Με... Ρένα Κουμιώτη απαντά η γ.γ. Ισότητας στην «Πρώτη Φορά» του Σ. Θεοδωράκη

Με... Ρένα Κουμιώτη απαντά η γ.γ. Ισότητας στην «Πρώτη Φορά» του Σ. Θεοδωράκη Facebook Twitter
6

Με ένα τραγούδι της Ρένας Κουμιώτη απαντά η Γενική Γραμματεία Ισότητας στα δύο σποτ του «Ποταμιού», τα οποία επικρίθηκαν ως σεξιστικά. Η τοποθέτηση της Γραμματείας Ισότητας είναι άκρως αιχμηρή και σε αυτή γίνεται λόγος για «παρθενική» πολιτική έκθεση» που «δημιουργεί στους «πρωτάρηδες» του χώρου αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας για τις «επιδόσεις» τους».

Γίνεται επίσης λόγος για «διορθωτικά αντανακλαστικά, ενάντια σε ένα είδος λόγου που θίγει τη γυναικεία υπόσταση και αλώνει την πολιτική ουσία».

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και η «αφιέρωση»:

«Η «Πρώτη Φορά» ας είναι και η τελευταία…»

Αντιλαμβανόμαστε ότι η αγωνία εντείνεται καθώς πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς η «κορύφωση» του προεκλογικού αγώνα εν όψει των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου.

Επίσης, αντιλαμβανόμαστε ότι για κάποιους, ίσως πρόκειται για την «πρώτη φορά» που εκτίθενται πολιτικά, σε μια εκλογική αναμέτρηση από την οποία θα κριθούν πολλά στην Ευρώπη. Φυσικό είναι αυτή η «παρθενική» πολιτική έκθεση να δημιουργεί στους «πρωτάρηδες» του χώρου αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας για τις «επιδόσεις» τους.

Από την πλευρά μας, στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων οφείλουμε να διαπιστώσουμε με χαρά ότι οι μηχανισμοί ορθού πολιτικού λόγου που τελικά διαθέτουμε ως κοινωνία, αυτή τη φορά λειτούργησαν!

Ίσως, μάλιστα, να είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο άμεση κριτική -και μάλιστα εξ’ιδίων τα βέλη- και διορθωτικά αντανακλαστικά, ενάντια σε ένα είδος λόγου που θίγει τη γυναικεία υπόσταση και αλώνει την πολιτική ουσία (άραγε, πότε θα μιλήσουμε τελικά για την Ευρώπη και τις επιλογές που έχει ο πολίτης, έστω και την ύστατη τούτη ώρα;).

Όμως, στην κρίσιμη αυτή στιγμή, συστήνουμε πάνω απ’όλα ψυχραιμία. Ας πρυτανεύσει η λογική. Και ας είναι και η «κοινή λογική».

Στο δημιουργικό επιτελείο της «Πρώτης Φοράς», αφιερώνουμε μια άλλη, κλασσική και αξέχαστη «Πρώτη φορά»!

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Το ότι το βασικό "πολιτικό" θέμα που απασχολεί τον κόσμο πάνω στις εκλογές, και σε μια περίοδο τόσο δύσκολη για όλους, είναι αν το χιούμορ στο σποτάκι είναι σεξιστικό ή όχι, θα έπρεπε να μας θορυβεί καθόλου;
Εμενα τα σποτακια μου αρέσαν πολύ. Φτάνει πια με τον δηθενισμο και την σοβαροφάνεια. Όλοι στην καθημερονοτήτα μας μιλάμε για το σέξ και κάνουμε αστεία με βάση αυτό. Σύν του οτι τα σποτάκια αυτά δεν είναι καθόλου σεξιστικα. Όποιος τα χαρακτηρίζει σεξιστικά είναι τουλάχιστον άσχετος.
Δεν μιλάνε όλοι στην καθημερινότητά τους με σεξουαλικά υπονοούμενα, και το χιούμορ έχει ευρεία γκάμα.Δεν περιορίζεται μόνο στο σεξ.Προσωπικά τα σποτάκια μου δημιούργησαν αμηχανία. Δεν μπορούσα να σκεφτώ πολιτικά ούτε να κάνω καμία σύνδεση. Αυτά που έλεγε η μικρή με άγχωσαν και αυτά που έλεγε η γιαγιά με αηδίασαν. Επειδή με προδιέθετε σεξουαλικά από τον τίτλο. Κ ότι ''α!εμείς θα σας γαμήσουμε σωστά!Το ποτάμι.'' Ίσως επειδή δεν συμφωνώ με αυτό το κόμμα. Αλλά και άλλο κόμμα να ήταν, πάλι θα έβρισκα το σποτάκι φτηνό, σεξιστικό, και μη πολιτικά ορθό.Η γυναίκα πρέπει να προσέξει που θα το δώσει ε? Πρέπει να μην πληγωθεί και νιώσει ευάλωτη για άλλη μια φορά μέσα σε αυτό τον ανδοκρατούμενο κόσμο? Δηλαδή πιο ασθενές φύλο πεθαίνεις έτσι?