Τζόαν Ρίβερς: "Οι Παλαιστίνιοι αξίζουν να πεθάνουν"

Τζόαν Ρίβερς: "Οι Παλαιστίνιοι αξίζουν να πεθάνουν" Facebook Twitter
18

Σε απόλυτα σοκαριστικές δηλώσεις προέβη η ηθοποιός και μια από τις πιο γνωστές τηλεπερσόνες των ΗΠΑ Τζοάν Ρίβερς, σχετικά με το θέμα του πολέμου στη Γάζα.

Η Ρίβερς ρωτήθηκε -on camera- από δημοσιογράφο πως αισθάνεται που σχεδόν 2.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση και σήκωσε τα χέρια της σε μία παρωδία σοκ φωνάζοντας «Ω Θεέ μου! Αυτό πές το στους ανθρώπους στη Χιροσίμα». Και συνέχισε: «Οταν έχετε κηρύξει πόλεμο, θα έχετε πόλεμο. Εκείνοι άρχισαν. Εμείς τώρα δεν μετράνε ποιος είναι νεκρός. Είσαι νεκρός, σου αξίζει να είσαι νεκρός. Μην τολμήσεις να με κάνεις να αισθανθώ άσχημα γι αυτό.

 

Σε άλλο κομμάτι της συνέντευξης είπε: «Τους είπαν να φύγουν. Δεν έφυγαν. Αν δεν φεύγεις, είσαι ηλίθιος. Τουλάχιστον αυτοί που σκοτώθηκαν ήταν εκείνοι με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης.» Όταν αναφέρθηκε στην κυβέρνηση της Χαμάς ως "τρομοκράτες" ο δημοσιογράφος της επεσήμανε ότι έχουν εκλεγεί από τον Παλαιστίνιο λαό. «Επανεκλέχθηκαν από πολλούς ηλιθίους που δεν έχουν ούτε ένα μολύβι».

Ίσως ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι μετά από τις αντιδράσεις στις δηλώσεις της, προσπάθησε να δικαιολογηθεί σε ανάρτησή της στο facebook και να ισχυριστεί -το γνωστό σε αυτές τις περιπτώσεις- ότι οι δηλώσεις της παρερμηνεύθηκαν, παρόλο που δεν πρόκειται για γραπτή συνέντευξη, αλλά για δηλώσεις στην κάμερα.

«Είμαι τόσο λυπημένη και απογοητευμένη που η δήλωσή μου για την τραγωδία των αμάχων παρερμηνεύθηκε. Αυτό που είπα και υποστηρίζω, είναι ότι ο πόλεμος είναι κόλαση και, δυστυχώς, οι άμαχοι είναι τα θύματα των πολιτικών συγκρούσεων. Εμείς, οι Ηνωμένες Πολιτείες, σίγουρα το γνωρίζουμε αυτό και 69 χρόνια αργότερα εξακολουθούμε να αισθανόμαστε την ενοχή για τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ως συνήθως, αποφάσισαν να παραθέσουν μόνο αποσπάσματα από τις δηλώσεις μου, αντί να παραθέσουν τις ακριβείς προθέσεις μου».

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM

σχόλια

12 σχόλια
Οι Αμερικάνοι εξέλεξαν τον Bush.Τους αξίζει η 11η Σεπτεμβρίου.Τι;Η λογική αυτή δεν σου κάνει τώρα;Είναι διαφορετικό;Too soon?Σκάσε και γύρνα στο να κάνεις ηλίθιες εκπομπές στην τηλεόραση.Γέμισε ο κόσμος από μαϊντανούς που έχουν άποψη.
Delusions μην ξεχνάς ότι την 11η Σεπτεμβρίου πέθαναν πολλοί αθώοι άνθρωποι, άσχετα αν εξέλεξαν τον Μπους και τον κάθε Μπούς. Αυτή είναι λογική του Ισραήλ όχι δικαιολογία.
Είπα εγώ το αντίθετο;Την λογική του Ισραήλ εκθέτω σαν ηλίθια.Του Ισραήλ και όσων εξισώνουν τους Παλαιστίνιους με κράτος του Ισραήλ(εξίσωση θύτη με θύμα).Όπως επίσης και του συγκεκριμένου τηλεμαϊντανού «μας προκάλεσαν θα υποστούν τις συνέπειες».Ε λοιπόν μάντεψε,με την ίδια λογική κι εσύ προκάλεσες όταν εξέλεξες για Πρόεδρο τον γιο του τύπου που ευθύνεται για τον Πόλεμο του Κόλπου.Just pointing out the logical fallacies here.
Το κακο ειναι οτι ενα ολοκληρο εθνος Αμερικανων μοιαζει να εχει την ιδια γνωμη πανω σ αυτο-οι κακοι Παλαιστινιοι, τρομοκρατες Μουτζαχεντιν, φανατικοι, που ξεκινησαν τον πολεμο -εχει παιξει φυσικα το ρολο του στη δαιμονοποιηση των Μουσουλμανων και το σοκ της 11/9.Αλλωστε οι ΗΠΑ ειναι οι κυριοι προμηθευτες των Ισραηλινων σε οπλα, αρα μια τετοια εικονα πρεπει να βγει προς τα εξω, ωστε να δικαιολογηθει και η πραξη αυτη στον Λαο των Αμερικανων-