Υπό κράτηση τέθηκε ο Σαρκοζί

Υπό κράτηση τέθηκε ο Σαρκοζί Facebook Twitter
1

Υπό προσωρινή κράτηση τέθηκε νωρίτερα το πρωί ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί σύμφωνα με όσα δήλωσε δικαστική πηγή στο AFP. Από τις 26 Φεβρουαρίου βρίσκεται στο επίκεντρο ποινικής έρευνας για «αθέμιτη άσκηση επιρροής» και «παραβίαση του απορρήτου της έρευνας."

Όπως αποκάλυψε η Le Monde στις 8 Μαρτίου, οι ερευνητές πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ένα «δίκτυο» πληροφοριοδοτών της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, που είχε ως σκοπό να ενημερώνει τους συγγενείς του πρώην προέδρου σε νομικές διαδικασίες που μπορούσαν να τον απειλήσουν.

Πρόκειται για την υπόθεση της χρηματοδότησης από τον Καντάφι της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί το 2007 και τις προσπάθειες που φέρεται να έγιναν για να εμποδιστεί η διαλεύκανση της υπόθεσης.


Τη Δευτέρα υπό κράτηση είχε τεθεί ο δικηγόρος του, Thierry Herzog, και ένας δικαστής. Ο συνήγορος φέρεται να πλησίασε τους ανακριτές της υπηρεσίας καταπολέμησης διαφθοράς, που χειρίζονται την υπόθεση του σκανδάλου αθέμιτης άσκησης επιρροής και τους ζήτησε να του αποκαλύψουν τις συζητήσεις τους για την πορεία των ερευνών τους.

Ο γαλλικός νόμος δίνει δικαίωμα στους ανακριτές να κρατήσουν για 48 ώρες τον πρώην πρόεδρο και τον δικηγόρο του, πριν τον αφήσουν ελεύθερο ή του απαγγείλουν κατηγορίες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

META ΔΙΚΗ ΗΠΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Meta: Συμβιβασμός με 29 πολιτείες των ΗΠΑ για τον εθισμό παιδιών σε Instagram και Facebook

Θα καταβάλει πάνω από 16 δισ. δολάρια - Μπήκε τέλος σε μία από τις σημαντικότερες δικαστικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών σχετικά με τις επιπτώσεις των social media στους ανήλικους
THE LIFO TEAM
ΚΙΝΑ ΕΦΗΒΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ

Διεθνή / Γιατί οι έφηβοι στην Κίνα στρέφονται σε φάρμακα που «μουδιάζουν» το μυαλό;

Μια ανησυχητική τάση εξαπλώνεται μεταξύ ανηλίκων στην Κίνα, με ολοένα και περισσότερους εφήβους να στρέφονται στη λήψη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, τα οποία αγοράζουν μέσω του διαδικτύου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια