Το επόμενο iPhone σου μπορεί να είναι γυάλινο

Το επόμενο iPhone σου μπορεί να είναι γυάλινο Facebook Twitter
7

Φαίνεται ότι εκτός από τη σκληρή δουλειά και το ταλέντο, οι ιθύνοντες σχεδιασμού και τεχνολογικής καινοτομίας της Apple, εμπνέονται και από την επιστημονική φαντασία.

Αυτό, τουλάχιστον, αποδεικνύει η πιο πρόσφατη ευρεσιτεχνία που εγκρίθηκε υπερ της Apple από την αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ, η οποία αφορά σε τεχνολογία κατασκευής gadgets από γυαλί, που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις συσκευές της όπως iPhones, iPads ακόμα και τηλεοράσεις ή οθόνες υπολογιστών.

Η ευρεσιτεχνία που "αλιεύθηκε" σήμερα από το έγκυρο Appleinsider, περιγράφει ένα σύστημα κατασκευής συσκευών από γυάλινο, διάφανο περίβλημα, το οποίοι θα συμπιέζει, περικλείοντάς τα, όλα τα εσωτερικά μέρη του gadget, όπως motherboard και επεξεργαστή. Η ευρεσιτεχνία έχει επίσης προβλέψει το θέμα του βάρους και κυρίως της αντοχής ενός gadget από γυαλί, περιγράφοντας ακόμα και τα σημεία στα οποία θα χρειαστεί ενίσχυση με γυάλινα μέρη, όπως τις ενώσεις και τις γωνίες του.

Ανάμεσα στους εφευρέτες της πατέντας, βρίσκεται και ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Apple, Sir Jonny Ive.

Δείτε ένα παλαιότερο concept βίντεο που δημιούργησε μια ομάδα fan της Apple, το οποίο παρουσιάζει ένα γυάλινο iPhone, αντίστοιχης τεχνολογίας:

[via]

Τech & Science
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια