Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μόλις υπέβαλε ως Ρώσος τη φορολογική του δήλωση

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μόλις υπέβαλε ως Ρώσος τη φορολογική του δήλωση Facebook Twitter
4

Την πρώτη του φορολογική δήλωση ως Ρώσος πολίτης πλέον υπέβαλε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ ο οποίος έλαβε πριν ένα χρόνο, τη ρωσική υπηκοότητα ως «οικονομικός μετανάστης», σε μια πολύ διαφορετική εκδοχή του γνωστού όρου.

Ο Ντεπαρντιέ φορολογήθηκε από τις ρωσικές αρχές μόνο για το 6% των  εισοδημάτων του, ως ιδιώτης επιχειρηματίας, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο γνωστός ηθοποιός κατέφυγε στη Ρωσία μετά την απόφαση του Ολάντ να φορολογήσει το 75% του εισοδήματος των πολύ πλουσίων.

Πέρυσι όταν πρωτοπήγε στη Ρωσία, ο Ντεπαρντιέ είχε ανακοινώσει ότι θα ανοίξει εστιατόριο και καλλιτεχνικό κέντρο, μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει κάνει τίποτα. Παρόλα αυτά φορολογείται με 6% ως επιχειρηματίας ενώ αν τον φορολογούσαν ως απλό φορολογούμενο ο φόρος θα ήταν 13%-και πάλι δηλαδή μακριά από την "καμπάνα" της γαλλικής εφορίας.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Οι μεταναστες λογω "πλουτου"δεν ειναι κατι καινουργιο.Το πριγκιπατο του Μονακο εχει γινει κατα καιρους ασφαλες "φορολογικο λιμανι"για πολλους επωνυμους,ειδικα Σουηδους,μεταξυ των οποιων βρισκονται ατομα οπως η Αστριντ Λιντμπεργκ και ο Μπγιορν Μποργκ.Η διαφορα τους με τον Ντεπαρντιε ειναι οτι αυτοι ποτε δεν εκαναν δηλωση αγαπης για την "νεα τους πατριδα",αντιθετα δηλωσαν οτι ειναι πολυ στενοχωρημενοι που υποχρεωνονται να καταφυγουν σε αυτην την λυση.Και αυτο σε μια εποχη που η φορολογηση υψηλων εισοδηματων στην Σουηδια αγγιζε το 90 %.Οσο για τον Ντεπαρντιε πιστευω οτι δεν χρειαζεται να γραψω κατι.Οπως λενε και οι Κινεζοι,μια εικονα αξιζει οσο χιλιες λεξεις.