Θεοχάρης μαινόμενος…

Θεοχάρης μαινόμενος… Facebook Twitter
4

Μετά από μια συνάντηση που διήρκησε πάνω από τρεις ώρες και ενώ είχε ήδη γίνει γνωστό ότι ο Χάρης Θεοχάρης οδηγείται σε παραίτηση, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του εως τώρα γ.γ. Δημοσίων Εσόδων.

Στην ανακοίνωση μάλιστα που εκδόθηκε γίνεται λόγος αναφορά σε... «προσωπικούς λόγους» του κ. Θεοχάρη που τον οδήγησαν σε παραίτηση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα και πρόσθεσε:

«Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της. Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού. Τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του», είπε.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που καταλογίζεται παρασκηνιακά στον κ. Θεοχάρη είναι ότι δεν τοποθέτησε το πρόσωπα που του «υποδείκνυαν» ως επικεφαλής εφοριών και ότι δεν σκεφτόταν «πολιτικά» με ό,τι σημαίνει αυτό. Του καταλογίζεται επίσης ότι έφερε προεκλογικά ν/σ για την πάταξη της φοροδιαφυγής, κάτι που εκτιμάται ότι κόστισε ψήφους.

Ο ίδιος ο κ. Θεοχάρης δήλωσε σαφώς ενοχλημένος μετά την συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα και την παραίτηση του:   «Η απόφασή είναι δική μου, κανένας δεν έχει το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ». Όπως είπε, «δεν νιώθω εξιλαστήριο θύμα, γιατί δεν έχω κάνει κάτι τομέα μου, για να το νιώσω... Αν κάποιοι ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα, ας κοιτάξουν τα δικά τους πεπραγμένα».

Στη συνέχεια άφησε αιχμές λέγοντας: «Δεν έχω πάρει κανένα μέτρο. Τα μέτρα τα παίρνει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, εγώ τα υλοποιώ. Πήρα δομές κατεστραμμένες και, βήμα-βήμα, παρά τα λάθη, πιστεύω ότι η εκτίμηση του έργου θα είναι ανεκτίμητη».


Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει τον κ. Στουρνάρα για τη συνεργασία.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Μην αγχώνεσαι! Μπορείς να κάνεις μια τηλεοπτική εκπομπή όπως ο Νίκος Σαμοΐλης. Γιατί δεν βάζουνε τον Νίκο Υπουργό καλύτερα θα τα ρυθμίσει. Όσο πιο έξω απ' την πολιτική σαπίλα είναι κάποιος, τόσο καλύτερη δουλειά θα κάνει.
Ασχετα με το οτι του ελεγαν και εκανε, εβαζε φορους σε αμεα π.χ. αλλα δεν εφταιγε αυτος για αυτο, η γνωμη μου ειναι οτι σε δύο χρονια αναμορφωσε το μηχανογραφικο συστημα στις εφοριες και το taxis γενικοτερα και το πηγε σε διαστημικα πλαισια για την βραδυκινητη ελλαδα-χελωνα.. τους ΑΝΑΓΚΑΣΕ και ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ να χρησιμοποιουν ολοι το ιντερνετ για τις δηλωσεις, τα σηματα και αλλα πολλα, εβαλε τις τραπεζες στο κολπο της εισπραξης των φορων (ασχετα αν πληρωνωνται για αυτο η οχι), αναγκασε τις τραπεζες να δεχονται οποιαδηποτε πληρωμη μεσω ιντερνετ και ενα σωρο αλλες καινοτομιες οπως η προσυμπληρωμνεη δηλωση.. Αν τον αφηναν να παταξει την φοροδιαφυγη, ειμαι σιγουρος οτι δεν του ηταν δυσκολο και μιλαω με απο την σκοπια του μηχανογραφου. Ειναι πραγματικοτητα οτι με το πατημα ενος κουμπιου και οχι κατ' ευφημισμον, αρκει αν υπαρχει πολιτικη βουληση.. Δυστυχως τον ξεκουμπωσανε... Γι αμενα θαι μεινει ως ο ανθρωπος που καταργησε τις ουρες στην εφορια..
Αυτό κατάλαβαν από το εκλογικό αποτέλεσμα? Θα βάλουν τώρα έναν πολιτικάντη να δίνει παροχές και να διορίζει για να είναι και ο ανώριμος λαός μας happy!Τέλεια!
Προσωπικά μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση ο Θεοχάρης.Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι ικανοί, αρκεί να μπουν αυτοί και όχι υποτελείς του Σαμαρά ή της τρόικας.