media / Ο Τζον Στιούαρτ για τον Τραμπ: «Δεν έφυγε λόγω βροχής, έφυγε επειδή τον πίεσαν»

Στο “The Daily Show”, ο Τζον Στιούαρτ τα έβαλε με τον Ντόναλντ Τραμπ για τη συνέντευξη που διέκοψε στο “Meet the Press”, αλλά και με την τηλεόραση που προσπαθεί ακόμη να του βρίσκει δικαιολογίες.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Έχω διαβάσει τα βιβλία και είναι απλά αξεπέραστα. Τρία βιβλία και τα διάβασα μέσα σε 4 μέρες. Η σειρά με έχει εντυπωσιάσει γιατί υπάρχει η πιστή αντιγραφή του βιβλίου τουλάχιστον μέχρι στιγμής.Αξίζει πραγματικά.
Μα πρώτα ο Ντελ Τορο ήθελε να το κάνει σειρά αλλά κανένα κανάλι δεν το αγόραζε ή κάτι τέτοιο και μετα το σενάριο το έκανε βιβλία σε περίπτωση που αργότερα ενδιαφερθεί κάποιο κανάλι και δεχτεί να το προβάλει.