Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του ''Άβατου'' του Αγίου Όρους

Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του ''Άβατου'' του Αγίου Όρους Facebook Twitter
24
Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του ''Άβατου'' του Αγίου Όρους Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον πολιτικό διοικητή της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας του Αγίου Όρους, Αρίστο Κασμίρογλου, το ''Άβατον'' δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Η παραπάνω δήλωση είναι η απάντηση στο δημοσίευμα της Παρασκευής της εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος», το οποίο  ανέφερε ότι στο τελευταίο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών που διεξήχθη στο Πουσάν της Νότιας Κορέας αποφασίστηκε η κατάργηση των αβάτων των Χριστιανικών Εκκλησιών ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του Αγίου Όρους.

Συγκεκριμένα, ο κος Κασμίρογλου υπογραμμίζει ότι ''το Άγιον Όρος ανήκει στους οικιστές του και ουδείς μπορεί να εισέλθει σε αυτό χωρίς την άδειά τους, πόσο μάλλον να αλλάξει τους κανόνες του'' και καταλήγει λέγοντας ότι ''το Άβατον ισχύει αιώνες και είναι κατοχυρωμένο με διεθνείς συμβάσεις. Στο σύμφωνο προσχώρησης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατοχυρώνονται όλοι οι ιεροί κανόνες του Αγίου Όρους, ακόμη και οι εθιμικώς ισχύοντες".

24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM