Η σάλτσα του Ραντς

Η σάλτσα του Ραντς Facebook Twitter
4

Σύμφωνα με την επικρατέστερη φήμη, η σάλτσα ρανς ανακαλύφθηκε σε ένα αληθινό ραντς, και συγκεκριμένα στο Hidden Valley Ranch που υπήρχε τη δεκαετία του '50 στην Καλιφόρνια. Το θεϊκό μίγμα ξινόγαλου, ξινής κρέμας, γιαουρτιού, κρεμμυδιού και σκόρδου ενθουσίασε την εταιρία Clorox που αγόρασε τη συνταγή το 1972. Όμως η εταιρία λέει τώρα μια άλλη ιστορία: ότι ο διευθυντής της Clorox, Grant LaMontagne εμπνεύστηκε την ιδέα όταν είδε την έφηβη κόρη του να βουτάει σε αυτό το μίγμα τον σολωμό της.

Η σάλτσα Ranch είναι η πιο δημοφιλής σάλτσα για σαλάτα στις ΗΠΑ: οι Αμερικανοί τη χρησιμοποιούν διπλάσιες φορές από τις υπόλοιπες σάλτσες. Επίσης τη βάζουν στο κοτόπουλο, στις τηγανιτές πατάτες, στην πίτσα, στα σάντουιτς και στα τσιπς. Τεράστια απειλή για το κέτσαπ!

Εκατομμύρια είναι οι συνταγές της, αλλά φαντάζομαι ότι θέλετε μια εύκολη. Η παρακάτω ζητάει sour cream ή crème fraiche – επειδή δε θα βρείτε εύκολα, μπορείτε να βάλετε γιαούρτι, καλύτερα στραγγιστό για να μην χαλάσει η σύσταση.

Ranch Dressing

  • 1 1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 1/3 φλιτζάνι sour cream (ή crème fraiche, ή γιαούρτι)
  • 1/3 φλιτζάνι ξινόγαλα
  • ½ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη (ή και φρέσκο, πάρα πολύ ψιλοκομμένο)
  • ½ κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη (ή και φρέσκο, πάρα πολύ ψιλοκομμένο)
  • Πιπέρι μαύρο
  • Πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι
  • Άνηθος
  • Μαϊντανός
  • 2 σταγόνες Worcestershire sauce

Γεύση
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια