Επιδρομή λύκων στη Μαγνησία

Επιδρομή λύκων στη Μαγνησία Facebook Twitter
2

Μια αγέλη πεινασμένων λύκων φαίνεται πως κατέβηκε από τα ορεινά του νομού Μαγνησίας και εισέβαλλε σε ποιμνιοστάσιο στο χωριό Ανθότοπος στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Οι λύκοι κατασπάραξαν 15 από τα ζώα και επέστρεψαν στο βουνό.

Ειδικό κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που έσπευσε στην περιοχή από την Λάρισα έκανε επιτόπια αυτοψία και βεβαίωσε ότι η επίθεση είχε γίνει από αγέλη λύκων.

Το μόνο παρήγορο για τους ιδιοκτήτες του κοπαδιού που ξεκληρίστηκε από τους λύκους είναι ότι θα εισπράξουν κάποια αποζημίωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως γράφει το Πρώτο Θέμα που επικαλείται αναφορές κτηνοτρόφων της περιοχής, οι επιθέσεις των λύκων έχουν καταντήσει συχνό φαινόμενο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝΔΙΑΣ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΗΓΑΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Ελλάδα / «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Υπό ελληνικό έλεγχο ο πηγαίος κώδικας του κεντρικού συστήματος

Η τοποθέτηση του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας έρχεται μετά τη σύγχυση που προκάλεσαν δηλώσεις του Μοσέ Πατέλ, επικεφαλής του Οργανισμού Αντιπυραυλικής Άμυνας του Ισραήλ
THE LIFO TEAM
PISA ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Ελλάδα / PISA 2025: Κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ η Ελλάδα σε Μαθηματικά, Ανάγνωση και Φυσικές Επιστήμες

Σχεδόν ένας στους δύο 15χρονους δεν φτάνει το βασικό επίπεδο στα Μαθηματικά, ενώ η Ελλάδα παραμένει κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ και καταγράφει έντονες ανισότητες, προβλήματα πειθαρχίας και ελλείψεις προσωπικού στα σχολεία
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Καλό είναι να μην αναπαράγονται στεγνά οι ειδήσεις. Η παρουσία ανώτερων θηρευτών που ιστορικά είχαν εκλείψει από την ελληνική επικράτεια, μόνο καλό στοιχείο είναι για τα οικοσυστήματα της χώρας μας.Η δυσαρέσκεια μας δεν πρέπει να επικεντρώνεται στην παρουσία των ζώων, αλλά στην αδυναμία της πολιτείας να στηρίξει τους ανθρώπους που πλήττονται.Κτηνοτρόφοι και λύκοι ανταγωνίζονται για το ίδιο θήραμα. Μόνο που αυτοί ενισχύουν την βιοποικιλότητα, ενώ εμείς όχι.