ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

Έτσι θα γίνει το εναρκτήριο λάκτισμα του Μουντιάλ

Έτσι θα γίνει το εναρκτήριο λάκτισμα του Μουντιάλ Facebook Twitter
3

Να και μια θετική είδηση σχετικά με το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου στη Βραζιλία.

Με έναν πολύ εντυπωσιακό τρόπο που αποθεώνει την τεχνολογία και δίνει ελπίδα σε χιλιάδες άτομα με κινητικές δυσκολίες ή και καθολική αναπηρία, πρόκειται να γίνει το εναρκτήριο λάκτισμα του εικοστού κατά σειρά Μουντιάλ.

Ένας έφηβος με καθολική αναπηρία, που θα βρίσκεται στο γήπεδο της τελετής έναρξης, θα σηκωθεί από το αναπηρικό αμαξίδιο και θα κλωτσήσει τη μπάλα, με τη βοήθεια μιας ρομποτικής εξωσκελετικής στολής, και ειδικών εξαρτημάτων που έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η ρομποτική στολή θα ελέγχεται πλήρως με εντολές που θα δέχεται από τον εγκέφαλο του ασθενή.

Το σύστημα ρομποτικού εξωσκελετού, αποτελεί τον καρπό της συλλογικής προσπάθειας ενός διεθνούς team σχεδιαστών, επιστημόνων της ρομποτικής και γιατρών από επτά πανεπιστημιακά ιδρύματα ανά τον κόσμο, γνωστό με την ονομασία Walk Again Project. Όπως αναφέρουν πολλά διεθνή μέσα, το προγραμματισμένο event, πρόκειται να είναι η πρώτη παγκόσμια δημόσια επίδειξη ρομποτικού εξωσκελετικού συστήματος που ελέγχεται μέσω του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Δείτε περισσότερα για το ελπιδοφόρο Walk Again Project, στο παρακάτω βίντεο:

Τech & Science
3

ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΟΜΠΕΛ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ 2026

Τech & Science / Νόμπελ Ιατρικής 2026: Πώς τρεις επιστήμονες έμαθαν να «ανάβουν» και να «σβήνουν» νευρώνες με φως

Η ανακάλυψη ξεκίνησε από ένα μικροσκοπικό πράσινο φύκος και έδωσε στους ερευνητές έναν νέο τρόπο να ανακαλύπτουν ποια κύτταρα του εγκεφάλου ελέγχουν κινήσεις, συμπεριφορές, συναισθήματα και αναμνήσεις
THE LIFO TEAM
Σαμ Άλτμαν: Ο κόσμος πρέπει να δεχτεί ότι «κάποια άσχημα πράγματα» θα συμβούν με την AI

Τech & Science / Σαμ Άλτμαν: Ο κόσμος πρέπει να δεχτεί ότι «κάποια άσχημα πράγματα» θα συμβούν με την AI

Ο CEO της OpenAI λέει ότι απάτες, καταχρήσεις και άλλες βλάβες δεν δικαιολογούν τον δραστικό περιορισμό μιας τεχνολογίας που θεωρεί ότι θα προσφέρει πολύ μεγαλύτερο κοινωνικό όφελος.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Μμμ ναι. και μετα το πανηγυρακι, μετα τα εσοδα απο την αναμεταδοση αυτη της συγκηνιτικης και πρωτοφανους φαινομενικοανθρωπιστικης σκηνης, το παιδι θα γυρισει στο σπιτι μου χωρις καμια βοηθεια.
Μμμ ναι. και μετα το πανηγυρακι, μετα τα εσοδα εκαττομυριων απο την αναμεταδοση της συγκινητικης και πρωτοποριακα φαινομενικοανθρωπιστικης στιγμης, το παιδι θα γυρισει σπιτι τουυ χωρις καμια απολυτως βοηθεια.