17 sites που μπορούν να μας κάνουν λίγο πιο έξυπνους

17 sites που μπορούν να μας κάνουν λίγο πιο έξυπνους Facebook Twitter
13

Έχετε κουραστεί να χάνετε το χρόνο σας βλέποντας αστεία βίντεο για γάτες και σκύλους ή κάνοντας σκρολ το  Facebook newsfeed σας; Θέλετε να είναι πιο παραγωγική η επόμενη φορά που θα μπείτε στο internet;

Εδώ είναι μια λίστα δικτυακών τόπων που μπορούν να σας κάνουν λίγο πιο έξυπνους:

1. Digital Photography School - Ένα χρυσωρυχείο με άρθρα που μπορούν να βελτιώσουν τις φωτογραφικές σας ικανότητες ακόμα και αν είστε εντελώς αρχάριοι. Υπάρχει επίσης ένα ενεργό φόρουμ στο οποίο μπορείτε να συνδεθείτε με άλλους φωτογράφους.

2 Duolingo -  Ακονίστε τις γλωσσικές δεξιότητές σας με αυτό το διασκεδαστικό, σχεδόν εθιστικό παιχνίδι. Παρέχει κολλεγιακού επιπέδου εκπαίδευση και χωρίς δίδακτρα. Αν ψάχνετε για περισσότερο ελεύθερο γλώσσικό εκπαιδευτικό υλικό, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το BBC Languages.

3 Factsie - Γνωρίζετε ότι η κερασφόρος σαύρα μπορεί να εκτοξεύσει αίμα από τα μάτια της; Κάντε κλικ σε αυτό το site για να βρείτε ασυνήθιστα ιστορικά και επιστημονικά δεδομένα, μαζί με τις πηγές.

4 FreeRice - Αναπτύξτε το λεξιλόγιό σας, ενώ θα συμβάλλετε στην σίτιση πεινασμένων ανθρώπων. Είναι ο καλύτερος τρόπος να αισθανθείτε καλά για τον εαυτό σας και να μάθετε λέξεις που μπορεί να χρησιμοποιείτε για το υπόλοιπο της ζωής σας.

5. Gibbon - Ίσως η μεγαλύτερη playlist μάθησης. Οι χρήστες συλλέγουν άρθρα και βίντεο για να σας βοηθήσουν να μάθετε τα πάντα. Από προγραμματισμό για iOS μέχρι πώς να γράφετε και να μιλάτε σωστά.

6. Instructables - Μέσα από τα βίντεο και απλές οδηγίες, μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε οτιδήποτε σας ενδιαφέρει. Μπορείτε επίσης να στείλετε τις δικές σας δημιουργίες και να τις μοιραστείτε με τον υπόλοιπο κόσμο.

7 Investopedia - Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον κόσμο των επενδύσεων, τις αγορές και την προσωπική χρηματοδότηση.

8 Khan Academy - Μια ευρεία ποικιλία θεμάτων τα οποία έρχονται στον υπολογιστή σας μέσω βίντεο. Μάλιστα μπορείτε να κρατήσετε στατιστικά για την πρόοδό σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την περαιτέρω κατανόηση των θεμάτων που έχετε ήδη διαβάσει.

9 Lifehacker - Σε αυτό το εξαιρετικά χρήσιμο site, θα βρείτε μια τεράστια γκάμα από συμβουλές, κόλπα και tips για να κάνετε τη ζωή σας καλύτερη.

10 Lumosity - Aκονίστε το μυαλό σας με διασκεδαστικά, επιστημονικά σχεδιασμένα παιχνίδια. Μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης για να βελτιώσετε τη μνήμη και την προσοχή σας και να παρακολουθήσετε την πρόοδό σας.

11 Quora - Βρείτε απαντήσεις σε ερωτήματα που σας απασχολούν, ή διαβάστε τι προβληματίζει τους υπόλοιπους χρήστες και ποιες είναι οι απαντήσεις.

12 Recipe Puppy - Γράψτε τα υλικά που έχετε στο ψυγείο σας και αυτή η υπέροχη μηχανή αναζήτησης θα σας δώσει μια λίστα με όλες τις συνταγές που μπορείτε να κάνετε με αυτά.

13 Spreeder - Αυτό το δωρεάν λογισμικό, μπορεί να βελτιώσει την ταχύτητα ανάγνωσης και την κατανόηση ενός  κειμένου. Απλά επικολλήστε το κείμενο που θέλετε να διαβάσετε, και αυτό θα φροντίσει τα υπόλοιπα.

14 StackOverflow - Ο χώρος στον οποίο θα βρείτε χρήσιμες απαντήσεις σε ερωτήσεις για προγραμματιστές.

15 TED-Ed - Αυτή είναι μια νέα πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το TED με τον τίτλο: «μαθήματα που αξίζει να μοιράζονται». Έχει ως στόχο να προκαλέσει την περιέργεια των μαθητών σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μια βιβλιοθήκη, με "κινούμενα" μαθήματα που δημιουργούνται από εκπαιδευτές, σεναριογράφους και animators. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσαρμοσμένο μάθημα, με προσθήκη ερωτήσεων, θέματα προς συζήτηση και άλλα συμπληρωματικά υλικά και να το ανεβάσετε το βίντεο στο YouTube.

16. Unplug The TV - Ένας διασκεδαστικός δικτυακός τόπος με ενημερωτικά βίντεο για να μπορείτε να τα παρακολουθήσετε αντί της τηλεόρασης.

17 VSauce - Αυτό το Κανάλι Youtube έχει εκπληκτικά γεγονότα, τα οποία θα σας κάνουν να συνειδητοποιήσετε πόσο υπέροχος είναι ο κόσμος μας. Τι θα συνέβαινε αν η γη σταματούσε να περιστρέφεται; Γιατί βαριόμαστε; Πόσα πράγματα υπάρχουν; Παρακολουθήστε τα βίντεο και μάθετε.

via

Τech & Science
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Δείτε κι αυτό:www.facebook.com/trainyourbrain.grΜικρά και μεγαλύτερα μυστικά για το πώς μπορούμε να φροντίσουμε το μυαλό μας και να το διατηρήσουμε κοφτερό μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Μπράβο! Πολύ ωραιό το άρθρο!Όντως αξίζει να δούμε κάποια από αυτά τα sites ανάλογα με τα ενδιαφέροντα!Προσωπικά το duolingo το βρίσκω πολύ καλό! Μπορείς να μάθεις αρκετό λεξιλόγιο και γενικά η προφόρα, πλην των γαλλικών, για μένα είναι πολύ καλή! Αν και θα προτιμούσα τα ισπανικά να είναι με Καστεγιάνικη προφορά δηλαδή να χρησιμοποιούν το "θ" αντί για το "σ".Επίσης, όπως προανέφεραν και άλλοι το coursera είναι πολύ καλό και προσφέρει μεγάλο εύρος στην θεματολογία του!
Προσθέτω το coursera.org και το www.edx.org. Υ.Γ.: Το Duolingo είναι το αγαπημένο μου! Σε λίγο θα ανεβάσουν και άλλες γλώσσες όπου θα συμπεριλάβουν και την Ελληνική! (εθελοντές για την Ελληνική, ευπρόσδεκτοι)