47χρονη χαρίζει σιγά-σιγά τα όργανα της σε όλο τον κόσμο

47χρονη χαρίζει σιγά-σιγά τα όργανα της σε όλο τον κόσμο Facebook Twitter
H 47χρονη έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγο της
6

 

47χρονη χαρίζει σιγά-σιγά τα όργανα της σε όλο τον κόσμο Facebook Twitter

47χρονη Βρετανίδα αναζητεί δότη προκειμένου να του χαρίσει τον πνεύμονα της ενώ έχει ήδη προσφέρει σε συνανθρώπους της από τρείς ηπείρους το ένα νεφρό, 27 ωάρια και το μισό ήπαρ της.  

«Είναι φανταστικό να μπορείς να δίνεις σε έναν άνθρωπο πίσω τη ζωή του», δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mirror η Σού Τζιανστεφάνι, που είναι μητέρα ενός 19χρονου αγοριού. «Προς το παρόν δεν μπορώ να χαρίσω τον πνεύμονά μου στην πατρίδα μου, αλλά θα ήθελα να το κάνω», είπε.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με Τα Νέα, όταν η 47χρονη, πρόσφερε το 2002 το ένα της νεφρό σε έναν 60χρονο Αμερικανό, βάζοντας ως μόνο όρο να της καλύψει τα εισιτήρια και τη διαμονή της. Οταν η ιστορία έγινε γνωστή επικοινώνησε μαζί της ένα άτεκνο ζευγάρι ζητώντας της ωάρια, έκκληση που επίσης έκανε με ευχαρίστηση.

Και στις δύο περιπτώσεις οι δωρεές έγιναν εκτός Βρετανίας καθώς ως το 2006 απαγορευόταν η αλτρουιστική δωρεά οργάνων (η προσφορά οργάνων σε ξένους), υπό τον φόβο της χρηματικής συναλλαγής ή του εκβιασμού.

Μόλις η νομοθεσία άλλαξε, η Σου πρόσφερε το ήπαρ της σε ένα ετοιμοθάνατο αγοράκι το οποίο, όπως είπε η ίδια χωρίς να το γνωρίσει ποτέ, την ενημέρωσαν ότι σώθηκε και πάει καλά.

Η απόφαση της να αναζητήσει λήπτη σε όλο τον κόσμο για να δωρίσει τον πνεύμονα της περικλείει κινδύνους και αν γίνει, θα είναι η πρώτη τέτοια δωρεά παγκοσμίως. Η ίδια επιμένει στη δωρεά, λέγοντας, ότι έχει στο πλευρό της το σύζυγο της και τον γιό της που τη στηρίζουν στις αποφάσεις της.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

6 σχόλια
Επειδη το εψαξα λίγο το αρθρο στην Sυnday Mirror εχει τις υπερβολές του.2 σημεία που αναφερεται η ιδια είναι(actually I am only considering giving away a lobe of my lung)(actually, I am only trying to research the possibility before making any decisions about lung lobe donation.)Σε καθε περίπτωση αξίζει μια υποκλιση και αυτή και ο συζυγός της που εχει δωρίσει τον νεφρό του σε Κυπριο. Περισσοτερα μπορεί καποιος να δεί στο makingitreal. wix.com
Δεν μπορώ να μην υποκλιθώ στη γενναιότητα και στη γενναιοδωρία της. Ευνόητοι οι λόγοι. Αλλά δεν έχει σκεφτεί την ποιότητα της ζωής της; Για το γιο της πάνω απ'όλα. Κανείς δε θέλει να βλέπει ειδικά το νέο γονιό του να υποφέρει -τόσο νωρίς.
πριν διαβασω το αρθρο, νομιζα οτι εχει καποια χρόνια ασθενεια και πεθαινει και γι αυτο - προς τιμην της - πριν πεθανει κανει πραξεις αλτρουισμου... Δεν αναφερεται ομως κατι τετοιο αρα η γυναικα μοιαζει να αυτοκτονει σιγα σιγα... Αν απλα ηθελε να προσφερει μπορουσε και με αλλους τροπους πχ να αφιερωσει ολη της τη ζωη κανοντας εθελοντικη εργασια καθως επισης και δωρεα μυελου των οστων, δωρεα ωαριων, αιμοδοσιες κτλ..... Πολυ περιεργο....
Λίγο υπερβολικό το θεωρώ αυτό. Περισσότερο για τα like μου φαίνεται το έκανε. Δεν είναι κρεαταγορά, θα μπορούσε απλά να παραμείνει δωρητής οργάνων όπως όλος ο κόσμος.