Νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ τον Σεπτέμβριο

Νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ τον Σεπτέμβριο Facebook Twitter
9
Νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ τον Σεπτέμβριο Facebook Twitter

Νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ της σειράς "Ευρώπη" θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 23 Σεπτεμβρίου και η ΕΚΤ έχει ξεκινήσει την ενημερωτική καμπάνια σε καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις.

Κάπου 3 εκατ. καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ θα λάβουν ενημερωτικά φυλλάδια και κάρτες με μεταβαλλόμενες εικόνες που παρουσιάζουν το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ, προκειμένου  να διασφαλιστεί ότι όσοι διαχειρίζονται μετρητά στην εργασία τους είναι εξοικειωμένοι με την εμφάνιση του νέου τραπεζογραμματίου και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του, και ότι μπορούν να μεταφέρουν τις πληροφορίες αυτές στους πελάτες τους.


Στο φυλλάδιο υπενθυμίζονται τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να λάβουν οι καταστηματάρχες για την προσαρμογή του εξοπλισμού τους ώστε να δέχεται το νέο τραπεζογραμμάτιο. Τους υπενθυμίζει επίσης ότι η γνησιότητα των τραπεζογραμματίων επαληθεύεται εύκολα και χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία).


Η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου ξεκίνησε σήμερα στη Φινλανδία και στην Εσθονία και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεσή του σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ AIR FORCE ONE

Διεθνή / Reuters: Τι είδους απειλή οδήγησε τον Τραμπ να αλλάξει ξαφνικά αεροσκάφος κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Τουρκία

Ο Αμερικανός πρόεδρος μεταφέρθηκε διακριτικά από το Air Force One σε ένα μικρότερο και λιγότερο αναγνωρίσιμο αεροσκάφος έπειτα από οδηγία των Μυστικών Υπηρεσιών
THE LIFO TEAM
ΦΩΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

Οικονομία / Σύμβουλος Μητσοτάκη στο Reuters: Αυξανόμενος δημοσιονομικός κίνδυνος για την Ελλάδα από πυρκαγιές και καύσωνες

Η κυβέρνηση διερευνά παράλληλα την παροχή κινήτρων για την ενίσχυση της ασφαλιστικής κάλυψης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα τις ασφαλιστικές εταιρείες να προσφέρουν πιο προσιτά συμβόλαια
THE LIFO TEAM

σχόλια

8 σχόλια