To Google Street View στην Ελλάδα

To Google Street View στην Ελλάδα Facebook Twitter
3

Αν και η συλλογή πανοραμικών φωτογραφιών από τους ελληνικούς δρόμους, μέσω του ειδικού οχήματος και της κάμερας 360 μοιρών της Google, έπαψε άδοξα τον Μάιο 2009, μετά από παρέμβαση της ελληνικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η υπηρεσία επιστρέφει επί ελληνικού εδάφους.

Μάλιστα θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση παρουσίασης της υπηρεσίας στο Ζάππειο, την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Ιουνίου, όπου θα γίνει επίδειξη του ειδικού οχήματος και του εξοπλισμού πανοραμικής φωτογράφησης, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί και ολόκληρο το έργο πανοραμικής φωτογράφησης, διαφόρων περιοχών της χώρας μας.

Να σημειωθεί ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έδωσε το "πράσινο φώς" στις εικονικές περιηγήσεις στην Ελλάδα, μέσω του Street View, από τον Νοέμβριο του 2013 εφόσον είναι σύμφωνη με τον νόμο, υπό όρους, που περιλαμβάνουν τη θόλωση προσώπων, πινακίδων αυτοκινήτων και κατοικιών, εφόσον το επιθυμεί κάποιος χρήστης.

Μοναδικό σημείο όπου μπορεί κανείς να περιηγηθεί εικονικά μέσω του Street View στη χώρα μας, αποτελεί το Μουσείο της Ακρόπολης, όπως φαίνεται παρακάτω:

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Για τους Έλληνες αλλά και για τους τουρίστες το Google View με φωτογραφίες των δρόμων αλλά και των κτηρίων είναι ένα βασικό απαραίτητο εργαλείο. Η αρχική ιδέα ήταν Γαλλική ή είχε εφαρμοσθεί με επιτυχία στην Γαλλία αρκετά χρόνια πριν την Google. Με την ίδια ικανότητα πανοραμικής φωτογράφισης 360 μοιρών το χρησιμοποίησα για να εξερευνήσω το Παρίσι πριν και στην διάρκεια ταξιδιού στην πόλη.Σε μια χώρα που δέχεται εκατομμύρια τουρίστες και χρειάζεται ακόμη περισσότερους όπως η Ελλάδα η δικαιολογία προστασίας προσωπικών δεδομένων είχε κρυφές ατζέντες, μια που όλες σχεδόν οι τουριστικές χώρες προσφέρουν το ίδιο ή παρόμοιο βοήθημα.Οι φωτογραφήσεις γίνονται μια φορά κάθε τόσα χρόνια όπως της Google Earth. Δεν είναι real time για να υπάρχει πρόβλημα με προσωπικά δεδομένα. Αν δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα με τις εξωτερικές ιδιωτικές βιντεοκάμερες ασφαλείας που σκοπεύουν προς τα έξω τότε γιατί να υπάρχει πρόβλημα με τις φωτογραφίσεις προσόψεων. Το πρόβλημα δεν ήταν αυτό αλλά η παραβατικότητα και η παρανομία που δεν ήθελαν κάποιοι να αποκαλυφτεί. Είχαν τότε το πάνω χέρι σε τέτοιου είδους αποφάσεις όπως του 2009 πού είναι τριτοκοσμικά εμπόδια στην πρόοδο της τεχνολογίας.