ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.11.2012 | 13:34

Η άλλη πλευρά ενός μετανάστη...

'Ηρθα στη Γερμανία το 2010 για το διδακτορικό μου.Ήταν επιλογή μου. Το έκανα με μεγάλο ενθουσιασμό γιατί η χώρα αυτή προσφέρει πολλά στον τομέα μου αλλά και για την εμπειρία του να ζήσεις και λίγο έξω. Αυτό που συνάντησα όταν έφτασα δεν το φανταζόμουν η αλήθεια είναι. Συνάντησα ωραίους ανθρώπους, επαγγελματίες αλλά πρόθυμους για γλέντια και χαρές!! Ναι, ναι Γερμανούς! Στην δουλειά είμαστε όλοι ίσοι, όλοι επιστήμονες, ο ένας σέβεται και ακούει τη γνώμη του άλλου και σε καμία περίπτωση δεν βλέπεις υπεροπτική αντιμετώπιση από καθηγητάδες! Ο μισθός ικανοποιητικότατος και οι ευκαιρίες για συνέδρια ανά τον κόσμο πολλές! Η καθημερινή ζωή στη πόλη ήταν για μένα κάτι πρωτόγνωρο..Τα τρένα, τα λεωφορεία και τα πάντα λειτουργούν ρολόι! Οι οδηγοί μάλιστα σου λένε Guten Morgen με το χαμογελο στα χειλη! Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ευγενέστατοι και εννοείται εξυπηρετικοί! Επιτέλους έχω ποιότητα ζωής ..!! Στη Γερμανία! Και αύξηση μισθού πριν ένα μήνα! Αφου είχα γυρίσει απο πληρωμένο συνεδριο στη Βοστώνη ! Γνώρισα ανθρώπους από όλο τον κόσμο! Η καλύτερη μου φίλη είναι Ινδή !Εντάξει τι να κάνουμε με τους εξ ανατολάς ορμώμενους ταιριάζουμε καλύτερα!Στον αισθηματικό τομέα σε Έλληνα έπεσα γιατι καποιες αξίες δεν αλλάζουν χαχχαχα!! Είμαι ευτυχισμένη παιδιά εδώ!! Και όταν θέλω τσιπουράκι και θάλασσα η όμορφη Ελλάδα είναι just 2 hours by plane !
3
 
 
 
 
σχόλια
είμαι φοιτητής και σκεφτομαι για επαγγελματική αποκατάσταση στο εξωτερικό,αλλά η αλήθεια είναι τουλάχιστον στον τομέα που ενδιαφέρομαι τα ωράρια δουλειάς σε γερμανία είναι εξαντλητικά.οπότε για μένα γερμανία=νταχάου.και ίσως και να κάνω λάθος.