Το μήνυμα της Άννας Βίσση στο πρώτο gay pride της Κύπρου

Το μήνυμα της Άννας Βίσση στο πρώτο gay pride της Κύπρου Facebook Twitter
8

«Δεν θα ήθελα να αναλύσω τα αυτονόητα. Ήρθα με πολλή αγάπη, ευσυνείδητα. Χαίρομαι που συμβαίνει gay pride στην Κύπρο μας και, από εδώ και πέρα, θέλω να βλέπω μόνο χαρούμενους ανθρώπους, όπως κι αν έχουν διαλέξει να είναι, όπως τους γέννησε η ίδια η φύση να είναι», είπε η Άννα Βίσση χτες στο πρώτο gay pride που έγινε ποτέ στην Κύπρο - με τη συμμετοχή πάνω από 4.500 πολιτών, στους δρόμους της Λευκωσίας. 

 

«Ρατσισμός προς το ξένο θα υπάρχει πάντα. Ας μην είμαστε εμείς αυτοί που τον διαδίδουν και, ίσως, έτσι τον νικήσουμε κάποια στιγμή» είπε επίσης, ενώ πίσω της διακρίνουμε έναν απ' τους πολλούς διάσημους Κύπριους που υποστήριξε έμπρακτα τα ΛΟΑΤ:

Τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργο Βασιλείου, που συμμετείχε στην παρέλαση μαζί με τη γυναίκα του (ντροπιάζοντας όλους τους Έλληνες πολιτικούς -πόσω μάλλον αυτούς που είχαν ανώτατα αξιώματα-, που ποτέ δεν έχουν καταδεχθεί να πατήσουν το πόδι τους στο Athens Pride). 

*Διαβάστε επίσης:

Το LIFO.gr μιλά με τους διοργανωτές του πρώτου Pride που διοργανώνεται ποτέ στην ιστορία της Κύπρου

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια κομητεία στην Καλιφόρνια ανακήρυξε τον Ιούνιο «Μήνα Παραδοσιακής Πυρηνικής Οικογένειας» μέσα στο Pride

Διεθνή / Μια κομητεία στην Καλιφόρνια ανακήρυξε τον Ιούνιο «Μήνα Παραδοσιακής Πυρηνικής Οικογένειας» μέσα στο Pride

Η κομητεία Φρέσνο ενέκρινε ψήφισμα που τιμά τις ετεροφυλόφιλες οικογένειες «μαμάς και μπαμπά», ενώ αρνήθηκε να συμπεριλάβει τα ομόφυλα ζευγάρια.
THE LIFO TEAM
Ο Colton Underwood λέει ότι έβγαινε με παντρεμένους άνδρες για να μη μαθευτεί ότι είναι gay

Ειδήσεις / Ο Colton Underwood λέει ότι έβγαινε με παντρεμένους άνδρες για να μη μαθευτεί ότι είναι gay

Ο πρώην Bachelor μίλησε για τον φόβο της αποκάλυψης, τη ζωή στην ντουλάπα και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούσε να προστατεύσει την καριέρα και τη δημόσια εικόνα του πριν μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του.
THE LIFO TEAM
Η Ταϊλάνδη ετοιμάζει τα πρώτα της καλλιστεία για λεσβίες και τρανς άνδρες

Πολιτισμός / Η Ταϊλάνδη ετοιμάζει τα πρώτα της καλλιστεία για λεσβίες και τρανς άνδρες

Με το Tom Thailand 2026, οι toms της Ταϊλάνδης αποκτούν για πρώτη φορά πανεθνική προβολή, σε έναν διαγωνισμό που απευθύνεται σε γυναίκες με αρρενωπή ή ανδρόγυνη έκφραση, αλλά και σε τρανς άνδρες.
THE LIFO TEAM
Δάσκαλος έκανε μάθημα στα παιδιά για το τι είναι gay και τι απλώς ενοχλεί τους ομοφοβικούς

Διεθνή / Δάσκαλος έκανε μάθημα στα παιδιά για το τι είναι gay και τι απλώς ενοχλεί τους ομοφοβικούς

Ο Κρίστιαν Σίρχοντ, δάσκαλος μαθηματικών στις ΗΠΑ, έκανε ένα απλό και αστείο μάθημα αποδοχής στους μαθητές του, ξεχωρίζοντας το τι σημαίνει πραγματικά η λέξη «gay» από τα στερεότυπα που συχνά τη μετατρέπουν σε προσβολή.
THE LIFO TEAM
«Οι ιατρικές αποφάσεις ανήκουν σε εσάς, όχι στην κυβέρνηση»: Ο Μαμντάνι στηρίζει τους τρανς νέους της Νέας Υόρκης

Ειδήσεις / «Οι ιατρικές αποφάσεις ανήκουν σε εσάς, όχι στην κυβέρνηση»: Ο Μαμντάνι στηρίζει τους τρανς νέους της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης στηρίζει τη νομική προσπάθεια να μπλοκαριστεί η πρόσβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε ευαίσθητα ιατρικά στοιχεία τρανς νέων που έλαβαν φυλοεπιβεβαιωτική φροντίδα.
THE LIFO TEAM
Το Μουντιάλ 2026 θα έχει Pride House σε κάθε πόλη, αλλά οι ΛΟΑΤΚΙ+ φίλαθλοι ακόμη ρωτούν αν θα είναι ασφαλείς

Ειδήσεις / Το Μουντιάλ 2026 υπόσχεται queer ορατότητα αλλά όχι απαραίτητα ασφάλεια

Στις 16 πόλεις της διοργάνωσης θα λειτουργήσουν Pride Houses για ΛΟΑΤΚΙ+ φιλάθλους και συμμάχους. Όμως, από τις ΗΠΑ μέχρι το Μεξικό, η ασφάλεια των ανοιχτά queer επισκεπτών παραμένει ανοιχτό ζήτημα.
THE LIFO TEAM
«Μας εξαφανίζουν από τη δημόσια ζωή»: Η Λαβέρν Κοξ μιλά για την αντι-trans Αμερική

Πολιτισμός / «Μας εξαφανίζουν από τη δημόσια ζωή»: Η Λαβέρν Κοξ μιλά για την αντι-trans Αμερική

Με αφορμή το νέο της βιβλίο Transcendent, η Λαβέρν Κοξ μιλά για την παιδική κακοποίηση, τη ζωή της ως μαύρη trans γυναίκα, το Orange Is the New Black και το υλικό κόστος της πολιτικής στοχοποίησης των trans ανθρώπων στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
Στα gay bars του Σαν Φρανσίσκο, η είσοδος γίνεται με σάρωση προσώπου

Τech & Science / Στα gay bars του Σαν Φρανσίσκο, η είσοδος γίνεται με σάρωση προσώπου

Μπαρ στο Σαν Φρανσίσκο χρησιμοποιούν συσκευές που σκανάρουν ταυτότητες και φωτογραφίζουν πελάτες στην είσοδο, ανοίγοντας νέα συζήτηση για την επιτήρηση, την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα στους queer χώρους.
THE LIFO TEAM
Βανδαλίστηκε η Pride σημαία στο ΑΠΘ

Ελλάδα / ΑΠΘ: Βανδαλίστηκε η Pride σημαία που είχε αναρτηθεί για τον Μήνα Υπερηφάνειας

Η σημαία υπερηφάνειας που είχε αναρτηθεί στο ΑΠΘ για τον Μήνα Υπερηφάνειας βανδαλίστηκε, με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων να απαντά ότι η ορατότητα, η αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα «δεν κατεβαίνουν και δεν ακυρώνονται».
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι μίλησε για τα LGBTQ+ δικαιώματα στην Ουκρανία: «Είμαστε σύγχρονοι άνθρωποι»

Διεθνή / Ο Ζελένσκι μίλησε για τα LGBTQ+ δικαιώματα στην Ουκρανία: «Είμαστε σύγχρονοι άνθρωποι»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέδεσε τα LGBTQ+ δικαιώματα με την κοινή εμπειρία του πολέμου, λέγοντας ότι οι προκαταλήψεις ανήκουν στον «15ο αιώνα», ενώ η Ουκρανία συζητά τη νομική αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Πόσο εαυτό χάνεις για να γίνεις η μορφή που σε έσωσε;/ ένα πολυπόστ του Πάνου Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Πόσο εαυτό χάνεις για να γίνεις αυτό που σε έσωσε;/ ένα πολυπόστ του Πάνου Μιχαήλ

Στη νέα ΟΑΣΗ, ένας queer κώλος διασχίζει την Ελλάδα, παλιοί gay porn stars στοιχειώνουν το ίντερνετ, μια γυναίκα μετατρέπει την αγορά της τέχνης σε δημόσιο αστείο και ένας συγγραφέας ανακαλύπτει ότι τα φαντάσματα ταξιδεύουν πάντα πρώτη θέση. Τέσσερα κείμενα για ανθρώπους που επέζησαν. Και για όσα χρειάστηκε να χάσουν για να το καταφέρουν.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Δύο πρώην μοναχές ερωτεύτηκαν μετά το μοναστήρι και παντρεύτηκαν

Ειδήσεις / Δύο πρώην μοναχές ερωτεύτηκαν μετά το μοναστήρι και παντρεύτηκαν

Η Φρανσίλια Κόστα και η Λουίζα Σιλβέριο γνωρίστηκαν σε μοναστήρι στη Βραζιλία και αρχικά δεν συμπαθούσαν η μία την άλλη. Μετά την αποχώρησή τους από τη θρησκευτική ζωή, έγιναν ζευγάρι και παντρεύτηκαν.
THE LIFO TEAM

σχόλια

8 σχόλια
Η Κύπρος μας βάζει τα γυαλιά σε πάρα πολλά πράγματα όχι μόνο στις παρελάσεις υπερηφάνειας. Δείτε πως αντέδρασαν οι Έλληνες της Κύπρου στην οικονομική κρίση με πόση σοβαρότητα και αίσθηση ευθύνης. Με τον Αμερικάνο και τον Ευρωπαίο να τους κοιτούν βλοσυρά και τον Τούρκο να καραδοκεί.
Συγχαρητήρια στην Άννα Βίσση για τη συμμετοχή της .Θα της πρότεινα για να συμπληρώσει τον αγώνα της να υποβάλει και μια μήνυση στο Defencenet όπου η χυδαιότητα των δημοσιευμένων εις βάρος της σχολίων στο σχετικό ρεπορτάζ του ομοφοβικού-ρατσιστικού αυτού σάιτ υπερβαίνει κάθε νοσηρή και φασιστική φαντασία...Συγχαρητήρια και στους πολιτικούς της Κύπρου που συμμετείχαν στην γκέι παρέιντ , όπως ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Βασιλείου , η αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ {δηλαδή της ΝΔ της Κύπρου !} και ανάλογοι αντιπρόσωποι του ΑΚΕΛ και άλλων κομμάτων !Εδώ στην Ελλάδα ματαίως περιμένομε μετά από δέκα {10} γκέι πράιντ να συμμετάσχει κάποιος αντιπρόσωπος { έστω απλός βουλευτής } από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.