Νεαροί χτύπησαν καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Νεαροί χτύπησαν καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Facebook Twitter
19

Νεαροί χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αφού πρώτα τον ρώτησαν «αν είναι εκείνος που γράφει άρθρα κατά της αριστεράς».

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Νίκος Μαραντζίδης βρισκόταν σε καφετέρια στη Θεσσαλονίκη μαζί με φοιτητή του, όταν τρεις νεαροί τον πλησίασαν, του έκαναν την παραπάνω ερώτηση και όταν αυτός απάντησε καταφατικά, λέγοντας τους ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συζητήσουν οποιαδήποτε διαφωνία τους, τον χτύπησαν. Ο πρώτος του έριξε γροθιά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο καθηγητής να πέσει στο πάτωμα, οι άλλοι δύο άρχισαν να τον κλωτσούν στο κεφάλι και το σώμα.

Αμέσως μετά οι νεαροί διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ ο κ. Μαραντζίδης με κακώσεις στο σώμα του μετέβη στο νοσοκομείο

Όπως είπε στον Σκάι ο καθηγητής, χτυπήθηκε εν ψυχρώ ενώ στην αρχή οι δράστες πήγαν στον φοιτητή με τον οποίο έκανε παρέα, κάτι που όπως είπε, σημαίνει ότι δεν τον ήξεραν. Στην αρχή τους πέρασα για χρυσαυγίτες, είπε ο κ. Μαραντζίδης για να τονίσει ότι στη συνέχεια κατάλαβε ότι ήταν του αντιεξουσιαστικού χώρου, όταν του είπαν "τι είναι αυτά που γράφεις, για όλα φταίει ρε η αριστερά;".

Ελλάδα
19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Εμένα δεν μου κάνει αντύπωση που τον χτύπισαν, με κάνει εντύπωση το γεγονός ότι δίνεται περισσότερη σημασία στην άλλη του ιδιότητα, αυτή του καθηγητή και δη πανεπιστημίου, αντί του πολιτικού προσώπου.Η αλήθεια είναι ότι με τέτοια άρθρα (προσπαθείτε να) ακυρώνεται η κρυφή επιθυμία ολόκληρου σχεδόν του Ελληνικού λαού, να δουν τα πολιτικά πρόσωπα να πληρώνουν, με τον ένα ή άλλο τρόπο, αφού οι επιλογές τους στοιχίζουν ψυχική ηρεμία και επιβίωση στον Ελληνικό λαό.Τελικά, από τέτοια άρθρα, καταφέρνετε να "ποινικοποιείται" η αριστερή ή αναρχική πολιτική άποψη και να φαστικοποιήται κάθε έννοια δημοκρατίας.Ο "δεξιός" έχει τα μέσα να πει την άποψή του και μάλιστα με μεγάλη απήχηση, ενώ ο "αντιεξουσιαστής" όχι. Άρα δεν μιλάμε για δημοκρατική διαδικασία -το να μπορούν τα μέρη να εκθέτουν τις απόψεις τους επί ίσης όροις και επί της ουσίας, ώστε να γίνεται μια πολιτική αντιπαράθεση πολιτικών θέσεων και να μπορούν οι αποδέκτες τους να επιλέξουν τις καλύτερες προτάσεις.Και για όποιον βιαστεί να πει πως "εκεί που ξεκινά η δημοκρατία του ενός, τελειώνει του άλλου" να ξανασκεφτεί την πρόταση γιατί έχει και άλλη ανάγνωση, αυτή του "ο δυνατός (πλούσιος και οι "συνεργάτες" του) έχει περισσότερη δημοκρατία από τον αδύνατο (φτωχό), αφού έχει τα μέσα να την ορίζει".
A... και για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση αυτή η επίθεση μού είναι απεχθής: Αντράκια-macho-τιμωροί που ρίχνουν ξύλο, κατ' αυτόν τον τρόπο και περίσταση (εν ψυχρώ δλδ), επικαλούμενοι αριστερό ιδεολογικό μανδύα (και ζημιώνοντάς τον ουσιαστικά). Ουστ!
χμμ.. φαίνεται ότι μερικοί τουλάχιστον, δεν "χαίρονται" για τις ανακοινώσεις - καταδίκες (απ' όπου κι αν προέρχονται). Ας όψεται η αντικειμενικότις, εκτός κι αν αναμένουν, μαζί με τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις (βλ. ΝΔ) ανακοινώσεις από όλα τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής.