Η Σπυράκη πέρασε πρώτη στην ευρωλίστα της Ν.Δ.

Η Σπυράκη πέρασε πρώτη στην ευρωλίστα της Ν.Δ. Facebook Twitter
13

Πρώτη στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. πάνω πλέον και από το Μανώλη Κεφαλογιάννη είναι η Μαρία Σπυράκη ενώ η καταμέτρηση των ψήφων, που συνεχίζεται μία εβδομάδα μετά τις εκλογές, βρίσκεται στο 94,6% του συνόλου. Την είδηση ότι «η Μαρία έχει περάσει πρώτη» ανέβασε ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA Xρήστος Παναγιωτόπουλος στο aixmi.gr.

Πάντως η διαφορά είναι περίπου στις 300 ψήφους μεταξύ των δύο ενώ Τρίτη παραμένει η Ελίζα Βόζεμπεργκ με 207,800, τέταρτος ο Γιώργος Κύρτσος με 200,262 και πέμπτος ο Θοδωρής Ζαγοράκης με 181,543.

Ακολουθούν η Νίκη Τζαβέλλα με 125,549, ο Γιώργος Αμυράς με 118,296, η Ρόδη Κράτσα με 107,589, η Νατάσα Ράγιου με 95,734 και η Ζωή Ράπτη με 80,363 ψήφους.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος είναι στην 11η θέση με 76,736, ο Μανώλης Μαυρομμάτης στη 15η με 60,003 και στην 28η η Ρομά Χριστίνα Χαλιλοπούλου με 20,636 ψήφους.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Πολλοι σχολιαστες εκδηλωνουν την απογοητευση τους,και την απορια τους, για τις επιλογες των ψηφοφορων της Ν.Δ.στις Ευρωεκλογες.Ισως μια "ποιοτικη αναλυση" των ψηφοφορων (ολων των κομματων),την οποια εκανε η Public Issue,μπορει να βοηθησει να γινουν κατανοητες οι"επιλογες"τους.Και καποια αλλα "θεματα".Παραθετω στην συνεχεια το τμημα της σχετικα με το κομμα της Ν.Δ. Ηλικιες Ποσοστο %18-24 18,125-34 15,035-44 16,945-54 13,055-64 20,865+ 40,2Εκπαιδευσηκατωτερη 36.3μεση 21,3ανωτερη 20,2Ενεργος η μη πληθυσμοςενεργοι 16,6ανεργοι 11,6μη ενεργοι 30,6Επαγγελμαφοιτητες 15,1ελευθ.επαγγελματιες 18,8επαγγελμ-βιοτεχνες 18,5μισθωτοι Ι.Τ. 15,3μισθωτοι Δ.Τ. 11,5εργοδοτες/επιχειρηματ. 26,9Αγροτες/κτηνοτρ. 25,0νοικοκυρες 30,3συνταξιουχοι 31,4
Η χαρακτηριστική περσόνα της νεο-δεξιάς είναι η λυσσασμένη τσούχτρα, που δε θέλει τα δικαιώματα των gay, στην πραγματικότητα από εχθροπάθεια, προσχηματικά για το καλό της οικογένειας. Παραβιάζει το καθήκον της, όπως εν προκειμένω ως δημοσιογράφος, και καλά για το καλό του έθνους, αλλά στην πραγματικότητα για να ικανοποιήσει τον εργοδότη της, που είναι η υπέρτατη αρετή για με πετυχημένη καριέρα. Οι άλλοι είναι απλά losers. Kαλώς έμειναν έξω κάποιοι με άλλο προφίλ, για να καταλάβουν ότι πήγαν, προσέφεραν τον οβολό τους για να δείξει η απελπιστικά αποξενωμένη από Αξίες ΝΔ ότι έχει κάτι, που δεν το έχει.
Δεν υπαρχει σωτηρία γι αυτόν τον τόπο...ο κοςμος ψηφίζει με κριτήριο αυτούς που βλέπει περιςςοτερο στην τηλεόραση και οχι αυτούς που θα ήταν κατάλληλοι γι αυτές τις θέσεις... Σχεδόν όλοι τους δε. Ξέρουν δεύτερη γλώσσα... Βοήθεια μας!
αισθάνομαι πολύ άσχημα που, παρόλο που η Σπυράκη δεν έκρυψε ποτέ ότι δεν είναι ανεξάρτητη δημοσιογράφος, κάποιοι συμπολίτες μου ακόμα και μετά την υποψηφιότητά της εξακολουθούν να θεωρούν το δελτίο του MEGA και το ίδιο το MEGA ανεξάρτητη και ποιοτική ενημέρωση. δηλαδη τι πρέπει να γίνει, να βγαίνουν στα παράθυρα με κονκάρδες του κάθε κόμματος;;;
Το ότι επίσης δεν φηφίστηκε κανείς από τους νυν ευρωβουλευτές είναι εξίσου ανησυχητικό. Όχι ότι όλοι το άξιζαν φυσικά, αλλά κάποιοι από αυτούς θα ήταν χρήσιμοι (βλ. Τζαβέλλα, Κράτσα, Χουντής)Η ομάδα που κατεβάζουμε είναι εν πολλοίς άσχετη. (για να μιλήσουμε και ποδοσφαιρικά μιας και αυτό μας ταιριάζει)
To ότι οι τωρινοί ψηφοφόροι της ΝΔ ψήφισαν Σπυράκη και Ζαγοράκη αντί Ξαρχάκο δείχνει ότι από τη ΝΔ ( αλλά και το ΠΑΣΟΚ - δεν είναι καλύτερη ούτε η Καϊλή ούτε ο Ανδρουλάκης, να μην ξεχνιόμαστε) έφυγαν οι ψηφοφόροι και παρέμειναν αυτοί για τους οποίους ο συγχωρεμένος Αβέρωφ είπε την παραβολή με το μαντρί δηλαδή τα πρόβατα
Η επιλογή να αφήσει έξω πρόσωπα όπως ο Ξαρχάκος και ο Στεφανάδης και να αναδείξει κατιμάδες όπως η Σπυράκη και ο Ζαγοράκης, φωτογραφίζει το επίπεδο και την ποιότητα του μέσου Νεοδημοκράτη ψηφοφόρου, όχι τρομερά μακρυά από του μέσου ούγκανου ψηφοφόρου. Η ενοποίηση της μεγάλης δεξιάς παράταξης φαίνεται να είναι κοντά και ίσως ο Μπαλτάκος δεν είναι τόσο τρελός που την προαναγγέλλει. Άλλωστε πόσο πια διαφέρει ο Πλεύρης και ο Βορίδης από τον Παππά και τον Κασιδιάρη;