Έρευνες και στα σπίτια θα μπορεί να κάνει η Εφορία

Έρευνες και στα σπίτια θα μπορεί να κάνει η Εφορία Facebook Twitter
7

«Φοροεπιδρομή» στην κατοικία ή την επαγγελματική έδρα των φορολογουμένων για διενέργεια φορολογικών ελέγχων και αναζήτηση χρημάτων για είσπραξη φόρων ή άλλων οφειλών προς το Δημόσιο θα μπορούν να διενεργούν τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, ακόμα και χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τα πρότυπα των υπηρεσιών των ΗΠΑ (IRS).

Τα φορολογικά όργανα θα μπορούν χωρίς την εγγύηση της παρουσίας εισαγγελέα να ερευνήσουν ενδελεχώς γραφεία και κατοικίες αναζητώντας κρυμμένα μετρητά σε χώρους των οικημάτων.

Το Έθνος αποκαλύπτει πως το  «πράσινο φως» για την «έφοδο» των ελεγκτών όχι μόνο για να ελέγξουν φορολογικά όταν έχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής, αλλά και για να ψάξουν να βρουν «ζεστό χρήμα» ή να κατασχέσουν άλλα κινητά πράγματα για την είσπραξη οφειλομένων άναψε γνωμοδότηση-σοκ του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Η απόφαση εκδόθηκε με οριακή πλειοψηφία (14-10 ψήφων) από την Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) απαντώντας σε ερώτημα του υπουργείου Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προκειμένου να ξεκαθαριστεί το αν και υπό ποιες προϋποθέσεις επιτρέπεται η είσοδος των  φορολογικών οργάνων σε κατοικίες για ελέγχους και έρευνες. Το άρθρο 9 του Συντάγματος θεσπίζει το άσυλο της κατοικίας και δεν επιτρέπει την έρευνα σε αυτή, παρά μόνο αν υπάρχει ρητή νομοθετική πρόβλεψη και πάντοτε με την παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής».

 

Σύμφωνα με το Έθνος, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους κατέληξε ότι είναι συνταγματικά επιτρεπτή η είσοδος των φορολογικών οργάνων στην κατοικία  για τη διεξαγωγή φορολογικών ελέγχων που αποσκοπούν ευθέως ή εμμέσως στην είσπραξη φόρων και λοιπών εσόδων.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Ποιος μου εγγυάται ότι αυτά που θα βρουν (αν βρουν) δεν θα τα βάλουν στην τσέπη τους?Εφόσον δεν φαίνονται πουθενά και δεν θα έχω αποδεικτά στοιχεία ότι ήταν δικά μου?