ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Βενιζέλος: Αν δεν πάει καλά η Ελιά, την επόμενη θα πάω στον Παπούλια

Βενιζέλος: Αν δεν πάει καλά η Ελιά, την επόμενη θα πάω στον Παπούλια Facebook Twitter
7

Αποκαλυπτικός για τις προθέσεις του σε περίπτωση που αποδοκιμαστεί η Ελιά στις εκλογές ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη του το βράδυ στον Alpha. «Δε θα πω στον κ. Σαμαρά, θα το πω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε περιγράφοντας τη σκηνή της αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση την επόμενη ημέρα.

«Διότι εδώ πρέπει να ξαναενωθεί το έθνος κι όλοι να έρθουν προ των ευθυνών τους. Εδώ το έθνος είναι διχασμένο σε μια βάση τεχνητή, ξεπερασμένη και επικίνδυνη. Έχουμε βρει την ευκολία τώρα, είμαστε τα θύματα εμείς που κάνουμε τη σκληρή πολιτική με κόστος και οι άλλοι είναι αντιμνημονιακοί, χαλαροί. Γιατί το βάρος της ευθύνης της χώρας το έχει το ΠΑΣΟΚ ιστορικά και δεν το έχει η ΝΔ; Γιατί δεν το έχουμε όλα τα κόμματα που κυβερνήσαμε;», τόνισε.

Είπε ακόμη: «Δεν μιλάω για ποσοστά. Εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν αντέξουν, εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πουν ότι δεν μπορώ να ψηφίζω άλλο γιατί δεν έχω καμία στήριξη, καμία προοπτική, κανένα ηθικό δικαίωμα να το κάνω, υπάρχει κυβέρνηση;» διερωτήθηκε και είπε ότι «ο καθένας θα τεθεί προ των ευθυνών του». 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε και για το παρασκήνιο του 2011 σε ό,τι αφορά στα σενάρια περί εξόδου της χώρας από το ευρώ, λέγοντας: «Να σας πω το εξής, όταν πήγα στο υπόγειο του ξενοδοχείου στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, με το φίλο μου τον κ. Βόλφκανγκ Σόιμπλε, το Σεπτέμβριο του 2011, πριν συμφωνήσουμε με το δεύτερο πρόγραμμα, και μου είπε ο άνθρωπος με πολύ μεγάλη ευγένεια "μήπως πρέπει να μετατρέψουμε το πρόγραμμα σε ένα πρόγραμμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ"»...

7

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM
Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
1)Κοίτα ρε φίλε κάτι συμπτώσεις! Και σε αυτές τις εκλογές -ακόμα και ευρωεκλογές που είναι- η κυβέρνηση καταφεύγει σε εκβιαστικά διλήμματα!2) Μου φαίνεται τόσο αστεία αυτή η δήλωση, διότι υπονοεί ο Βαγγέλας ότι υπάρχει έστω και περίπτωση να "επιδοκιμαστεί" η ελιά.3)ΛΕΣ ΜΗΠΩΣ και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να προσπαθήσει κάποιος να μας εκβιάσει..? Κάτι μου λέει όμως ότι στις επόμενες βουλευτικές οι εκβιασμοί δεν θα είναι καπρίτσια του μεγαλομανούς Βαγγέλα, αλλά ως δια μαγείας θα επανέλθει πολύ βολικά το φάντασμα της εξόδου από το ευρώ.
Νομιζω οτι ηταν σαφεστατος ο Ευαγγελος.Εαν "βουλιαξει" η "Ελια" θα "ριξει" την κυβερνηση Σαμαρα !Ποιος μπορει να σκεφθει καποιο ισχυροτερο κινητρο υποστηριξης του Συριζα απο αυτο ; !!!Εκτος εαν....βρεθει να "σβυσει την φωτια" που απειλει να αναψει ο Ευαγγελος καποιο "δροσερο ποταμι" !!!