«Δέχομαι συνεχώς επιθέσεις, επειδή υποστηρίζω τους μετανάστες»

«Δέχομαι συνεχώς επιθέσεις, επειδή υποστηρίζω τους μετανάστες» Facebook Twitter
13

Σοκάρει η αφήγηση της ηθοποιού και βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Κανελλοπούλου, κατοίκου του Αγ. Παντελεήμονα για την κατάσταση που επικρατεί εκεί, τη συνενοχή της αστυνομίας και τα πογκρόμ εναντίον των μεταναστών. Η κ. Κανελλοπούλου, στοχοποιημένη από τους φασίστες όπως λέει, δέχεται φραστικές επιθέσεις, χυδαίες, για τη στάση της κατά των επιθέσεων σε μετανάστες. Για τη στάση της αστυνομίας στο Α.Τ. της περιοχής τονίζει ότι, «ενώ γίνονται επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αντί να πιαστούν αυτοί που κάνουν τις επιθέσεις, βρίσκονται οι ίδιοι οι πρόσφυγες στο τμήμα να απολογούνται γιατί δεν έχουν χαρτιά.»

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, όποτε περνάει μπροστά από το Α.Τ. δέχεται φραστικές επιθέσεις με λέξεις όπως «ουστ» κτλ.

Η ηθοποιός και βουλευτής περιγράφει μία από τις επιθέσεις που δέχτηκε έξω από το σπίτι της από παρέα στην οποία ήταν άτομα με μέσο όρο ηλικίας στα 30, μία γυναίκα και ένα παιδί περίπου 15 ετών. Η κ. Κανελλοποούλου κάνει λόγο για «χείμαρρο υβριστικών επιθέσεων». «Στο συνοδό μου, όταν τους κοίταξε είπαν επιθετικά «έλα, έλα». Ήταν φριχτό αυτό το πράγμα... Αυτό που διάβαζα στα πρόσωπα τους είναι «δεν φοβόμαστε τίποτα, κανένας δεν θα μας τιμωρήσει.»

Και το πιο σοκαριστικό, όπως λέει είναι, ότι οι γείτονες της την επόμενη ημέρα της έλεγαν «θέλαμε να σε βοηθήσουμε αλλά φοβόμαστε». Λέει χαρακτηριστικά ότι φίλος της καταστηματάρχης, της είπε «Μαρία, μην περνάς από το μαγαζί γιατί έχω στοχοποιηθεί».

«Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνω εγώ στον Άγ. Παντελεήμονα. Ο Αγ. Παντελεήμονας είναι πια ένα άβατο», σημειώνει η κ. Κανελλοπούλου.

Ελλάδα
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Δεν σημαίνει τίποτα που είναι βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν ξέρω αν στην τελική πρέπει να ασχολούμαστε με την πολιτική παράταξη του καθενός,εφόσον η μαρτυρία του και οι παρατηρήσεις του είναι εύστοχες,αληθείς και καίριες..
Αν ήταν βουλευτής με τη ΝΔ και δεν αναφέρονταν, πάλι θα το επισήμανα. Και με τους ΑΝελ και με το ΚΚΕ και με Πασοκ κλπ. Δεν καταλαβαίνω γιατί τα παίρνουν τόσο στο κρανίο για μία επισήμανση ιδιότητας -που προφανώς και αποτελούσε παράλειψη του συντάκτη, γιατί στην παρούσα φάση η βουλευτική ιδιότητα της κ.Κανελλοπούλου προφανώς και επισκιάζει αυτήν της ηθοποιού.
Ο φόβος έχει αρχίσει να με τρομάζει περισσότερο από την βία... Και σπαταλάω τόση ενέργεια να πνίξω τον φόβο μου που δεν μου μένει πια ενέργεια να πνίξω την οργή μου...
«ενώ γίνονται επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αντί να πιαστούν αυτοί που κάνουν τις επιθέσεις, βρίσκονται οι ίδιοι οι πρόσφυγες στο τμήμα να απολογούνται γιατί δεν έχουν χαρτιά.»Στην αστυνομια πρεπει να πανε και οι δυο πλευρες.Και οι δυο εχουν παρανομησει.Δεν δεχομαι την βια των ρατσιστων αλλα επισης δεν δεχομαι να εισβαλει πληθυσμος,απο οπου και να ειναι αυτος,παρανομα στην χωρα μου.Δηλαδη καποιες χωρες που δεν δεχονται ξενους αν δεν πληρουνται καποιες προυποθεσεις ειναι ρατσιστικες;;;Ειναι σωστα οργανωμενες απλα....εχουμε χασει την ουσια σε βασικες αρχες της ανθρωπινης κοινωνιας δυστυχως...
Για να χαρειτε ξαναδιαβαστε αυτο που εσεις επαναλαβατε στο σχολιο σας, οτι δηλαδη "...βρίσκονται οι ίδιοι οι πρόσφυγες στο τμήμα να απολογούνται γιατί δεν έχουν χαρτιά..."Απομενει να πιαστουν και οι αλλοι... αλλα το βλεπω χλωμο.
δεν υπαρχει παρανομος ανθρωπος. ειναι μια νομικιστικη δεφευρεση. αν αντιληφθει ΠΟΤΕ οτι κανεις δεν διασχιζει την μιση ασια ή αφρικη κρυμμενος και αφραγκος για πλακα ε τοτε οσως σκεφτεις κατι παραπανω.να ξεκαθαρισουμε οτι ΟΛΟΙ αναγνωριζουμε πως προβλημα υπερσυγκεντρωσης μεταναστων ΥΠΑΡΧΕΙ. αλλα δεν λυνεται με ναρκες, φρακτες κλπ. η υπατη αρμοστεια του οηε επισημως μιλα για 50 εκ. περιβαλλοντικους προσφυγες μεχρι το 2020. τι πιστευεται οτι θ αγινει? θα στοιβαζονται εξω απο τα συνορα των χωρων που ειναι ΚΥΡΙΩΣ υπευθυνα για τα προβληματα πο διαλυουν τις χωρες τους ?( υπερθεμασνη, ανοδος σταθμης θαλασσας, κλπ)
ηδη ο κοσμος εχει αρχισει να νατιλαβανεται.πολλοι που τοπαιζαν νταηδες (διοτι νταηδες ειναι οταν χτυπουν ανυπερασπιστους, ο μαγκας τα βαζει με τους δυνατους) κυκλοφορυν πλεον μονο αγελαια 5-10 μαζι.πλεον ο κοσμος τους κραζει
Καθόλου κακό δεν είναι και η συγκεκριμένη μου είναι συμπαθής γιατί και ευγενής είναι και ψωνάρα δεν είναι. Αλλά μου κάνει εντύπωση που σε ολόκληρο το άρθρο δεν αναφέρεται πουθενά αυτή η ιδιότητά της.
Και επίσης η συνέντευξη δίνεται στο left.gr. Ε και...; Από όλα αυτά εσείς αγαπητέ συμπολίτη αυτό συγκρατήσατε; Εκτός αν όσοι είναι ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούνται δια να ομιλούν. Παρεμπιπτόντως στην πρώτη αράδα του άρθρου δηλώνεται η ιδιότητά της ως βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.