Επιστήμονες προτείνουν αλλαγή του τρόπου χειραψίας

Επιστήμονες προτείνουν αλλαγή του τρόπου χειραψίας Facebook Twitter
7

Αλλαγή του τρόπου χειραψίας προτείνουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Aberystwyth, καθώς οι έρευνες τους έδειξαν ότι ο παραδοσιακός τρόπος κατά τον οποίο οι δύο παλάμες εφάπτονται, είναι υπεύθυνος για τη μετάδοση μικροβίων και ασθενειών. Οι επιστήμονες προτείνουν να καθιερωθεί η χειραψία της γροθιάς, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα ζευγάρι γάντια για τις χειραψίες τους το οποίο βούτηξαν σε μείγμα από μικρόβια. Στη συνέχεια αντάλλαξαν διάφορες χειραψίες και διαπίστωσαν ότι η κλασική με τις εφαπτόμενες παλάμες μεταφέρει 10 φορές περισσότερα μικρόβια από εκείνη της «γροθιάς».

Αποδίδουν δε τα καλύτερα αποτελέσματα στην μικρότερη επιφανείς επαφής στο δέρμα και στο γεγονός ότι η εσωτερική πλευρά της παλάμης κουβαλά περισσότερα μικρόβια.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT

σχόλια

7 σχόλια
Γιατί δέν χαιρεταμε σαν τον SPOCK από το Star trek. Χωρίς καθόλου νά φέρουμε τα χέρια μας σε επαφή... Μεταφορά μικροβίων 0. Ένδειξη εμπιστοσύνης και καλής πρόθεσης 0... Ο στόχος επιτευχθεί...