«Πόλεμος» στη Βρετανία για το τραγούδι της Πολωνίας

«Πόλεμος» στη Βρετανία για το τραγούδι της Πολωνίας Facebook Twitter
20

Διαμάχη για τον τρόπο που η κριτική επιτροπή της Γιουροβίζιον βαθμολόγησε το τραγούδι της Πολωνίας έχει ξεσπάσει στη Μ. Βρετανια, με αφορμή και την εκρηκτική εμφάνιση των δύο ερμηνευτριών.

Παρότι το τραγούδι κέρδισε την ψήφο του κοινού και πήρε το 12άρι, η κριτική επιτροπή, χαρακτηρίζοντας το ως «ένα ζευγάρι βυζιά»  το κατέταξε στην τελευταία θέση, καθώς, όπως δικαιολογήθηκε ένα από τα μέλη της η σοπράνο Λόρα Ράιτ, η εμφάνιση των δύο γυναικών βρέθηκε «πολύ μακριά από αυτό που πρεσβεύει ο διαγωνισμός».

Η κ. Ράιτ δεν έμεινε όμως εκεί. Χαρακτήρισε την εμφάνιση των κοριτσιών «σοφτ πορνό», προσθέτοντας: «Είναι εμφανές γιατί η συμμετοχή τους πήγε καλά, αλλά εμένα αυτό με θλίβει πραγματικά ως γυναίκα».

Η σοπράνο πρόσθεσε ότι το ντουέτο ερμήνευσε το τραγούδι με αρκετά προκλητική χορογραφία για τη Eurovision που παρακολουθείται και από οικογένειες.

Οι στίχοι του τραγουδιού  περιλάμβαναν φράσεις όπως «κούνα αυτό που σου έδωσε η μαμά σου».

Το τραγούδι κατετάγη τελικά 14ο στο σύνολο.

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

16 σχόλια
<<Η κριτική επιτροπή,το κατέταξε στην τελευταία θέση, καθώς, η εμφάνιση των δύο γυναικών βρέθηκε «πολύ μακριά από αυτό που πρεσβεύει ο διαγωνισμός». Τι ακριβώς πρεσβευει ο διαγωνισμός ? Κατσε γιατί φετος μπερδευτηκαμε λιγακι ....Η σοπράνο πρόσθεσε ότι το ντουέτο ερμήνευσε το τραγούδι με αρκετά προκλητική χορογραφία για τη Eurovision που παρακολουθείται και από οικογένειες. Ε και ? Οικογενειες παρακολουθησαν και το τραγουδι της Αυτριας !
έστω οτι υπάρχει σωστό και λάθος. Το σωστό θα ήταν η γυναίκες να μην πουλάνε το "sexyness" τους. Το τραγούδι αυτό εστάλει απο τον Πολωνικό λαό στη Eurovision. (έχω βέβαια να δω τη "γιορτή της μουσικής" απο τα 15 μου) Αυτοί που το στείλαν γνωρίζουν το concept. Εάν υποθέσουμε οτι το τραγούδι αυτό εκφράζει την άποψη των Πολωνών που ασχολούντε με τη διοργάνωση τότε που είναι το λάθος? Είναι ο πολιτισμός εν μέρη της Πολωνίας. Σέξυ, τσαχπίνες Σ(κ)λάβες με αίμα που βράζει. Είναι κάτι το επιφανειακό, άμεσο κλπ κλπ γιατί δεν κάνουν μια ευρέως εκπέμπουσα διοργάνωση που θα εκφράζει τη σύγχρονη κλασσική μουσική της κάθε ευρωπαϊκής χώρας? Because noone gives a shit. ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΥΛΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ
Υπάρχει σαφέστατο θέμα όταν χρεώνεις τα τηλεφωνήματα, φτύνεις στα μούτρα τον κόσμο που είνει τα λεφτά του. Να σταματήσει η αηδία με τις επιτροπές.
το να δειχνεις βυζι στη eurovision ειναι σαν να δειχνεις μπριζολιτσα γαλακτος σε χορτοφαγο. Ας ηταν καλογυμνασμενος αντρας γυμνος και σιγα μην γινοταν (αρνητικο) θεμα!
"η εμφάνιση των δύο γυναικών βρέθηκε πολύ μακριά από αυτό που πρεσβεύει ο διαγωνισμός", ειπε ενα μελος της βρετανικης επιτροπης. Ευτυχως που αποκατασταθηκε η ταξη στην τελικη βαθμολογια...
Μετά εξεγείρονται οι φεμινίστριες που λένε ότι οι άντρες "ξεσηκώνονται" βλέποντας τέτοια θεάματα. Ε δεν τιμά τις γυναίκες να "κουνάνε αυτό που τους έδωσε η μάνα τους" μπας και βγούν πρώτες στη γιουρο-βυζι-ον. Συγγνώμη κιόλας!
Αυτό πια είναι ανήκουστο.....Γίνεται ολόκληρο θέμα για το μούσι της τραγουδίστριας της Ρωσίας και για αυτές που νομίζουν ότι παίζουν σε τσόντα αντί στη Γιουροβιζιον ούτε λόγος, και μάλιστα όπως βλέπω μερικοί τις επικροτούν και από πάνω ! Πως φαίνονται τα αρνητικά στερεότυπα της υποανάπτυκτης κοινωνίας μας που δεν επιτρέπει στον καθένα να είναι όπως αισθάνεται , αλλά αυτή την υποτίμηση της γυναίκας (καθώς το video αυτό είναι ΠΟΛΥ προσβλητικό για το ρόλο της γυναίκας) την επιτρέπει και με το παραπάνω !
Η τραγουδιστρια ηταν την Αυστριας.Κατα τ αλλα συμφωνω παρα πολύ, το προσβλητικο τραγουδι της φετεινης Γιουροβιζιον ηταν αυτο της ΠΟλωνιας,και οχι της Αυστριας, γιατι προβαλλει ενα φαλλοκρατικο προτυπο γυναικας, μια δουλα που κανει λαγνα και χαρωπα τις "γυναικειες" τις δουλειες με τα βυζια πεταμενα εξω. Κανεις στην Ελλαδα δεν μιλησε γι αυτο, προφανως γιατι αυτο το προτυπο της σεξουλιαρας-γυναικας-νοικοκυρας-δουλας, ειναι καθαρα αντρικη φαντασιωση και βολευει τους Ελληναρες και λοιπους ανατολιτικους λαους - καθ οτι, ας το παραδεχτουμε επιτελους, εχουμε πολυ περισσοτερα κοινα με την Ανατολη, απ οτι με τη Δυση.Επισης για μενα το τραγουδι ηταν επισης προσβλητικο γιατι ηταν εντελως ελεεινο, κακά εκτελεσμενο, απο μια Κακοφωνιξ σεξυ παρουσια.
Στο τελευταίο συμφωνώ απολύτως.Πέρα από την Eurovision που δεν αξίζει να ασχοληθώ καν θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση στο σχόλιο σου. Το πρότυπο της σεξουλιάρας γυναίκας η οποία είναι συνάμα νοικοκυρά και της αρέσει να φροντίζει τον άντρα της λαμβάνοντας ΦΥΣΙΚΑ αντίστοιχη φροντίδα και εκτίμηση και όχι όντας ένα άβουλο φοβισμένο έρμαιο του κάθε κομπλεξικού άντρακλα, είναι η πιο αυθεντική μορφή και έκφραση της θηλυκότητας και ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί είναι προσβλητικό. Εν αντίθεση με το γυναικείο ‘’πρότυπο’’ των τελευταίων ετών που θέλει την γυναίκα όχι να είναι δυναμική και ανεξάρτητη απλά (το οποίο είναι σαφέστατα απαραίτητο) αλλά να αντικαθιστά τον άντρα σε τέτοιο βαθμό που να τον ευνουχίζει σταδιακά. Και κάπου εκεί χάσαμε την μπάλα..από την απόλυτη καταπίεση στον απόλυτο εκφυλισμό.Για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι γυναίκες έχουν χάσει την πραγματική του θηλυκή υπόσταση και οι άντρες την έχουν αναπτύξει.''Μια ανεξάρτητη, δυναμική γυναίκα.''
Εν αντίθεση με το γυναικείο "πρότυπο" των τελευταίων ετών που θέλει την γυναίκα όχι να είναι δυναμική και ανεξάρτητη απλά (το οποίο είναι σαφέστατα απαραίτητο) αλλά να αντικαθιστά τον άντρα σε τέτοιο βαθμό που να τον ευνουχίζει σταδιακά. Αν έχετε την ευγενή καλοσύνη δώστε κάποια παραδείγματα του πώς είναι το πρότυπο 1. της γυναίκας που είναι "απλά" δυναμική και ανεξάρτητη (επιθυμητή βερσιόν) και 2. δυναμική και ανεξάρτητη σε (μη επιθυμητή) βερσιόν ευνουχισμού του ανδρός. Πού εντοπίζεται η λεπτή (;) διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δύο βερσιόν. Πώς, κατά την άποψή σας, η 2η (μη επιθυμητή) βερσιόν εκφράζεται και επιβάλλεται συστημικώς; Επίσης γιατί οι άνδρες καθίστανται ανίκανα πλάσματα που αδυνατούν να επανεξετάσουν - εξελίξουν τους ρόλους τους, με τρόπο ουσιαστικό, και πέρα από τις παραδοσιακές αναγνώσεις - δίπολα ή ανδρίλας/βαρβατίλας ή μαμάκιας κ.λπ.. Ευχαριστώ.υγ. Τι είναι αυτό το "πραγματική θηλυκή υπόσταση";
"Πως φαίνονται τα αρνητικά στερεότυπα της υποανάπτυκτης κοινωνίας μας που δεν επιτρέπει στον καθένα να είναι όπως αισθάνεται"...για να καταλάβω, στις Πολωνεζες που νομίζουν οτι παιζουν σε τσόντα, όπως λες, γιατι δεν τους επιτρέπεται να ειναι όπως αισθάνονται, και να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν; ο/η με το μουσι, εχει προφανως καθε δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται και να εμφανίζεται όπως θέλει. Οι γυναικες που θελουν να αυτοπροσδιορίζονται σαν ερωτικα αντικείμενα, γιατι να εχουν λιγότερα δικαιώματα απ τον/την Wurst; Δεν καταλαβαίνει τιποτας εγω..
βρε παιδιά, καλά τα βυζιά δε λέω! καλό και το βλαχοτράγουδο για τα δεδομένα της eurovision! αλλά νισάφι πιά με τις ευρωτσ...ίτσες!! ο τρόπος που εμπορευματοποιούν το sex και έχει κουράσει και είναι ξεπερασμένος!! σκάφη, βυζί κουνάμενο, χέρι που τρίβει και λάγνο βλέμμα..