Ελβετία: Δημοψήφισμα για κατώτατο ωρομίσθιο 18 ευρώ

Ελβετία: Δημοψήφισμα για κατώτατο ωρομίσθιο 18 ευρώ Facebook Twitter
2

Δημοψήφισμα για τη θεσμοθέτηση του υψηλότερου βασικού μισθού στον κόσμο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου στην Ελβετία. Συγκεκριμένα οι Ελβετοί θα κληθούν να αποφασίσουν αν δέχονται κατώτατο ωρομίσθιο 18 ευρώ, μια πρόταση που υποστηρίζεται από τα συνδικάτα, τους Σοσιαλιστές και τους Πρασίνους.

Αντίθετοι εμφανίζονται η κυβέρνηση της χώρας αλλά και οι επιχειρηματίες που υποστηρίζουν ότι θα αυξηθεί το μισθολογικό κόστος και θα υπάρξουν προβλήματα στην απορρόφηση εργαζομένων.

Το προτεινόμενο ωρομίσθιο των 18 ευρώ αντιστοιχεί σε αποδοχές της τάξης των 3.280 ευρώ ανά μήνα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μη σας μπερδευει και σας εντυπωσιάζει το ποσό. Το κοστός ζωής είναι πολύ υψηλό. Με αυτά τα χρήματα μόλις που νοικιάζεις διαμέρισμα. Να μην αναφέρω την τιμή του κρέατος. Κοτόπουλο 30 ευρώ το κιλό, βοδινό 50 ευρώ και το μοσχάρι από 70 και πάνω το κιλό. Οπότε το ποσό αυτό που φαίνεται υπέρογκο, για την Ελβετία δεν είναι πολύ. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ότι η Ελβετία είναι η ακριβότερη χώρα στον κόσμο.