AΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 12

Die Welt: Ριζοσπάστες νικητές

Die Welt: Ριζοσπάστες νικητές Facebook Twitter
5

 

Εντύπωση προκαλεί στον γερμανικό Τύπο η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές με την Die Welt μάλιστα να έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ριζοσπάστες νικητές- έτσι η Ελλάδα είναι μη κυβερνήσιμη», αναφέροντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως το ισχυρότερο κόμμα- χωρίς λύσεις, αλλά με λαϊκισμό».

 «Δεν μπορείς να καταστρέψεις τη μεσαία τάξη μιας κοινωνίας, χωρίς να δημιουργήσεις ριζοσπαστισμό», αναφέρει επίσης ο συντάκτης, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε και στις τοπικές εκλογές πάρα πολύ καλά. «Με αυτά αποτελέσματα, δεν μπορεί να κυβερνήσει κανείς» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

«Εάν ήταν βουλευτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε το μπόνους των 50 εδρών του νικητή. Ο κανονισμός είναι έτσι ώστε να καθιστά εφικτό τον σχηματισμό σταθερών κυβερνήσεων. Ως προστασία από τις ριζοσπαστικές δυνάμεις. Είναι όμως τώρα οι ριζοσπάστες οι οποίοι θα σταθεροποιούνταν» τονίζεται επίσης.

Ακόμη, η Bild με τη σειρά της χωρίζει σε επιτυχημένους και αποτυχημένους διάφορους Αρχηγούς, με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στην κατηγορία με τις «Αποτυχίες», αφού «ήρθε δεύτερος με περίπου 25%, πίσω από την ριζοσπαστική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτόν γίνεται ακόμη πιο δύσκολη τώρα, η σκληρή πορεία λιτότητας και μεταρρυθμίσεων».

5

AΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης για περικοπή συντάξεων χηρείας μετά την τριετία: Μία ακόμη παρέμβαση κοινωνικής δικαιοσύνης

«Με νομοθετική ρύθμιση καταργείται η περικοπή των συντάξεων χηρείας μετά την 3ετία, στο 35% όπως όριζε ο νόμος Κατρούγκαλου», αναφέρει ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Παίδων Πεντέλης: «Υλοποιήσαμε την προεκλογική μας δέσμευση ότι θα κάνουμε τη μεγαλύτερη αναβάθμιση στις υποδομές του ΕΣΥ»

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου και εκσυγχρονισμένου Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
THE LIFO TEAM
ΘΑΝΟΣ ΝΤΟΚΟΣ ΦΑΡΣΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πολιτική / Θάνος Ντόκος: Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού

«Κατανοούμε τις ανάγκες του πολέμου, αλλά δεν θέλουμε να διεξάγεται στο έδαφός μας. Έχουμε εκλογές που πλησιάζουν, επομένως η αντίδραση της Αθήνας θα είναι πολύ ισχυρή» φέρεται να απάντησε ο Θάνος Ντόκος
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τσίπρα και Καρυστιανού: Εμφανίστηκαν δύο νέα κόμματα και η ΝΔ τσιμπά στις δημοσκοπήσεις

Επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό που διαφημίζουν ως υπεραπόδοση της οικονομίας, είναι υπεραπόδοση της ακρίβειας»
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΑΣ ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση Marc: Οι πολίτες προτιμούν δεύτερες εκλογές αντί για κυβέρνηση συνεργασίας - Ποιοι ψηφίζουν Τσίπρα και Καρυστιανού

Το 56,7% προκρίνει νέα εκλογική αναμέτρηση σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ενώ η δημοσκόπηση καταγράφει τις μετακινήσεις ψηφοφόρων προς ΕΛ.Α.Σ. και «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΝΕΣΤΟΡΑ ΜΗΤΕΡΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον θάνατο της μητέρας της Αφροδίτης Νέστορα: «Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό των άκρων»

«Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του θύματος, αλλά και σε όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που χτυπήθηκαν τόσο άνανδρα», γράφει στα social media - Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
"Ο κανονισμός είναι έτσι ώστε να καθιστά εφικτό τον σχηματισμό σταθερών κυβερνήσεων. Ως προστασία από τις ριζοσπαστικές δυνάμεις. Είναι όμως τώρα οι ριζοσπάστες οι οποίοι θα σταθεροποιούντανν"ξερει κανεις γερμανικα να μας κανει μεταφραση? απο τα λιγα που βγαζω κατι λεει για νοθο "βενιζελειο" εκλογικο συστημα ή κανω λαθος? μουρουτη?
Wären es Parlamentswahlen gewesen, hätte Syriza dafür laut griechischem Wahlrecht einen Sieger-Bonus von 50 Abgeordneten bekommen. Die Regel ist dafür da, stabile Regierungen zu ermöglichen. Als Schutz gegen Radikale. Es sind aber derzeit die Radikalen, die dadurch stabilisiert würden.Αν ήταν βουλευτικές εκλογές, ο Σύριζα θα έπαιρνε ένα μπόνους 50 βουλευτών ως νικητής σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο. Ο κανονισμός είναι έτσι ώστε να καθιστά εφικτό τον σχηματισμό σταθερών κυβερνήσεων. Ως προστασία από ριζοσπαστικές δυνάμεις. Αλλά τώρα είναι οι ριζοσπάστες (το κόμμα των ριζοσπαστών) που θα σχημάτιζαν σταθερή κυβέρνηση. Ως κάτοικος Γερμανίας πρέπει να αναφέρω ότι ο χαρακτηρισμός radikal για τον Σύριζα έχει μία πλέον αρνητική χροιά γιατί radikal είναι και η Χρυσή Αυγή για τον γερμανικό Τύπο. Αφήνει περισσότερο να εννοηθεί ότι είναι ακραίο αριστερό κόμμα. Αλλά και die Linke (το αριστερό γερμανικό κόμμα) θεωρείται πια ακραίο που ζητά κατώτατο ωρομίσθιο, δίκαιη φορολογία, να σταματήσουν οι εξαγωγές όπλων κ.ο.κ.
Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι η εφημερίδα Die Welt είναι μία από τις πιο φιλο νεοφιλελεύθερες εφημερίδες της οποίας ο αρχισυντάκτης συνεχώς εκφράζει τη λύπη για την απουσία του κόμματος των Φιλελευθερων στο γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο στο φατσομπούκι, το πόσο υπερτερούν τα Porsche αυτοκίνητα έναντι όλων των άλλων οχημάτων και που πριν από μερικά λεπτά κοινοποίησε στο λογαριασμό του το άρθρο της εφημερίδας σχετικά με τα αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εχθές στο Βερολίνο που διεξαγόταν παράλληλα με τις Ευρωεκλογές. Οχετός!