Φωτογράφιση μόδας στην Ινδία αναπαριστά ομαδικό βιασμό σε λεωφορείο

Φωτογράφιση μόδας στην Ινδία αναπαριστά ομαδικό βιασμό σε λεωφορείο Facebook Twitter
4

Οργή και αποτροπιασμό έχει συγκεντρώσει μια φωτογράφιση μόδας στην Ινδία, με τίτλο "Η λάθος στροφή", στην οποία αναπαρίσταται ομαδικός βιασμός μιας γυναίκας σε ένα λεωφορείο.

Το θέμα ξυπνά μνήμες από το 2012, όταν μια μαθήτρια βιάστηκε ομαδικά μέσα σε ένα λεωφορείο και λίγες μέρες μετά υπέκυψε στα τραύματά της. Οι γονείς της κοπέλας μιλούν για προσβολή και απαιτούν την απαγόρευση δημοσίευσης των φωτογραφιών λέγοντας πως θα προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπως γράφει το Euronews.

 

Γενικότερα τα σεξουαλικά εγκλήματα αποτελούν ένα βαθύ κοινωνικό πρόβλημα για τη συντηρητική και πατριαρχική Ινδική κοινωνία και ανά τακτά χρονικά διαστήματα αποκαλύπτονται υποθέσεις βιασμών και δολοφονίας μικρών κοριτσιών σε χωριά, αλλά και πόλεις. Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις τα στελέχη της τοπικής αστυνομίας έχουν κατηγορηθεί για ελλειπή δράση εναντίον των θυτών.

Πάντως ο φωτογράφος και εμπνευστής της φωτογράφισης υπερασπίζεται την επιλογή του υποστηρίζοντας πως στόχευε στην ευαισθητοποίηση πάνω στο θέμα των ομαδικών βιασμών και της ασφάλειας των γυναικών στην Ινδία.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ κατά Πούτιν: Υπόσχεση για 10 Patriot στην Ουκρανία, εν μέσω επικρίσεων για «ασήμαντη» βοήθεια

Διεθνή / Τραμπ κατά Πούτιν: Υπόσχεση για 10 Patriot στην Ουκρανία, εν μέσω επικρίσεων για «ασήμαντη» βοήθεια

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει απογοητευμένος από τον Ρώσο ηγέτη – Αντιδράσεις στο Κίεβο για τον περιορισμένο αριθμό πυραύλων, ενώ συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις
LIFO NEWSROOM
Το κλείσιμο του ματιού που έγινε viral: Ο Μακρόν, η Κέιτ και μια στιγμή στο δείπνο του Καρόλου

Διεθνή / Το κλείσιμο του ματιού που έγινε viral: Ο Μακρόν, η Κέιτ και μια στιγμή στο δείπνο του Καρόλου

Η κάμερα κατέγραψε τον Γάλλο πρόεδρο να σηκώνει το ποτήρι του προς την Κέιτ και να της κλείνει το μάτι, σε μια αυθόρμητη κίνηση που σχολιάστηκε ως «γαλλική γοητεία σε πλήρη εξέλιξη»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Αι σιχτιρ επιτελους...να κανουμε κι εμεις μια φωτογραφιση με γυναικες που βασανιζουν "ανδρικελα" της κατηγοριας τους, ετσι για συμπαρασταση σε οσους εχουν υποστει βιασμο! Εκει να δω...