Γιατροί αφαίρεσαν από έφηβο 232 δόντια

Γιατροί αφαίρεσαν από έφηβο 232 δόντια Facebook Twitter
8

 

Γιατροί αφαίρεσαν από έφηβο 232 δόντια Facebook Twitter

Ο Ashik Gavai, ένας νέος από την Ινδία, έβγαλε 232 δόντια και οι γιατροί πιστεύουν πως με αυτή τη χειρουργική επέμβαση πρέπει να έσπασαν κάθε ρεκόρ παγκοσμίως.

Ο Ashik υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, η οποία κράτησε 7 ώρες, μετά από τα παράπονα που έκανε στους γονείς του για τους έντονους πόνους που αισθανόταν τον τελευταίο καιρό.

Ο δεκαεπτάχρονος, που ζει σε χωριό της δυτικής Ινδίας, άρχισε να έχει ενοχλήσεις πριν από περίπου 18 μήνες.

Οι γιατροί διέγνωσαν μια σπάνια πάθηση, που προσδιορίζεται ως "οδόντομα", η οποία συμβαίνει όταν σε ένα ούλο "φυτρώνουν" πολλά επιπλέον δόντια.

Η Sunanda Dhivare-Palwankar, επικεφαλής της οδοντιατρικής στο νοσοκομείο της πόλης, είπε ότι ήταν μια εξαιρετικά σύνθετη χειρουργική επέμβαση.

Γιατροί αφαίρεσαν από έφηβο 232 δόντια Facebook Twitter

''Η επέμβαση έγινε τη Δευτέρα και διήρκεσε σχεδόν 7 ώρες'', είπε. ''Στην αρχή, θεωρήσαμε πως θα ήταν απλή, 

αλλά όταν ανοίξαμε το στόμα του παιδιού, υπήρχαν πάρα πολλά δόντια μέσα στο κόκκαλο του σαγονιού''.

Η γιατρός Dhivare-Palwankar είπε πως στην 30χρονη καριέρα της δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο και θα μπορούσε άνετα να μπεί στα Guinness.

"Κάτι αντίστοιχο είχαμε ξαναδει στο παρελθόν αλλά με μέγιστο όριο δοντιών 37,αλλά στην περίπτωση του Ashik, ο όγκος βρέθηκε βαθιά στην κάτω γνάθο και είχε εκατοντάδες δόντια," είπε η γιατρός.

Η οικογένεια του Gavai φοβόταν μήπως η διόγκωση ήταν κάτι σαν καρκινικός όγκος, αλλά το σαγόνι του εφήβου αναμένεται να επουλωθεί χωρίς παραμορφώσεις.

Ο νεαρός, ο οποίος έχει μείνει με 28 δόντια, θα πρέπει να κάνει τακτικά check-ups για να είναι σίγουρος πως ο όγκος δεν θα ξαναεμφανιστεί.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Τηρώντας το έθιμο της νεράιδας των δοντιών (Tooth Fairy), ο Ashik Gavai το ίδιο βράδυ τοποθέτησε κάτω από το μαξιλάρι του τα 232 δόντια του... Σύμφωνα με αυτόν το μύθο, όταν πέφτει ένα δοντάκι, το παιδάκι το κρύβει κάτω από το μαξιλάρι του ή σε ένα κουτάκι και ενώ κοιμάται η νεράιδα το παίρνει και στη θέση του αφήνει ένα δωράκι ή χρήματα!Στην περίπτωση όμως του Ashik, δεν εμφανίστηκε μία, μόνο νεράιδα, αλλά σχεδόν ολόκληρο το κάστινκ του Χάρι Πότερ!...