Καταγγελίες από το Ποτάμι

Καταγγελίες από το Ποτάμι Facebook Twitter
5

Καταγγελίες πολιτών περί έλλειψης ψηφοδελτίων του Ποταμιού ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες το Ποτάμι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από τις πρώτες πρωινές ώρες είχαμε σποραδικές αναφορές από πολίτες ότι στα εκλογικά τμήματα δεν τους δόθηκε το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού.

Γνωρίζοντας τις δυσχερείς συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονται οι εκλογές και κυρίως τις ελλείψεις που παρατηρούνται στις εφορευτικές επιτροπές, δεν θέλαμε τόσες ώρες να δημοσιοποιήσουμε αυτές τις καταγγελίες.

Αντιλαμβανόμαστε δηλαδή ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα λάθη μπορεί να είναι ανθρώπινα και δεν γίνονται από πρόθεση.

Επίσης αν και όλοι γίναμε μάρτυρες παράνομων συμπεριφορών από τους εκπροσώπους ορισμένων κομμάτων (τραπεζάκια με αφίσες έξω από τα εκλογικά τμήματα καθώς και διανομή εκλογικού υλικού ακόμη και στις ουρές των ψηφοφόρων) περιοριστήκαμε σε κάποιες «φιλικές» συστάσεις και επιλέξαμε να μην το αναδείξουμε ως μείζον γεγονός.

Τις τελευταίες όμως ώρες οι καταγγελίες πληθαίνουν ανησυχητικά. Μέχρι τις 4 το μεσημέρι είχαμε 62 συγκεκριμένες καταγγελίες για εκλογικά τμήματα που δεν έδιναν ψηφοδέλτια του Ποταμιού.

Κρούσματα είχαμε κυρίως στις περιοχές Αργυρούπολη, Κηφισιά, Κορυδαλλό, Σέρρες, Παλλήνη, Εύοσμο και Πανόραμα Θεσσαλονίκης, Καλλιθέα, Ταύρο, Χαλκίδα, Αγρίνιο, Βουλιαγμένη, Πάτρα, Ξάνθη.

Επειδή πρόθεσή μας είναι να διευκολύνουμε την εκλογική διαδικασία και όχι να την δυναμιτίσουμε, δεν δημοσιοποιούμε τους αριθμούς των συγκεκριμένων τμημάτων αλλά θα ενημερώσουμε μετά την λήξη της ψηφοφορίας τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και τους δικαστικούς εφόρους.

Μέχρι τότε καλούμε τους δικαστικούς αντιπροσώπους να εποπτεύουν οι ίδιοι το μοίρασμα των ψηφοδελτίων.

Καλούμε τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ψηφίζουν οι πολίτες το κόμμα της επιλογής τους χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ζητούν ονομαστικά κάποιο ψηφοδέλτιο, γεγονός που καταργεί την μυστικότητα της ψηφοφορίας.

Το Ποτάμι όπως είναι γνωστό έχει δηλώσει ότι δεν θα έχει μέσα στα εκλογικά τμήματα εκπροσώπους.

Θεωρούμε ότι όλοι πρέπει να εμπιστευόμαστε τους θεσμούς και στην περίπτωση αυτή, τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις εφορευτικές επιτροπές.

Είπαμε επίσης ότι οι επόπτες του Ποταμιού, ένας σε κάθε εκλογικό κέντρο (δηλαδή ένας σε κάθε σχολική μονάδα), είναι στη διάθεση των δικαστικών αντιπροσώπων αν υπάρχουν ελλείψεις σε ψηφοδέλτια.

Όμως δεν θα μείνουμε παρατηρητές σε μια προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος. Πριν κλείσουν οι κάλπες οι επόπτες μας θα μπουν στα εκλογικά τμήματα για να παραστούν στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Καλούμε τους εκπροσώπους των κομμάτων που είναι μέσα στα εκλογικά τμήματα και σε κάποιες περιπτώσεις υποκαθιστούν τα μέλη των εφορευτικών, να αρθούν πάνω από τις κομματικές τους προτιμήσεις και να διευκολύνουν πραγματικά την εκλογική διαδικασία.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Πρόσκληση σε διάλογο, χωρίς ρητή καταδίκη ή αποδοχή της επικύρωσης

Πολιτική / Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Πρόσκληση σε διάλογο, χωρίς ρητή καταδίκη ή αποδοχή της επικύρωσης

Η Ουάσινγκτον καλεί σε καλόπιστες διαπραγματεύσεις για τις θαλάσσιες διαφορές και συνδέει τη διευθέτησή τους με επενδύσεις και έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο
THE LIFO TEAM
ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Πολιτική / Συγγνώμη Λαζαρίδη σε Γιαννακοπούλου: Ξέφυγα, γνωρίζει ότι τη σέβομαι και την τιμώ

«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» απάντησε η Νάντια Γιαννακοπούλου, σε ανάρτησή της, υποστηρίζοντας ότι ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην οικογένειά της
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Πολιτική / Αντίδραση ΕΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Άκυρο και ανίσχυρο, παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα

Η ΕΕ εξέφρασε τη «βαθιά της θλίψη» για την επικύρωση του μνημονίου από το Κοινοβούλιο της Λιβύης - Επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών με Κύπρο και Αίγυπτο
THE LIFO TEAM
ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΥΠΕΡΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για υπερυπολογιστή «Δαίδαλο»: «Πρόκειται για μια υποδομή με τεράστιες δυνατότητες που ίσως δεν έχουμε αντιληφθεί στο σύνολό τους»

«Αν δεν επενδύσουμε σε τεχνολογίες αυτού του είδους, κινδυνεύουμε να βρεθούμε εκτεθειμένοι απέναντι σε όσους θα μπορούσαν να περιορίσουν την πρόσβασή μας στην τεχνολογία», τόνισε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Πολιτική / Κικίλιας για ναυάγιο μεταναστών στη Λέσβο: Στους διακινητές αποδίδει την ευθύνη για τους έξι νεκρούς

Ο υπουργός Ναυτιλίας υποστηρίζει ότι το ταχύπλοο προσέκρουσε στο σκάφος του Λιμενικού - Οι ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης, που στοίχισε τη ζωή και σε ένα βρέφος, παραμένουν υπό διερεύνηση.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Δηλωση αντιπροσωπου του ποταμιου πριν ενα λεπτο."Η ελαστικοτητα των εργασιακων δικαιωματων, βοηθαει στη μειωση της ανεργιας".Να τους χαίρεστε οι... ποταμίσιοι.
Σε πληθώρα εκλογικών τμημάτων, λόγω του μεγάλου αριθμού των υποψήφιων συνδυασμών για τις ευρωεκλογές και της μικρής προέλευσης ατόμων για την εφορευτική επιτροπή,είτε δίνονταν μόνο τα ψηφοδέλτια των μεγάλων κομμάτων, είτε οι ψηφοφόροι καλούνταν να διαλέξουν μόνοι τους ποια ψηφοδέλτια θα πάρουν μαζί τους στο παραβάν. Μπορεί να το επιβεβαιώσει όποιος παρακολούθησε έστω και λίγο την ροή της εκλογικής διαδικασίας. Το ποτάμι έχει κάθε λόγο να καταγγέλλει αυτή την πρακτική, όπως και κάθε άλλο κόμμα το οποίο ζημιώθηκε από αυτή.