ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Nέο video βαρβαρότητας από το Ιράκ

5

Σοκάρει τη διεθνή κοινή γνώμη η νέα βαρβαρότητα που προβάλλεται σε video το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η σουνίτικη οργάνωση "Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε" (ISIS).

Στο video καταγράφεται η εν ψυχρώ εκτέλεση ιρακινών στρατιωτών αφού προηγουμένως οι αιχμάλωτοι  καλούνται να φωνάξουν ότι το ισλαμικό κράτος θα κυριαρχήσει.

Ένας από τους κρατούμενους έχει ήδη εκτελεστεί και στη συνέχεια των πλάνων ισλαμιστής αντάρτης εικονίζεται να κοιτά την ταυτότητα του εκτελεσθέντος και να φωνάζει «δόξα τω θεώ, σκότωσα έναν σιίτη».

Τα πλάνα δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή, ωστόσο η γνησιότητα τους επιβεβαιώνεται από την κυβέρνηση του Ιράκ.

Ήδη οι αντάρτες έχουν αναφέρει ότι σκότωσαν 1700 στρατιώτες από τους 2.500 που αιχμαλώτισαν. Για εγκλήματα πολέμου κάνει λόγο ο  ΟΗΕ.

5

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Για εγκλήματα πολέμου κάνει λόγο ο ΟΗΕ, αλλά κρατά σιγή ιχθύος. Η θρησκευτική παραφροσύνη σε όλο της το μεγαλείο. Κρίμα, δεν καταλαβαίνουν ότι μέσω του θρησκευτικού τους παραλογισμού εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα.Υποτίθεται ότι η εισβολή στο Ιρακ ήταν να φέρει τη Δημοκρατία...
Μην τους υποτιμας,αγαπητε Μιστερ Μοτζο Ραιζινγκ.Φυσικα και τα καταλαβαινουν ολα,και πολυ καλυτερα απο εμας.Και ο ΟΗΕ,και οι ΗΠΑ και ολοι οι "φορεις παγκοσμιας ισχυος".Μονον που στο γεωπολιτικο παιχνιδι αυτα δεν ειναι,καν,"παραπλευρες απωλεις".Ειναι μερος του γενικου σχεδιασμου.Οπως η "ενδεδειγμενη χρηση" του "θρησκευτικου φανατισμου"δεν ειναι παρα ενα,ακομη,γεωπολιτικο εργαλειο.Η εκτελεση αιχμαλωτων πολεμου,και μαλιστα μετα απο "εξευτελισμο"τους,ειναι κατι το οποιο καταδικαζοταν απο οποιαδηποτε "πολιτισμενη"κοινωνια απο χιλιετιων.Ομως γινοταν τακτικοτατα,παντα ως μεσο εξυπηρετησης στρατηγικων στοχων,οπως ο "εκφοβισμος"του αντιπαλου.Ας καταλαβουμε και εμεις,οι απλοι ανθρωποι,οτι αυτα τα οποια εξαγγελονται στον "πολιτισμενο κοσμο" ως "λογοι",και "στοχοι" στρατιωτικων παρεμβασεων δεν ειναι παρα προπαγανδιστικη τροφη για την οικεια λαικη καταναλωση.Αυτα που σχεδιαζονται και υλοποιουνται ειναι εντελως διαφορετικα πραγματα.Μια επισημανση,μονον.Το Ιρακ και η Συρια,οταν κυβερνουσαν οι δικτατορες Σανταμ Χουσειν και Ασσαντ(πατηρ)αντιστοιχα,ηταν οι μονες χωρες της Μεσης Ανατολης οπου η ανοχη σε ολα τα θρησκευτικα δογματα ηταν απολυτη,η εννοια θρησκευτικος φανατισμος σχεδον ανυπαρκτη,ενω δεν υπηρχε στις χωρες αυτες ουτε "δειγμα" της Αλ Καιντα.Αυτο το δεχονται ολες οι σοβαρες κρατικες και επιστημονικες πηγες της Δυσης.Δειτε την κατασταση τωρα.Η Αλ Καιντα "αλωνιζει"στο Ιρακ,οι Σουνιτες διεξαγουν πογκρομ κατα των Σιιτων,και κανεις δεν ειναι ασφαλης.Στην δε Συρια δεν εχεις παρα να ανατρεξεις σε πηγες ολων των εκει θρησκευτικων δογματων(πλην των φανατικων σουνιτων),και δη των διαφορων χριστιανικων,για να διαπιστωσεις πως αντιμετωπιζουν,με τι απυθμενο τρομο,την εκει "επανασταση".Οσο για την Λιβυη ,την μονη αραβικη χωρα οπου η ισοτητα ανδρων/γυναικων ηταν απολυτη,τωρα ελεγχεται απο δεκαδες φυλετικες ληστοσυμμοριες οι οποιες αλληλοσκοτωνονται στην προσπαθεια να μεγιστοποιησουν εκαστη την περιοχη ελεγχου της.Το να καταγραφονται διαφορες στυγνες δικτατοριες (Ιρακ,Συρια,Λιβυη κλπ)ειναι μονον το πρωτο σκελος της λειτουργιας ενος σκεπτομενου ανθρωπου.Το να καταγραφει,ο ιδιος,το τι συμβαινει μολις αυτες "ανατραπουν",μεσω ξενης παρεμβασης,ειναι το δευτερο,και σημαντικοτερο,σκελος.Και το να διαπιστωνει καποιος οτι η κατασταση "μετα" ειναι απειρως χειροτερη απο αυτην που ηταν "πριν" δεν συνιστα σε καμμια περιπτωση απαλλαγη των δικτατορων απο τα "πεπραγμενα" τους.Προκειται,απλα,για ρεαλισμο και αντικειμενικοτητα.Εκτος αν δεχεται καποιος οτι αυτες οι "εξωγενεις διαδικασιες" εφεραν την δημοκρατια,την δικαιοσυνη και την ευημερια στις υπολογες χωρες.Αλλα αυτο δεν ειναι αντικειμενικη αξιολογηση γεγονοτων.Ειναι ,απλα,"στρουθοκαμηλισμος".Και δεν αποτελει βαση για οποιαδηποτε σοβαρη συζητηση.
Φίλε Λάμπρο, το ίδιο πράμα λέμε ουσιαστικά. Τώρα αν ανοίξουμε κουβέντα για τις θρησκευτικές παραφροσύνες ανεξαρτήτου δόγματος, η υπάρχουσα σελίδα δεν μας χωρά. Δυστυχώς, οι σκοπιμότητες και τα συμφέροντα είναι τεράστια, και καλυτερος συμμαχος από την εκμετάλλευση του θρησκευτικού ζήλου δεν υπάρχει. Δεν είναι τωρινό φαινόμενο για να πέφτουμε από τα σύννεφα, υπάρχει από τότε που υπάρχει και φανατισμός για την εκάστοτε θρησκεία.