Χούμελς: Συμφωνήσαμε να μην ξεφτιλίσουμε τη Βραζιλία

Χούμελς: Συμφωνήσαμε να μην ξεφτιλίσουμε τη Βραζιλία Facebook Twitter
13

Συμφωνήσαμε στο ημίχρονο να προσπαθήσουμε να μην εξευτελίσουμε τη Βραζιλία, είπε ο αμυντικός της Γερμανίας Χούμελς, αναφερόμενος στο 7-1 του ημιτελικού.

«Αυτό που είπαμε μεταξύ μας ήταν ότι έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι, αλλά να μην προσπαθήσουμε να τους ξεφτιλίσουμε. Πρέπει να δείχνεις σεβασμό σε έναν αντίπαλο και είναι πολύ σημαντικό ότι εμείς το κάναμε αυτό και δεν προσπαθήσαμε να κάνουμε κόλπα ή κάτι τέτοιο. Απλώς κάναμε το παιχνίδι μας για 90 λεπτά», τόνισε ο αμυντικός της Ντόρτμουντ.

Υπενθυμίζεται ότι στο δεύτερο ημίχρονο η Γερμανία πέτυχε άλλα δύο γκολ για να μειώσει η Βραζιλία στο τέλος σε 1-7 που ήταν και το τελικό σκορ.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Υπεροπτες, αλαζονες, παντα με αισθημα ανωτεροτητας... αντιπαθητικοι μεχρι εκει που δεν παει! Μκαρι η Αργεντινη να παρει πισω το αιμα ολων των φτωχων λαων του κοσμου που υποφερουν απο κατι τετοιες ιμπεριαλιστικες δυναμεις. Και μη μου πειτε οτι ειναι απλα ποδοσφαιρο, οχι, στο φετινο μουντιαλ ηταν ολοκαθαρη η νοοτροπια, η ταυτοτητα, η κατασταση της καθε χωρας, του καθε λαου
Αυτή τη σύνδεση της πολιτικής με το ποδόσφαιρο ποτέ δεν την κατάλαβα. O Messi, των 27εκ. ανά σεζόν, o Mascherano με μεταγραφή 24εκ, di María με 25εκ και όλοι οι υπόλοιποι.. πειναλέοι Αργεντίνοι της ενδεκάδας, θα παίξουν.. για τους φτωχούς. Η Γερμανία δε, η πιο προσγειωμένη, πειθαρχημένη και ομαδική ομάδα του Μουντιάλ κατά την γνώμη σου είναι οι ''κακοί''. Υπερόπτες, αλαζόνες και με αίσθημα ανωτερότητας ήταν οι Βραζιλιάνοι, αλλά οι πεντάστερες φανέλες δεν κερδίζουν από μόνες τους.Οι Γερμανοι δεν παίζονται και οι Βραζιλιάνοι δεν έπαιξαν. Απλά τα πράγματα.
Μα φυσικά και συνδέεται η πολιτική με το ποδόσφαιρο... Η παιδεία μιας χώρας, ο τρόπος που ανατρέφεις την νεολαία σου, πιπιλίζοντας της το μυαλό οτι είναι ανώτερη από άλλους λαούς, είναι αυτη που δημιουργει πολιτικους, διπλωματες, στρατιωτες, ποδοσφαιριστες, πολίτες που πιστεύουν οτι είναι μοναδικοί. Και τα αποτελέσματα αυτής της παιδείας τα έχει ζήσει ο κόσμος 3 φορές ( Α παγκόσμιος, Β παγκοσμιος κ τωρα με τον οικονομικό πόλεμο). Όταν μιλάω γαι την φτωχή Αργεντινή, εννοώ τους φιλάθλους, που έχουν περάσει ΠΟΛΥ δύσκολα τελευταία, γιατί κάποιες "ανώτερες" χώρες αποφάσισαν οτι η Αργεντινή (κ η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία κλπ) ΠΡΕΠΕΙ προσφέρει τον πλούτο της... Για όλα αυτά λοιπόν, συνδέω την πολιτική με το ποδόσφαιρο. Το αν έπαιξαν ή όχι καλή μπάλα, δεν με ενδιαφέρει όσον αφορά αν τους συμπαθώ ή όχι. Ήταν πειθαρχημένοι, διαβασμένοι, ψυχρο, έτοιμοι για τον τίτλο (τους το αναγνωρίζω αυτό) αλλά ακόμα κ σαν φιλαθλος, δεν μου άρεσε το θέαμα που πρόσφεραν, δεν χαιρόμουν να τους βλέπω να παίζουν.
Όχι μόνο οι βραζιλιάνοι αλλά όλος ο πλανήτης περίμενε να το σηκώσουν, να κάνουν πορεία, να παίξουν μπαλλάρα...Άνθρωποι είναι και απο την πίεση λύγισαν ψυχολογικά μετά το 2ο γκολ..Εάν το μουντιαλ διεξαγόταν σε άλλη χώρα οι βραζιλιάνοι θα ήταν πολύ καλύτεροι..