ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η καλύτερη σκηνή του Game of Thrones προβλήθηκε την Κυριακή

Η καλύτερη σκηνή του Game of Thrones προβλήθηκε την Κυριακή Facebook Twitter
11

Το επεισόδιο του Game of Thrones που προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής, ήταν σύμφωνα με τους τηλεθεατές, τουλαχιστον επικό.

Το επεισόδιο είχε ένα μεγάλο -για τα τηλεοπτικά δεδομένα- πλάνο, γεμάτο δράση. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης Neil Marshall, δήλωσε ότι αυτή είναι η πιο αγαπημένη του σκηνή από την αρχή των γυρισμάτων.

Η κάμερα στημένη στο κέντρο του κάστρου, ακολουθεί τους χαρακτήρες και την πλοκή κάνοντας μια στροφή 360 μοιρών σε 45''.

Ρίξτε μια ματιά (Η σκηνή δεν περιέχει κοντινά πλάνα οπότε ακόμη κι αν δεν είδατε το επεισόδιο, δεν θα μειώσει το ενδιαφέρον σας όταν το δείτε.)

Η σειρά προβάλλεται στην Ελλάδα από τη NOVA.

11

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Μα, καλά, δεν είδατε το τεράστιο σε διαρκεια μονόπλανο στο true detective;! Είχε, επίσης, και καλλιτεχνική αξία κι όχι μόνο σκηνοθετική επιδεξιότητα!Όπως το εξαιρετικό, σε συλληψη και εκτέλεση μονόπλανο, το οποίο δείχνει την εκκένωση της Δουνκέρκης στο Atonement. Eίχα μείνει με το στόμα ανοικτό, όταν συνειδητοποίησα πως δεν έχει cut(στο μοντάζ). Συνδύαζε Βela tarr με την χολυγουντιανή δράση. Εύγε στο true detective!
Πολύ καλό το επεισόδιο κι ένα σχετικό ρισπέκτ στον Neil Marshall που μας έδωσε την εξαιρετική Κάθοδο, αλλά μεταξύ μας, τι να κλάσει η σκηνή αυτή μπροστά στην 6λεπτη λήψη στο True Detective; (και δεν είναι μόνο θέμα διάρκειας)
Spoiler alert: Μεταξυ μας, για τα δεδομενα του GoT και την γενικη πλοκη, ηταν μια μαπα και μιση. Χαλασαν το πιο συγκινητικο κομματι της μαχης, το θανατο της μουνιτσας του Τζον Σνοου, που στο βιβλιο αφηνει να εννοηθει πως την σκοτωσε ο ιδιος ο Τζον, κατα λαθος, με ενα βελος. Και μου βαλανε το τσουτσεκακι να χαλασει τη ρομαντικη σκηνη και να κανει και υφακι thumbs up στον Τζον. Πολυ κακο!
Διαφωνώ.. Αυτη είναι η ομορφιά του GoT: Έκει που εμφανίζεται κάποιος χαρακτηρας που μπορει να είναι αρεστος και να υπάρχει καποια "σύνδεση/συμπόνια" με αυτόν μπορει τελικά να του κοπει το κεφάλι! Είναι απρόβλεπτη σειρα και δεν υπάρχει έλεος!
Το επισόδειο ήταν μια μικρή αναλαμπή μέσα στην τεράστια κοιλιά που κάνει η σεζόν. Αναμενόμενο αφού και τα βιβλία έχουν κάνει μια κοιλιά σαν του Πάγκαλου. Πάντως αν την μάχη στο τοίχος δεν την δείξουν όπως στο βιβλίο (μάλλον στην επόμενη σεζόν) εγώ δεν ξαναβλέπω "Game of Thrones".
Κάκιωσε ο Τζον Σνόου! Ε μα ο σκηνοθέτης και ο παραγωγός του έφαγαν το αγριοκόριτσο, όλους τους φίλους εκτός ενός και μάλλον υποπτεύεται ότι θα τον φάνε κι αυτόν σύντομα. Όταν υπογράφουν τα συμβόλαια τους οι ηθοποιοί δεν γνωρίζουν πότε λήγει το συμβόλαιο τους, ούτε πότε τελειώνουν τα γυρίσματα. Η τύχη του κάθε ηθοποιού και ο τρόπος θανάτου αποφασίζεται στην διάρκεια της σεζόν αποκάλυψε η Rose. Μικρές λεπτομέρειες που περνούν απαρατήρητες δείχνουν ποιός θα χάσει στο μέλλον την ζωή του. Ο πιτσιρικάς που πριν από μέρες είδε τους δικούς του στο χωριό να σφαγιάζονται και να τρώγονται είναι ο εκτελεστής της αγριοκοκκινομάλας με ένα τεράστιο τόξο, πιο μεγάλο κι από το μπόι του. Αυτοί που είναι στα άκρα δημοφιλίας ή δημοέχθρας από το τηλεοπτικό κοινό ανεβαίνουν στην προτεραιότητα της λίστας θανάτου. Το επεισόδιο αυτό πάντως ήταν καλά γυρισμένο ή φάνηκε ότι ήταν γιατί είχε σκοτεινές σκηνές. Από θέα αίματος ήταν low blood όπως λέμε low skim. Δεν γέμισε τους αχόρταγους αιμοδιψείς φίλους του. Αν και από θανάτους μετρήσαμε ένα για κάθε λεπτό μέσο όρο. Νέο ρεκόρ για το παιχνίδι των θρόνων. Μας διαβεβαιώνουν όμως ότι κανένα σκυλί η μαμούθ δεν πληγώθηκε ή θανατώθηκε στο γύρισμα.