Τρία ευρώ το νερό κάτω από την Ακρόπολη

15

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, τεχνικός του σταθμού βρισκόταν σε γύρισμα κάτω από την Ακρόπολη και κατευθύνθηκε στο περίπτερο για να αγοράσει εμφιαλωμένο μπουκάλι με νερό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το περίπτερο πουλούσε το εμφιαλωμένο νερό στην εξωφρενική τιμή των 3 ευρώ.

Δημοσιογράφος του Mega, προσέγγισε το σημείο με την κάμερα έτσι ώστε να μιλήσει με τον περιπτεροιύχο. Εκείνος δήλωσε με πως η τιμή των 3 ευρώ δεν είναι υψηλή γιατί το συγκεκριμένο σημείο πώλησης είναι το πιο τουριστικό μέρος της χώρας και συνέκρινε τις τιμές με εκείνες της Ρώμης.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Αυτο παλι που λεμε ''στη ρωμη κανει 12 ευρω ο καπουτσινο και τετοιες ατακες''... Εχω παει σε παρα πολλες πρωτευουσες για διακοπες και η Αθηνα ειναι η πιο ακριβη πολη-ΤΕΛΟΣ. Στη ρωμη πανω στο βιτοριάνο -> http://it.wikipedia.org/wiki/Vittoriano#mediaviewer/File:Piazza_Venezia_-_Il_Vittoriano.jpg ο καπουτσινο εχει 2.5-3.5 ευρω και ειναι πανακριβος για Ρωμη(οπου εχει παντου 2ευρω περιπου). Ο Μαγκας οσο γουσταρει το πουλαει το υδωρ και καλα κανει αφου του το επιτρεπει ο νομος αλλα να μη λεμε κι οτι ψεμα θελουμε για να επιχειρηματολογησουμε.
Αν πρόκειται για το περίπτερο που βρίσκεται τέρμα Απ. Παύλου εκεί που ανεβαίνεις για Φιλοπάππου -εξ ιδίας πείρας- οι άνθρωποι έχουν μεγάλο θράσος!Πέρυσι το καλοκαίρι τους επιστρέψαμε προϊόν στη μούρη, μόλις ακούσαμε την τιμή και 2 φορές έτυχε να προσπαθούμε να μεταπείσουμε κάτι (ελληνο;)αμερικανούς τουρίστες και μετά παρέα ημεδαπών ούτως ώστε να μην πληρώσουν χρυσό το κουτάκι τσάι, την μικρή ΕΨΑ και τις μπύρες τους!Εξυπακούεται ότι κάποιες αποκλείσεις στις τιμές των προϊόντων μεταξύ των περιπτέρων είναι λογικό να υπάρχουν, αλλά αυτό που δεν είναι λογικό είναι κοστολογείς 50 εώς 150% πάνω το ίδιο προϊόν που βρίσκεις στα επόμενα περίπτερα, στην ίδια μαγευτική περιοχή (Διον. Αεροπαγήτου), με την ίδια μαγευτική θέα![...Και δικαιολογία δεν είναι ούτε το mega (μπλιάξ!), ούτε το ...ακριβό εμφιαλωμένο στην Ελβετία].
Τραγικός ο περιπτεράς δεν λέω. Όπως τραγική και η ποιότητα του ρεπορτάζ. Κατά τα άλλα μου αρέσει που τα ρίχνουμε όλα στον κλέφτη "Ελληναρά". Γιατί ως γνωστόν όλα τα τουριστικά μέρη, ειδικά στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, φημίζονται για την ποιότητα και τις τιμές τους. 2 ευρώ το μπουκαλάκι νερό από τα vending machines στο metro του Παρισιού. Περί τα 6 ευρώ το μπουκάλι νερό σε κεντρικό καφέ της Βιέννης. Εντάξει μην αρχίσουμε τώρα για το πόσο έχουν οι καφέδες και τα παγωτά γιατί σε πολλά μέρη χτυπάνε τα 8-10 ευρώ για πολύ μέτρια ποιότητα. Κατά τα άλλα για όλα φταίει ο Ελληναράς.
Μου αρέσουν όλα τα σχόλια! Αλλά για ποιους τουρίστες μιλάτε; Αυτούς που "έγδυσαν" οι ταξιτζήδες το 2004 με τις χρεώσεις τον 100 ευρώ για διαδρομή Ακρόπολη - Κεραμεικός; Αυτούς που οι εστιάτορες τους πρόσφεραν "ελληνική" χωριάτικη σαλάτα, μόλις 10 ευρώ και η μισή να είναι τιγκαρισμένη στο "γκουρμέ" παξιμάδι; Ή αυτούς που δυστυχώς μιλούσαν αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά ΑΛΛΑ ο Ελληνάρας έμαθε πως η Ελληνική είναι μία από τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ και ανακατεύτηκε με τον τουρισμό ερχόμενος από την κτηνοτροφία. Σημειώστε πως δεν έχω τίποτα με την κτηνοτροφία.
Καλά τους τουρίστες δεν θα τους χάσουμε από την τιμή των νερών σε ένα απ'όλα τα περίπτερα, δεδομένου ότι και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες το νερό είναι πολύ ακριβό, π.χ. στην Ιταλία που είχα πάει 2,5 ευρώ για τα 500ml. Όμως αυτός ο συγκεκριμένος περιπτεράς και μόνο απ'το υφάκι που έχει, αλλά και για το γεγονός ότι εκμεταλλεύεται τόσο πολύ τον κόσμο είναι για πολλές φάπες!
Τους τουρίστες του χάνουμε από όλα αυτά μαζί. Σε φίλο Αργεντίνο πήρε 9,5 ευρώ το ταξί να τον φέρει από σταθμό του μετρό στο σπίτι μου που η απόσταση είναι μικρότερη από χιλιόμετρο κ εγώ δεν έχω δώσει ποτέ πάνω από 3,5 ευρώ. Σε φίλο Ιταλό πάλι πήραν 15 ευρώ από το Μοναστηράκι ως την Πανόρμου μέρα κ ώρα με κλειστά μαγαζιά κ λίγη κίνηση.
Περισυ εφερα φιλους απο το εξωτερικο, τους πηγα Ακροπολη και λιγο πριν μπεις εχει ενα κιοσκι που πουλαει αναψυκτικα κλπ κλπ... Πηγαν και αγορασαν ενα μπουκαλακι ice tea(ουτε καν 300μλ) και ενα μπουκαλακι νερο μικρο .Τους πηραν 10 ευρω και δεν τους εδωσαν ουτε αποδειξη... Αμεσως πηγα εκει και ζηταγα αποδειξη και τους ειπα κλεφτες και απατεωνες τσακωθηκα με εγραψαν κανονικα και εφυγα... Ενταξει εχουμε βαλει στο πιο αντιπροσωπευτικο δειγμα της χωρας (διπλα στην Ακροπολη) τα πιο μεγαλα λαμογια που υπαρχουν. Ειμαστε για κλωτσες... Αντε τωρα να κανω τον ξενο να πιστεψει οτι ολοι οι Ελληνες δεν ειναι κλεφτες... Δεν ειναι ολοι κλεφτες απλα τους αρεσει να βαζουν σε καιριες θεσεις οπως πρωθυπουργος -προεδρος-δημαρχος-περπτερας τα μεγαλυτερα οργια...Μετα βεβαια μας ψεκαζουν φταινε οι πολιτικοι ο Σαντος και ο Κατσουρανης.. Αν φερω κοσμο παλι φετος θα τους εχω προειδοποιησει καταλληλα.. υ/γ Ξερει κανεις τι γινεται με την ενδεικτικη τιμη ? Ειναι καποιος υποχρεωμενος να δωσει 3 ευρω εαν πανω στο νερο υπαρχει χαμηλοτερη τιμη? Τι εγινε με αυτο ισχυει ακομα?