Τι έχει συμβεί στο Κολοράντο έξι μήνες μετά την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας

Τι έχει συμβεί στο Κολοράντο έξι μήνες μετά την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας Facebook Twitter
35

 

Τι έχει συμβεί στο Κολοράντο έξι μήνες μετά την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας Facebook Twitter
" Να περιμένετε περισσότερα εγκλήματα και περισσότερα παιδιά να κάνουν χρήση της μαριχουάνας που θα είναι προς πώληση παντού," είχε το 2012 δηλώσει ο Σερίφης του Ντάλας.

 

"Πιστεύω ότι ολόκληρη η πολιτεία μας θα πληρώσει το τίμημα. Το Κολοράντο είναι γνωστό για πολλά σπουδαία πράγματα και η μαριχουάνα δε θα πρέπει να είναι ένα απ' αυτά" είχε επίσης δηλώσει ο Κυβερνήτης Hickenlooper ο οποίος υπήρξε αντίθετος με την νομιμοποίηση.

Έξι μήνες μετά την Αποποινικοποίηση της Μαριχουάνας, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν δύο σημαντικές αλλαγές.
Έχουν περάσει έξι μήνες από τότε που το Κολοράντο θέσπισε την ιστορική νομιμοποίηση της μαριχουάνας και τα στοιχεία δείχνουν πως όχι μόνο δεν επαληθεύονται όσοι είχαν εξαρχής δηλώσει αντίθετοι με την κίνηση αυτή, αλλά πως το Κολοράντο ίσως να έκανε μια κίνηση σωτήρια για την οικονομία και την εγκληματικότητα.

 

Τα εισοδήματα από την πώληση αποδείχθηκαν πολύ πιο επικερδή απ' ότι η πολιτεία θα μπορούσε ποτέ να ελπίζει.

 

Μόνο τον Μάρτιο, οι φορολογημένες και νόμιμες πωλήσεις μαριχουάνας προσέφεραν γύρω στα 19 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τα 14 εκατομμύρια του Φεβρουαρίου. Η πολιτεία έβαλε στα ταμεία της σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια από τους φόρους των λιανικών πωλήσεων μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες— χρήματα τα οποία θα διατεθούν σε δημόσια σχολεία και υποδομές, όπως επίσης για σε εκπαιδευτικές καμπάνιες για τη νεολαία σχετικά με τη χρήση ουσιών.

Σύμφωνα με τον πρόσφατο προϋπολογισμό ο Κυβερνήτης John Hickenlooper αναμένει ευμάρεια με τις πωλήσεις μαριχουάνας να φτάνουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια το επόμενο δημοσιονομικό έτος. Αυτό μεταφράζεται σε σχεδόν 134 εκατομμύρια φορολογικών εσόδων. Οι πωλήσεις από τα καταστήματα πώλησης και χρήσης μαριχουάνας για ψυχαγωγία αναμένεται να φτάσουν τα 600 εκατομμύρια, ποσό αυξημένο κατά 50% σε σχέση με εκείνο που είχε αρχικά προβλεφθεί.

Τι έχει συμβεί στο Κολοράντο έξι μήνες μετά την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας Facebook Twitter

Τα επίπεδα εγκληματικότητας του Ντένβερ ξαφνικά έπεσαν.
Οι συλλήψεις που σχετίζονταν με μαριχουάνα, οι οποίες αποτελούν το 50% όλων των εγκλημάτων που σχετίζονται με ναρκωτικά, έπεσαν κατακόρυφα στο Κολοράντο, αποδεσμεύοντας την επιβολή του νόμου ο οποίος πλέον μπορεί να επικεντρωθεί σε άλλες εγκληματικές δραστηριότητες. Αφαιρώντας της ποινές για τη χρήση μαριχουάνας, η πολιτεία εξοικονόμησε ποσό μεταξύ 12 και 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με κυβερνητικά δεδομένα, ο δείκτης εγκληματικότητας που σχετίζεται με τις δολοφονίες έπεσε κατά 52.9% από τον Ιανουάριο που νομιμοποιήθηκε η χρήση μαριχουάνας. Η σύγκριση γίνεται σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, ένα χρονικό πλαίσιο που οριοθετείται μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 30ής Απριλίου.

Όπως είχε σημειώσει και η Huffington Post, το αποτέλεσμα αυτό απέχει πολύ από τους δυσοίωνους ισχυρισμούς των έντρομων αντιπάλων της αποποινικοποίησης που ήθελαν τη νόμιμη μαριχουάνα να είναι είναι "έργο τους Σατανά".

Το ότι η χρονιά ακόμη βρίσκεται στα μισά σημαίνει πως ίσως είναι ακόμα πολύ νωρίς να αποδώσουμε αυταπόδεικτα αυτές τις αλλαγές στην αποποινικοποίηση της μαριχουάνας, αλλά όπως αναφέρεται και στο έγκυρο mic.com αξίζει να σημειωθεί η πιθανότητα ενός αλληλένδετου δείγματος.

Εννοείται πως ο Κυβερνήτης Hickenlooper έχει αλλάξει εντελώς την αντιμετώπισή του απέναντι στη νομιμοποίηση, λέγοντας, "Ενώ η οικονομία της υπόλοιπης χώρας επανέρχεται με αργούς ρυθμούς, εδώ στο Κολοράντο έχουμε ήδη αρχίσει να ευδοκιμούμε."

35

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

18 σχόλια
Φυτό, εύκολο στην καλλιέργεια, το οποίο περιέχει ψυχοτρόπες ουσίες. Βαθμός βλάβης και εξάρτησης: μικρός. Αποτελέσματα κατά τη χρήση: Μαστούρα. Αν όλοι μαστούρωναν ταυτόχρονα και συστηματικά θα κατέρρεε η κοινωνία. Άρα πρέπει να υπάρχουν αντικίνητρα γενίκευσης της χρήσης. Παρόλαυτα, τα δικαιώματα της μειοψηφίας που θέλει να μαστουρώνει πρέπει να γίνεται σεβαστό, εφόσον δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων.Κακά τα ψέματα ο καπνός έχει πολύ ήπια δράση στον άνθρωπο. Αλλο να κανεις ένα τσιγάρο και άλλο ένα τσιγαριλίκι. Αν και μερικοί την ακούν και με τσιγάρο (από τα χημικά που έχει μέσα)
Δεν ειμαι κατα της αποποινικοποιησης αλλα διαφωνω με οσους λενε οτι δεν εχει επιπτωσεις στην υγεια. Ενας φιλος μου κανει χρονια κ πια ειναι αλλος ανθρωπος. Του μιλας και χανεται...εχει ψιλοχαζεψει γενικοτερα
Σαν φοιτήτρια κυκλοφορούσε πολύ γύρω μου το χόρτο. Εγώ δεν δοκίμασα όχι γιατί φοβόμουν (όπως μια βότκα δεν με έκανε αλκοολική, έτσι και ένα τσιγαριλίκι δεν θα με έκανε πρεζόνι) αλλά γιατί έχω θέμα με τα πράγματα που καπνίζονται, απλώς δεν μπορώ να κάνω.Ας είμαστε επιτέλους ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Τόσα χρόνια που είναι παράνομες κάποιες ουσίες, διορθώθηκε κάτι? Ούτε καν. Απλά απέφερε αστρονομικά ποσά σε όσους το διακινούσαν. Είναι ζήτημα επιλογής τα ναρκωτικά. Αν θες να δοκιμάσεις, θα το κάνεις, όσο και αν κοστίζει, όσο δύσκολο και αν είναι να το βρεις. Το να κάνεις μια φορά το χρόνο, που λέει ο λόγος, ένα τσιγαριλίκι, δεν θα σε καταστρέψει. Καλό δεν είναι σαφώς, ούτε όμως και το αλκοόλ ή το τσιγάρο είναι, και βρίσκονται παντού. Και ας μην κρυβόμαστε, αν τη σημερινή εποχή δεν κατανοείς τις επιβλαβείς συνέπειες των σκληρών ναρκωτικών (όχι του χόρτου επομένως) για την υγεία σου, ε, είσαι ανόητος.
Όλα τα ναρκωτικά είναι ενδεχομένως επιβλαβή για την υγεία.Η κάνναβης είναι μέτρια επιβλαβές ναρκωτικό και αυτό κατά κύριο λόγο γιατί την ΚΑΠΝΊΖΟΥΜΕ και ως γνωστόν το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία.Φτιάξε λοιπόν μια τούρτα με κάνναβη ,και εξαφανίζεις το πρόβλημα του καπνίσματος.Eπιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως τα μανιτάρια h to LSD είναι μακράν τα πιο αβλαβή.Τα πιο επικίνδυνα είναι το αλκοόλ η μορφίνη η νικοτίνη.Τα οικονομικά δεδομένα σας τα δίνει το άρθρο ! Σαφώς και κάνει καλό στην οικονομία ,γιατί υπάρχει ζήτηση σε γενικές γραμμές αλλά η προσφορά περιοριζόταν στην ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ ,εξ'ού και τα εγκλήματα γύρω από την κάνναβη.Ακριβώς όπως αυξημένη εγκληματικότητα (βλέπε Αλ Καπόνε) υπήρχε την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.Η Γάλλοι λένε απαγορεύεται η απαγόρευση ,κάτι ξέρουν φαίνεται.
Παράξενο αυτό το φυτό. Μαζεύει τους πιο ετερόκλητους εχθρούς. Από κατηχούμενους που τη μπέρδεψαν με το σατανά, μέχρι παλαιοκομμουνιστές που τη βλέπουν σαν αποικιοκρατικό όπλο. Και από υποτιθέμενους τεχνοκράτες που φοβούνται μην πέσει η παραγωγικότητα, μέχρι χρυσάβγουλα που φοβούνται μη μαλακώσουν τα μούσκουλα.Όλοι αυτοί δεν λένε κουβέντα για ανθρώπους που έχουν σαπίσει στη φυλακή για ένα τσιγάρο, ούτε για τα υπερκέρδη εμπόρων και κυκλωμάτων.Επικαλούνται αντιθέτως σαν επιχειρήματα περιπτώσεις που κανείς δεν επιθυμεί, όπως το να γίνεται κατάχρησή της από έφηβους ή τρίχρονα παιδιά.Το θέμα είναι ότι όλοι την πίνουνε, καιρός είναι να θεσπιστεί πλαίσιο στο πώς γίνεται αυτό (έτσι θα αποτρέπεται σαφώς πιο αποτελεσματικά το ενδεχόμενο κατάχρησης), να μπουν όρια ηλικίας και τα χρήματα από τη χρήση να πηγαίνουν στο δημόσιο ταμείο, και ας αδειάσει λίγο καμιά φυλακή από χρήστες, κι ας πεινάσουν λίγο οι δόλιοι πρεζέμποροι.
Καλα να βγαζουν λεφτα απο τις λιγοτερες κρατησεις...Αλλα σχετικα με το εμποριο..νομιζω ειναι αναμενομενο οτι οποιοδηποτε ναρκωτικο βγει στην αγορα θα εχει ζητηση..δεν ειναι και κατορθωμα...
Η απόλυτη παρακμή, κάντε μπάφους και τα μυαλά στον γύψο μετά. Κοιμόμαστε που κοιμόμαστε ως λαός τον ύπνο του δικαίου, υπό την καθημερινή επήρρεια ναρκωτικών όπως η τηλεόραση, το lifestyle, το αλκοόλ, ψυχοφαρμάκων κλπ. Αν έρθει εδώ αυτή η τάση θα εξαφανιστούμε από το χάρτη. Ναι εφαρμόστηκε με επιτυχία στην Ολλανδία κ αλλού η αποποινικοποίηση υπό όρους, αλλά εμείς δυστυχώς δεν έχουμε ούτε την κρίση ούτε την ωριμότητα ως λαός και θα διαλυθούμε πλήρως. Έχουμε και από τη φύση μας μια σταρχιδιστική τάση (κυλάει στο DNA), ενώ οι βόρειοι είναι ορθολογιστές, τους χαρακτηρίζει η ψυχρή καρτεσιανή λογική. Οπότε κατά τη γνώμη μου δεν μπορείς να συγκρίνεις την επιτυχία ενός μέτρου σε λαούς εκ διαμέτρου αντίθετους.
Γενικα σ αυτην την χωρα υπαρχει η αντιληψη του "να γινουμε κατι αλλο".Να γινουμε Ευρωπαιοι,να γινουμε δυτικοι,να συμπεριφερομαστε ευρωπαικα,να νομιμοποιησουμε το ενα και το αλλο γιατι ΚΑΠΟΙΟΙ αλλοι ΚΑΠΟΥ αλλου το εκαναν..και δεν κοιταμε ποτε αν ειμαστε ετοιμοι γι αυτες τις αλλαγες.
το να αναφέρεις μια εξάρτηση για να δικαιολογήσεις μια άλλη είναι άτοπο σε κάθε περίπτωση. έχεις κάποια ουσιώδη απάντηση πάνω στην ερώτηση μου ή θες να αλλάξουμε θέμα και να μιλήσουμε για το τσιγάρο?
Πήγαινεται στην Ολλανδίανα δείτε πως λειτουργούν τα πραγματα και αφήστε τις θεωρίες για το χόρτο . Και φυσικα αφήστε τις θεωρίες οσοι δεν έχετε καπνίσει ποτε σας . Σας βαρέθηκαμε όλους σας να έχετε άποψη για ολα και μαλιστα για αυτα που δεν έχετε δοκιμάσει .
εχω πιει παρα πολυ χορτο,δεν μπορω να μαστουρωσω δεν ξερω γιατι,αλλα 3 απο τους πρωην μου που ηταν φανατικοι χρηστες ειχαν καει αργουσαν να απαντησουν οταν τους μιλαγες (οχι οταν ειχαν πιει) αν ειχαν πιει το σεξ ηταν σχεδον αδυνατο να συμβει,δεν ξερω καποτε πηγαινα στα legalize it,ημουν πολυ υπερ αλλα εχω γινει πολυ κατα.
Την μια το βγάζετε υγιές και τωρά το λέτε και επικέρδες και super κίνηση..Τα έχουμε όλα και ειμάστε σε όλα φοβεροί...να βγούνε και όλοι να το στρίβουν όπου γουστάρουν..Δέν μπορώ να καταλάβω άφου έσεις που το κάνετε, τουλάχιστον στην χώρα μας μια χάρα βρίσκετε την λύση σας και έχετε και ένθερμο κοινό που υποστηρίζει ο ένας τον άλλον όσο δεν πάει με τα επιχειρήματα της πλάκας..Τι άλλο θέλετε δηλαδή; Ντάγκλα - αγυμνασιά & Επανάσταση με υπογραφή..;
Και το οπιο προερχεται απο την φυση. Δηλαδη τι περιμενεις να το αποποινικοποιησουμε και αυτο ; σχεδον ολα τα ναρκωτικα απο την φυση προερχονται...ναι μεν συμφωνω για την μαριχουνα οτι ειναι "μαλακο" ναρκωτικο αλλα αμα θες να το υποστηριξεις μην αναφερεις για φυση και αλλα παρομοια επιχειρηματα γιατι ετσι βαζεις στο σακο και ολα τα υπολοιπα "καλουδια της φυσης".
Το οπιο σου δημιουργει εξαρτηση σε αντιθεση με την Μαριχουάνα... Και δεν εχει καμια κατεργασια σε αντιθεση με το οπιο... Οσο μπορει καποιος να καταναλωνει αλκοολ (που τον κανει πολλες φορες βιαιο, τα πιο πολλα αυτοκινητηστικα ειναι υπο την επιρρεια αλκοολ οπως και παρα πολλες δολοφονιες) ετσι μπορει να καπνισει Μαριχουανα! ΚΑΝΕΝΑ εγκλημα δεν εγινε με την μαριχουανα.. Στην χειροτερη να αραξεις στον καναπε ή στο παρκο με μια μπυρα...
" ΚΑΝΕΝΑ εγκλημα δεν εγινε με την μαριχουανα..."Kαλά μην παίρνεις και όρκο."There is the Denver man who, hours after buying a package of marijuana-infused Karma Kandy from one of Colorado’s new recreational marijuana shops, began raving about the end of the world and then pulled a handgun from the family safe and killed his wife, the authorities say."http://www.nytimes.com/2014/06/01/us/after-5-months-of-sales-colorado-sees-the-downside-of-a-legal-high.htmlΤο επιχείρημα περί "μείωσης της εγκληματικότητας" είναι για τα γέλια αν δεν αποδειχτεί πως υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα στα δύο γεγονότα. Πόσο μάλλον που "μείωση της εγκληματικότητας" μπορεί απλώς να σημαίνει λιγότερες συλλήψεις επειδή μία πρώην παράνομη δραστηριότητα έγινε νόμιμη. Επιπλέον δεν βλέπουν όλοι με καλό μάτι τα έσοδα από τον ναρκω-τουρισμό που αναπόφευκτα δημιουργείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ενδεικτικά αναφέρω ότι οι περισσότερες περιοχές στην Ολλανδία (όχι το Άμστερνταμ που αντιστέκεται ακόμα) έχουν θεσπίσει σύστημα που επιτρέπει μόνο σε ολλανδούς πολίτες την είσοδο στα coffeshops.Και η Ολλανδία εφαρμόζει ένα πολύ αυστηρό σύστημα όπου η κατανάλωση μπορεί να γίνεται μόνο μέσα σε ειδικά μαγαζιά με αυστηρά ελεγμένα προϊόντα. Αντίθετα στο Κολοράντο ο καθένας καλλιεργεί και προωθεί στην αγορά ό,τι του γουστάρει και θεωρεί δικαίωμά του να το καταναλώνει όπου γουστάρει. Ήδη έχουν ξεσηκωθεί αντιδράσεις για την πώληση γλυκισμάτων που περιέχουν τεράστιες ποσότητες μαριχουάνας και την κατανάλωσή τους από μικρά παιδιά (δες το άρθρο των New York Times που παραπέμπω πιο πάνω). Όταν είναι νόμιμο να έχει κανείς στο σπίτι του όσες κούτες με φουντο-μπισκοτάκια θέλει, να είσαι σίγουρος ότι πολλά παιδιά θα τα δοκιμάσουν...
@ ΧαρμίδηςΚαλά εντάξει τώρα one man in Denver που ποιος ξέρει τι ψυχολογικά έχει γενικότερα, σε άρθρο που έτσι και αλλιώς είναι αρκετά μονόπλευρο...ΔΕΝ είναι καθόλου συμπεριφορά stoner αυτή, θα τον μαλώσω! άντε μέχρι το παραλήρημα για το τέλος του κόσμου, το να ΠΡΑΞΕΙΣ όμως... εντάξει πως τα κατάφερε να μας πει και μας που δεν σηκωνόμαστε απ' τον καναπέ με μισό τσιγάρο.Από κει και πέρα για την εγκληματικότητα, είναι ήδη σοβαρό το να μην σέρνεις τόσο κόσμο άδικα σε κελιά επειδή την πίνει. όσο τον σέρνεις... συναναστρέφεται με κόσμο, ανεβάζει τις πιθανότητες να μπλέξει οπουδήποτε αλλού... άλλο να χεις τους παιδικούς σου φίλους, άλλο στα 23 ξέρω γω να χεις για νέο συγκάτοικο έναν πρεζέμπορα πχ.Το να έχουν οι φυλακές πολύ λιγότερο κόσμο λοιπόν από μόνο του (και να μην αποδειχθεί άλλη σύνδεση).. δεν είναι για τα γέλια. Από κει και πέρα, δεν θα πω κάτι καινούριο σαν απάντηση σε όσα λες πιο κάτω.Οτιδήποτε είναι νόμιμο μπορεί να έρθει πιο εύκολα σε επαφή με παιδιά, δεν μας εμπόδισε αυτό με το αλκοόλ.. και στέλναμε τον μικρό να φέρνει τσιγάρα, στο χόρτο γιατί κολλάμε τόσο δηλαδή;Δεν υπάρχει overdose σε αυτό το πράγμα πάντως., όταν δεν θα αντέχει να φάει/καπνίσει άλλο, απλά θα "λιποθυμήσει".ΥΓ: Όπως θα πρόσεξες, δεν μίλησα για αριθμούς και οικονομία.Γιατί ακριβώς εκεί έρχεται η αντίθεση μου.Στο όνομα της καλύτερης οικονομίας, υπάρχει ένα ολόκληρο μάρκετινγκ από πίσω.. που προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει την χρήση (και γιατί όχι και την κατάχρηση;) κουλ, απαραίτητη, μέρος της φάσης ρε παιδί μου. Στον βωμό αυτού, φτιάχνουν και πουλάνε κανονικά χημικά ναρκωτικά, στο όνομα ενός απλού φτωχού χόρτου.Τα χιλιάδες διαφορετικά skunk που κυκλοφορούν, ναι μπορεί να προκαλέσουν και σωματική εξάρτηση, μπορεί να σου κάνει ζημιά σε κομμάτια του μυαλού σου, συνδέεται με διάφορα ψυχολογικά κτλ κτλ.Αν είναι λοιπόν να το αφήνεις ξαφνικά ελεύθερο, μην το κάνεις για τα λεφτά, κάντο γιατί απλά αυτό είναι το σωστό.. και κάνε το σωστά. ΥΓ1: Το πως χειρίζεσαι την -ξαφνική- ελευθερία σου σε κάτι, είναι και σε συνάρτηση του πως έχεις μάθει να χειρίζεσαι γενικότερα αυτές τις (αν)ελευθερίες.Ο καταπισμένος από τις απαγορεύσεις Αμερικάνος, πως λες να αντιδράσει; Το δείχνουν τα δολάρια στο παραπάνω άρθρο και οι υπερβολές σε αυτό που παρουσίασες.
@ AleeeTo άρθρο των ΝΥΤimes είναι "μονόπλευρο", ενώ το να υποστηρίζουμε ότι χάρη στην κάνναβη έφτιαξε η οικονομία, μειώθηκε η εγκληματικότητα και στο Κολοράντο πλέον ζουν σε παράδεισο είναι κατά την άποψή σου δίκαιο και αντικειμενικό;"Δεν υπάρχει overdose σε αυτό το πράγμα πάντως., όταν δεν θα αντέχει να φάει/καπνίσει άλλο, απλά θα "λιποθυμήσει"."Μάλλον δεν διάβασες το άρθρο. Τα γλυκίσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν τέτοιες ποσότητες κάνναβης που μπορούν να οδηγήσουν σε παραλήρημα αν δεν φάει κανείς ελάχιστη ποσότητα. Όπως έγινε με τον τύπο που σκότωσε τη γυναίκα του.Στην Ολλανδία σίγουρα δεν είναι χαζοί που απαγορεύουν την καλλιέργεια και το εμπόριο και επιτρέπουν μόνο την κατανάλωση σε αυστηρά ελεγχόμενους χώρους. Εκείνοι δεν ξέρουν να φτιάξουν την οικονομία τους και να μειώσουν την εγκληματικότητα;
@ ΧαρμίδηςΈχεις δίκιο, μετά την 2η παράγραφο δεν διάβασα παρακάτω, με έπιασε αυτή η ναυτία που με πιάνει συνήθως όταν διαβάζω New York Times, τώρα που το διάβασα όμως το άρθρο και εκνευρίστηκα περαιτέρω αναγκάζομαι να απαντήσω σχόλιο μαμούθ για να εκτονωθώ. Εσύ φταις για ότι γίνει από δω και πέρα!Επιμένω πως είναι γραμμένο σε στυλ που τονίζει ανούσια πράγματα για το θέμα, κυρίως επειδή έτσι (υστερικό) πουλάει καλύτερα το άρθρο...Επιμένω ακόμα πως στο χόρτο δεν υπάρχει overdose, έτσι όπως το εννοούμε.Απλώς δεν διευκρίνισα γενικά πως μιλάω για πιθανή αλλαγή νομοθεσίας εδώ (μιας και εκεί το κάνανε ήδη με λάθος τρόπο)και πως δεν μιλάω για αυτό το έκτρωμα που πουλάνε εκεί για φανταστική καραμέλα, μιλάω για αγνό, κανονικό χορταράκι.Και εξηγούμαι...Το THC από μόνο του δεν έχει κίδνυνο overdose που να οδηγεί σε θάνατο, είναι φυσικά αδύνατον σε οποιαδήποτε μορφή να λάβεις αρκετό THC ώστε να πεθάνεις, ακόμα και μικρό παιδί να είσαι.http://en.wikipedia.org/wiki/Tetrahydrocannabinol#Adverse_effectsΣε άλλο λινκ για την Κάνναβη ο Wikis λέει:“Απο το έγκυρο ιατρικό περιοδικό The Lancet,"δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένοι θάνατοι από δηλητηρίαση που προκλήθηκε από κάνναβη" [39],και ή δόση της δ9-τετραϋδροικανναβινόλης που χρειάστηκε για να προκαλέσει κατά 50% θάνατο σε ποντίκια ήταν υπερβολικά μεγαλύτερη σε σχέση με την κανονική δοση από ότι σε άλλα ναρκωτικά,οπως η καφείνη,η νικοτίνη και η ηρωίνη” Μπορεί, σαν "overdose" να πάθεις κρίση πανικού βαριάς μορφής (πιο συχνό) ή αμόκ όπως ο δολοφόνος στο άρθρο (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σπάνιο), αλλά και αυτά δεν νομίζω να έχουν να κάνουν τόσο με overdose όσο με άλλους παράγοντες που συνδυαστικά, άλλοι αλληλένδετοι και άλλοι ως σύμπτωση οδηγούν κάποιους σε τέτοιες ακραίες αντιδράσεις. Δεν λέω σε καμία περίπτωση πως ταυτίζομαι με το παραπάνω άρθρο, λέω μόνο πως δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να είναι απαγορευμένη η (καθαρή) ουσία, πως δεν είναι λίγο να αδειάσουν οι φυλακές απ' τους χρήστες και να μην υπάρχει πλέον αυτή η μαύρη αγορά και ίσα ίσα συμφωνώ μαζί σου (και το λέω και λίγο διαφορετικά κιόλας) πως πρέπει να ελέγχεται σωστά και με κάποιους κανόνες ο τρόπος με τον οποίο παράγουν αυτοί που παράγουν/πουλάνε μαζικά, διότι έχουμε καταφέρει μέσα σε τόσα χρόνια απαγόρευσης... να πάρουμε μια φυσική -την ατοξικότερη απ' όλες- ουσία και σε "εργαστήρια" να την μετατρέψουμε σε πυρηνικό απόβλητο για προσωπική χρήση...Στο ορκίζομαι, αν πάρεις από ένα φυτό μεγαλωμένο στην καρδιά της Φουκουσίμα και πάρεις από ένα γνωστής μάρκας σκανκ απ' την Ολλανδία (ούτε καν από την Αμερική) το ίδιο πράγμα είναι.Διαβάζοντας τι λέει το λινκ παρακάτω για την σχέση Χασίς-Χασισέλαιου βάζω με το νου μου τι δυνατότητες επεξεργασίας υπάρχουν γενικότερα (γιατί δεν τα ξέρω αυτά με λεπτομέρειες, εμπειρικά στο λέω για το σκανκ).Ουσιαστικά, δεν νομιμοποιείται το χόρτο όπως το ήξερε η ανθρωπότητα πριν απαγορευτεί,αλλά μια ολόκληρη αγορά (που σταδιακά ανέβηκε/ανεβαίνει στην παρανομία και ασκεί πίεση για νομιμοποίηση για λάθος λόγους) από ένα καινούριο είδος κανονικού ναρκωτικού, που κάτω από την ετικέτα του άκακου χόρτου, κρύβει έναν δαίμονα.Αυτό, αν και με μέτρο όπως λες και συ, ισχύει και στην Ολλανδία αυτήν την στιγμή που μιλάμε.Θα ήθελα προσωπικά, να νομιμοποιηθεί στην Ελλάδα πριν να έχει φτάσει για τα καλά αυτό το concept απ' έξω που λέει πως όσο πιο χημικό τόσο καλύτερο και πως η διόρθωση του λάθους της απαγόρευσης σημαίνει "ΠΙΝΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕ", θα ήθελα στην Ελλάδα να μπορώ να έχω την γλαστρούλα μου με το φυσικό χορταράκι μου, όπως ακριβώς μου το έδωσε η Μαμά φύση, χωρίς κανέναν μαλάκα πάνω απ' το κεφάλι μου να νομίζει πως αυτό το χορταράκι είναι πιο πιθανό να με κάνει επικίνδυνο απ' ότι το αλκοόλ, το αμάξι που οδηγώ από μόνο του σαν γεγονός, ή απλά η έλλειψη παιδείας που -ίσως να- έχω. Αυτή η έλλειψη άλλωστε είναι που κάνει και όλα τα παραπάνω -και πολλά άλλα- επικίνδυνα, η κάθε ουσία από μόνη της είναι απλά αυτή που είναι με τις όποιες ιδιότητες έχει και η συγκεκριμένη ουσία για την οποία μιλάμε, έχει πολλές και διαφορετικές δυνατότητες, τις οποίες δεν έχουμε εξερευνήσει λόγο όλης αυτής της χαζής κατάστασης.Ήδη η (πολύ πρόσφατη) νομιμοποίηση της Κλωστικής Κάνναβης ήταν ένα πολύ καλό βήμα, η περιεκτικότητα Κυτταρίνης και η εύκολη/γρήγορη παραγωγή/ανανέωση του φυτού, καθιστά την αυτή χρησιμότητα του φυτού υπερπολύτιμη, εφόσον συνδυαστεί και με την λύση άλλων (γραφειοκρατικών κυρίως) θεμάτων, μπορεί να απελευθερώσει και να ανοίξει κάποιες (πολύ σημαντικές ειδικά για την Ελλάδα) παραγωγές.Για τις θεραπευτικές ιδιότητες της Κάνναβης, απλώς σε παραπέμπω στο πρόσφατο λινκ-παρουσίαση βιβλίου της Lifo, το βρίσκω εξαιρετικό. http://www.lifo.gr/team/apopseis/49694Η (πλήρης, αν και σταδιακή) απελευθέρωση και νομιμοποίηση της ουσίας λοιπόν είναι κάτι που θα πρέπει να προσπαθήσουμε να πετύχουμε οπωσδήποτε. Πρέπει όμως να ξέρουμε και γιατί.Μην νομίσουν όλοι οι ταγμένοι stoner (ή ακόμα χειρότερα οι νεοσύλλεκτοι) ότι δικαιώθηκαν και πέσουν στην παγίδα... διότι ακόμα και καθαρό χόρτο να πίνεις (αν το βρίσκεις κάπου είσαι μάγκας btw), αν πίνεις καθημερινά για χρόνια, θα βγάλεις προβληματάκια ή και προβληματάρες ίσως. Θέλει το μέτρο του -όπως όλα- και το μέτρο σε καμία απ' αυτές τις ουσίες δεν θα έπρεπε να αναφέρεται σε καθημερινή χρήση. Είτε λοιπόν κάνεις κατάχρηση των ποικιλιών που αναφέρω πιο πάνω (skunk), είτε απόλυτα “καθαρού” χόρτου, θα επιβαρύνεις το εαυτό σου (λίγο ή πολύ, εξαρτάται και από άλλους παράγοντες).Θα ήθελα πολύ να δω, όταν θα νομιμοποιηθεί να μην γίνει για τους λάθος λόγους, θα ήθελα πολύ μια φορά στην ζωή μου να δω να γίνεται μάρκετινγκ, όχι τόσο για να κινείται πιο πολύ χρήμα εις βάρος της υγείας των πολιτών/καταναλωτών/χρηστών, αλλά προς όφελος τους και των νέων δυνατοτήτων που ανοίγουν σε όσους τομείς ανοίγουν, που στην τελική και αυτό θα ανοίξει την οικονομία.Αυτό όμως, είναι πρωτίστως υπόθεση όλων μας, μιας και πάντα θα υπάρχει (και) "κακό" μάρκετινγκ. Θα είναι σημαντικό όταν νομιμοποιηθεί, να ξέρουν όλοι πραγματικά τι σημαίνει χρήση, τι κατάχρηση και τι σημαίνει ξεχωρίζω/διαλέγω την ποικιλία που θέλω, γιατί αυτό που γίνεται στην Ολλανδία δεν θα ήθελα να το δω ακριβώς έτσι εδώ... θα ήθελα πολύ να δω να δω "πρόγραμμα ενημέρωσης" ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ και χρονοδιάγραμμα από κρατικούς φορείς, κάποιο καιρό πριν της πλήρη απελευθέρωση που -έτσι και αλλιώς- έρχεται.Νομίζω άλλωστε, πως θα είναι πολύ πιο εύκολο για εμάς απ' ότι για τον μέσο Αμερικάνο να κατανοήσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα, ίσως επειδή δεν είμαστε (ακόμα) σαν λαός υστερικοί σε τέτοια θέματα. Ένα μικρό, ενδιαφέρον σχετικό με την ουσία λινκ είναι αυτό:http://www.valentine.gr/cannabis_gr.phpΥΓ: "Η λέξη Λινάτσα, σημαίνει και ειδικότερα το πιο δεύτερης ποιότητας ύφασμα από καννάβι ή λινάρι παλιότερα χρησιμοποιούμενο για κατασκευή σάκων)" :) http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%82
@Dimi Der GriecheΗ κάνναβις βεβαίως προκαλεί εξάρτηση. Το χασίς (το οποίο είναι το ρετσίνι του φυτού) υπόκειται σε χημική κατεργασία. Η κάνναβις είναι ψυχοτροπικό και επηρεάζει σε πολλά επίπεδα τον οργανισμό. Και κυρίως τις κινητικές ικανότητες του χρήστη (είδα κάτι για αυτοκίνητα γι αυτό). Οπότε μαριχουάνα και τιμόνι δεν πάνε. Σίγουρα δεν προκαλεί επιθετικές συμπεριφορές, εκτός και αν η εξάρτησή σου από αυτό σε οδηγήσει σε τέτοιες. Σίγουρα είναι πολύ αθώα από άλλες ουσίες αλλά το πάν είναι το μέτρο. Και για έναν φίλο παρακάτω που λέει οτι μόνο αν δοκιμάσεις έχεις δικαίωμα να μιλάς, δεν νομίζω οτι η χρήση σε κάνει πιο αντικειμενικό. Δεν θα έβαζα έναν αλκοολικό να με αποτρέψει από το αλκοολ.
Μα δεν διαφωνουμε... Το ιδιο λεμε.. Οτι οτι επιρροες εχει το αλκοολ στις κινητικες σου ικανοτητες, το ιδιο εχει και η Κάνναβις... Η εξαρτηση ειναι οπως και το αλκοολ, πολλοι το πινουν, οι αλκοολικοι ειναι απειροελαχιστο ποσοστο... Παν μετρον αριστον...
Χαχα, οχι φιλε μου κανεις λαθος. Το χασις ειναι ολα τα εναπομειναντα στοιχεια εκτος της φουντας(ανθος)-φυλλου του φυτου. Με αυτα φτιαχνεις την λεγομενη ''σοκολατα'' μετα απο φυσικη παρασκευη της ουσιας. Φιλτραρισμα στοιχειων σε μια απλη καφετιερα(Γαλλικου καφε). Στην πορεια τα βαζεις σε ενα ποτηρι νερο και ανακατευεις οπου τα στοιχεια ερχονται στην επιφανεια αμεσως μετα απο 1 ωρας σε ψυγειο και η μορφη μοιαζει με ασπρη σκονη. Το πινεις/καπνιζεις και απλα δε νταγλαρεις αλλα φτιαχνεσαι χαχα! Τοσο φυσικα. Εξαρτηση εχεις μονo me φουντα θερμοκηπιου (Skunk)! (Το οποιο και δεν θεωρειται φυσικο ναρκωτικο αλλα χημικο) Μην τα μπερδευουμε τα πραματα.