Δισεκατομμυριούχος και φοροφυγάς ήταν ο Χίτλερ

Δισεκατομμυριούχος και φοροφυγάς ήταν ο Χίτλερ Facebook Twitter
5

Πολύ πλούσιος και φοροφυγάς ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ, όπως αποκαλύφθηκε σε εκπομπή του BBC. O Φύρερ φαίνεται πως έβγαζε από παντού χρήματα για τα οποία μάλιστα δεν πλήρωνε τους απαραίτητους φόρους στο ίδιο του το κράτος.

Για το βιβλίο του "Ο Αγών μου", το οποίο το Γερμανικό κράτος έδινε ένα δωρεάν αντίτυπο σε κάθε ζευγάρι την ημέρα του γάμους, εισέπραττε εκατομμύρια από τα πνευματικά δικαιώματα και δεν κατέβαλε ποτέ τους ανάλογους φόρους. Ήταν δηλαδή ένας κατά συρροή φοροφυγάς και χρωστούσε στην εφορία της Γερμανίας μια μικρή περιουσία.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ "The Hunt For Hitler's Missing Millions" ο Χίτλερ ήταν ένας έξυπνος εισοδηματίας και επενδυτής έργων τέχνης, ένας "δαιμόνιος μάνατζερ μετρητών με λατρεία για τα χρήματα". Έκανε ομιλίες επί αμοιβής και διαχειριζόταν μαζί με διάφορους επιχειρηματικούς συμβούλους και διευθυντές τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο δρ. Κρις Γουέτον που έχει γράψει βιβλίο σχετικά με τα οικονομικά του Χίτλερ υπολογίζει ότι η περιουσία του έφθανε τα 1,1 δισ. μάρκα του Ράιχ, δηλαδή σε σημερινά χρήματα τα 4,5 δισ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι η μετά θάνατον αποκάλυψη της επτασέλιδης διαθήκης του που έδειχνε μια τεράστια περιουσία κρυμμένη σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΠΕΡΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Η Βενετία εξετάζει τουριστικό τέλος εισόδου έως 50 ευρώ για να περιορίσει τον υπερτουρισμό

Το μέτρο θα αφορά όσους επισκέπτονται την πόλη αυθημερόν, ενώ ακόμη και όσοι διανυκτερεύουν θα υποχρεούνται να δηλώσουν την παρουσία τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΜΑΣΤΙΓΩΜΑ ΧΙΤΖΑΜΠ

Διεθνή / Ιράν: «Μια σκληρή υπενθύμιση, αλλά και υπερηφάνεια» η υπόθεση της Παραστού που καταδικάστηκε σε 74 μαστιγώματα

Καλλιτέχνες και φορείς αντιδρούν στην καταδίκη της 29χρονης επειδή τραγούδησε χωρίς χιτζάμπ στο YouTube - «Η ανοχή απέναντι σε ένα καθεστώς που μαστιγώνει γυναίκες για τη φωνή τους, απλώς το ενθαρρύνει να συνεχίσει στον ίδιο τυραννικό δρόμο»
THE LIFO TEAM
Μια κομητεία στην Καλιφόρνια ανακήρυξε τον Ιούνιο «Μήνα Παραδοσιακής Πυρηνικής Οικογένειας» μέσα στο Pride

Διεθνή / Μια κομητεία στην Καλιφόρνια ανακήρυξε τον Ιούνιο «Μήνα Παραδοσιακής Πυρηνικής Οικογένειας» μέσα στο Pride

Η κομητεία Φρέσνο ενέκρινε ψήφισμα που τιμά τις ετεροφυλόφιλες οικογένειες «μαμάς και μπαμπά», ενώ αρνήθηκε να συμπεριλάβει τα ομόφυλα ζευγάρια.
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΜΟΣΧΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ρωσία: Η επομένη της μεγαλύτερης ουκρανικής επίθεσης σε διυλιστήριό της - «Αν καίγεται η Ουκρανία, θα καίγεται και η Μόσχα σας»

«Μαύρη βροχή» καταγγέλλουν οι πολίτες - «Θα παρακολουθούμε αν θα αρχίσουν να πέφτουν τα μαλλιά μας εξαιτίας των πετρελαϊκών καταλοίπων», δηλώνει κάτοικος στο BBC
THE LIFO TEAM
Η Ναόμι Κάμπελ «ακατάλληλη» να διοικεί φιλανθρωπικό οργανισμό, λέει η βρετανική Charity Commission

Διεθνή / Η Ναόμι Κάμπελ «ακατάλληλη» να διοικεί φιλανθρωπικό οργανισμό, λέει η βρετανική Charity Commission

Το μοντέλο προσπαθεί να ανατρέψει την πενταετή απαγόρευση που της επιβλήθηκε για το Fashion for Relief, ενώ οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι υπήρξε θύμα απάτης και δεν είχε προσωπικό όφελος.
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Η ΕΕ επιδιώκει πιο ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία - Πιθανή η επικοινωνία με τη Ρωσία

«Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε την ανάγκη η ΕΕ να ενεργεί με αυτοπεποίθηση στη στήριξη της Ουκρανίας», ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
"Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely".(Η εξουσια τεινει να διαφθειρει,και η απολυτη εξουσια διαφθειρει απολυτα).-Lord Acton-Αυτο το αποφθεγμα το γνωριζουμε ολοι.Και το αποδεχονται οι περισσοτεροι.Δεν βλεπω,συνεπως,για ποιον λογο ο Χιτλερ θα μπορουσε να αποτελεσει εξαιρεση.Ειδικα ο Χιτλερ,ενας ημιπαραφρων δικτατωρ με μοναδικη αρχη και αξια τις "θεσεις"του,θα ηταν παραλογο να αναμειναμε να επιδειξει οποιαδηποτε "ηθικη" λειτουργια,οπως την εννοουν οι πολλοι.Απλα διοτι η "ηθικη"σε αυτου του ειδους τα ατομα δεν ειναι παρα μια "ιδιοκατασκευη" η οποια υπηρετει τους στοχους τους,και μονον.Καλο και χρησιμο,ομως, θα ηταν να κανουμε αυτες τις σκεψεις κυριως οταν 'ασχολουμεθα' με τους εν ζωη ευρισκομενους "ισχυρους" αυτου του κοσμου,με τους οιουσδηποτε φορεις εξουσιας.Και να τους αξιολογουμε μονον με βαση το εργα τους και τον τροπο ζωης τους.Και οχι με βαση τα λογια τους,οπως κανουν οι περισσοτεροι.
Όπως και ο ΚΑΘΕ δικτατορας.Οπως και η δικη μας η χουντα, που ηταν "τίμια" και άλλες βλακειες που παπαγαλιζουν αφελεις και αδαεις σημερα, απογοητευμενοι με το πολιτικο συστημα...