Πραξικόπημα του στρατού στην Ταϊλάνδη

Πραξικόπημα του στρατού στην Ταϊλάνδη Facebook Twitter
1

Μετά από σχεδόν ένα εξάμηνο πολιτικής αβεβαιότητας, συλλαλητηρίων, άκυρων εκλογών, καταδίκες πολιτικών για κατάχρηση εξουσίας κ.ά. τελικά ο στρατός προχώρησε σε πραξικόπημα, απομακρύνοντας την κυβέρνηση και καταλύοντας το Σύνταγμα της χώρας.

«Το Σύνταγμα του 2007 ανεστάλη, με εξαίρεση το κεφάλαιο για την μοναρχία».  δήλωσε ο Ουιντάι Σουβαρί, αναπληρωτής εκπρόσωπος του στρατού στην τηλεόραση. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτό θα επιτρέψει την «ήπια διακυβέρνηση της χώρας». «Η Γερουσία εξακολουθεί πάντα να λειτουργεί», ενώ «η κυβέρνηση απομακρύνθηκε».

Επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα τεθεί ο αρχηγός του στρατού, στρατηγός Πραγιούθ Τσαν-ότσα.

«Για να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα, οι ένοπλες δυνάμεις αναλαμβάνουν την εξουσία από τις 16:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) της 22ας Μαΐου», δήλωσε ο Πραγιούθ αφότου συναντήθηκε με όλες τις αντίπαλες παρατάξεις με στόχο την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης και πρόσθεσε ότι «όλοι οι Ταϊλανδοί πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι και οι δημόσιοι λειτουργοί να συνεχίσουν να εργάζονται όπως συνήθως».

 

Λίγο αργότερα ένας εκπρόσωπος του στρατού ανακοίνωσε και πάλι από την τηλεόραση ότι επιβάλλεται εφεξής απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα.

«Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να εγκαταλείψει την εστία του μεταξύ των 22:00 και 05:00» (18:00 ως 01:00 ώρα Ελλάδος), δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του στρατού Ουιντάι Σουβαρί.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις έδωσαν εντολή σε όλους τους τηλεοπτικούς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας να αναστείλουν τη μετάδοση του κανονικού τους προγράμματος σήμερα.

Απαγορεύθηκε επίσης κάθε συνάθροιση περισσότερων από πέντε ανθρώπων. Όλοι οι διαδηλωτές -αντικυβερνητικοί και φιλοκυβερνητικοί- διατάχθηκαν να πάνε σπίτι τους και διατίθενται και ειδικά λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν.

Στο μεταξύ, ο στρατός άνοιξε πυρ στον αέρα για να διαλύσει μια φιλοκυβερνητική διαδήλωση χιλιάδων «κόκκινων πουκαμίσων» σε μια τοποθεσία στην οποία πραγματοποιούνται εδώ και καιρό διαμαρτυρίες στα δυτικά προάστια της Μπανγκόκ μετά το σημερινό πραξικόπημα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των διαδηλωτών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΡΑΗΛ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Αντίδραση Άιζενκοτ για στήριξη Τραμπ σε Νετανιάχου: «Μόνο οι Ισραηλινοί μπορούν να επιλέγουν τον ηγέτη τους»

Η αντίδραση του βασικού αντιπάλου του Νετανιάχου στις εκλογές μετά το μήνυμα του Τραμπ ότι «ο Μπίμπι», όπως τον αποκαλεί, υπήρξε «σπουδαίος πρωθυπουργός-πολεμιστής»
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΚΡΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΑΛΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Διεθνή / Απογοήτευση με το διάγγελμα Μακρόν: «Κινδυνεύουμε να δούμε άλλες σκηνές σύγκρουσης στη Γαλλία»

Δεν κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Οι ενώσεις ξενοδόχων και εστίασης τόνισαν ότι, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, θα πάρουν οι ίδιοι τον νόμο στα χέρια τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια