Για πρώτη φορά κομμουνιστής δήμαρχος στην Πάτρα

Για πρώτη φορά κομμουνιστής δήμαρχος στην Πάτρα Facebook Twitter
16

Για πρώτη φορά στην Πάτρα εκλέγεται κομμουνιστής δήμαρχος αφού σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα ο Κώστας Πελετίδης προηγείται με 61,91% του αντιπάλου του Κωνσταντίνου Χριστόπουλου που συγκεντρώνει 38,09. Ο κ. Πελετίδης είχε στο δεύτερο γύρο την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.  

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Θεόδωρος Άννινος (1923 - 2010) - Κ.Κ.Ε.1 Απριλίου 1975 - 31 Δεκεμβρίου 1978Στις εκλογές του 1975 ο Θεόδωρος Άννινος συγκέντρωσε το 71,07% έναντι του 28,93% του Βασίλειου Πιλάλη. Η πιο ευρεία επικράτηση υποψηφίου δημάρχου στην ιστορία της πόλης.1 Ιανουαρίου 1979 - 31 Δεκεμβρίου 1982Στις εκλογές του 1978 ο Θεόδωρος Άννινος συγκέντρωσε το 57,31% έναντι του 22,13% του Κωνσταντίνου Γκολφινόπουλου.1 Ιανουαρίου 1983 - 31 Δεκεμβρίου 1986Κ.Κ.Ε.Στις εκλογές του 1982, στον Β΄ γύρο, ο Θεόδωρος Άννινος συγκέντρωσε το 52,28% έναντι του 47,72% του Γρηγόριου Σολωμού.Πηγή wikipedia.
Αααα αυτος ειναι λοιπον αυτος που στηριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και περιμενε για ανταλλαγμα υποστηριξη σε Αττικη και Αθηνα. Καλη σταδιοδρομια στον κυριο, ελπιζω να μην ειναι τοσο στενομυαλος οσο και ολοι οι υπολοιποι του ΚΚΕ.
Μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων του ΚΚΕ παράκουσε το κάλεσμα της ηγεσίας και ψήφισε κανονικά ΣΥΡΙΖΑ.Ίσως όχι στην Αθήνα(δεν ξέρω)αλλά σε άλλους δήμους και περιφέρειες,ναι.Χαλάρωσε,πρόταση ήταν όχι,ιδεολογική επιταγή.
Σχεδόν πάντα υπάρχουν διαρροές όταν δίνονται τέτοιοι είδους κομματικές εντολές. Εδώ υπήρχαν πριν μια δεκαετία που ο θεσμός του ''κόμματος'' ήταν πολύ πιο ισχυρός, δεν θα υπάρχουν τώρα που έχει απαξιωθεί πλήρως το κομματικό σύστημα;
Ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός λειτουργεί φίλε μου.Και το κόμμα και η πλειοψηφία του είναι η λαϊκή του βάση,όχι η ηγεσία.Το συγκεκριμένο ήταν παράδειγμα για το πως λειτουργεί πραγματικά η δημοκρατία.Μονάχα αυτό έχω να προσθέσω,χωρίς πρόθεση αντιπαράθεσης,έτσι;Απλά λέω τα πράγματα όπως ισχύουν επί του πρακτέου.
Στον δικό μου δήμο, αυτοί που ψήφισαν υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΝΕΛ και του ΚΚΕ αντί να ψηφίσουν ανεξάρτητο υποψήφιο ψήφισαν ΝεοΔημοκράτη.
Μην είσαι τόσο σίγουρος. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ (όχι οι ψηφοφόροι) καθώς και μεγάλο μέρος των εγγεγραμένων στο κόμμα ακολουθούν πιστά την κεντρική γραμμή αλλιώς πέφτει διαγραφή. Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς εκ των δημάρχων προτιμούσε να χρεώνει τον δήμο στις τράπεζες από το να παίρνει Ευρωπαϊκά κονδύλια.
Ρε συ Helix σε πόσους δήμους ήταν απόφαση των ΟΒ η ψήφος κατά συνείδηση ή κάποια συγκεκριμένη πρόταση.Είναι τέτοια η οργάνωση και η δομή τους που ναι μεν έχουν κεντρική γραμμή,αλλά μπορούν να πάρουν και αποφάσεις σαν αυτοτελείς ομάδες,όταν κρίνεται θεμιτό,οι διάφοροι φορείς τους.Φτάνει με τον γκεμπελισμό περί διαγραφών.Ναι υπάρχουν και αυτά-δεν ισχύουν για τα πάντα και παντού.
Delusions δεν μιλάω τόσο για την ατομική απόφαση του κάθε δημότη αλλά για την γραμμή που ακολουθούν τα στελέχη του κόμματος που μπαίνουν σε διάφορές θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.