Οι καλύτερες χώρες για να ζει μια μητέρα

Οι καλύτερες χώρες για να ζει μια μητέρα Facebook Twitter
11

Η οργάνωση Save the Children παρουσίασε την έκθεσή της με τις καλύτερες χώρες για να ζουν οι μητέρες. Στις πρώτες τρεις θέσεις φιγουράρουν η Φιλανδία, Νορβηγία και Σουηδία, ενώ το πιο επικίνδυνο μέρος για τις μητέρες φαίνεται πως είναι η Σομαλία. 

Δεύτερη από το τέλος χώρα βρίσκουμε τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Σε αυτή τη χώρα, όπως τονίζεται στην έκθεση, διατρέχεις -στατιστικά- περισσότερους κινδύνους αν είσαι γυναίκα ή παιδί απ' ό,τι αν είσαι αντάρτης.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Φιλανδία με Νορβηγία, Σουηδία, Ισλανδία, Ολλανδία και Δανία να την ακολουθούν, αποδεικνύοντας ότι οι Σκανδιναβικές χώρες παρέχουν σε μία μητέρα το κατάλληλο περιβάλλον για να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται μόλις στην 31η θέση, πέφτοντας κατά πολύ από την πρώτη δεκάδα όπου βρίσκονταν το 2000. Κύριο ρόλο σε αυτό φαίνεται πως έπαιξαν οι φυσικές καταστροφές, όπως οι τυφώνες Κατρίνα και Σάντι, καθώς και μία αύξηση στις υψηλού κινδύνου κυήσεις μεταξύ των παχύσαρκων και των υπερτασικών γυναικών.

Η Ελλάδα ισοδυναμεί στην 20η θέση με τη Γαλλία.

Η συγκεκριμένη οργάνωση βοηθά τα παιδιά με ανάγκες σε όλο τον κόσμο και έδωσε στη δημοσιότητα την έρευνα με αφορμή τη γιορτή της μητέρας την προσεχή Κυριακή.

Οι δέκα καλύτερες χώρες για μητέρες:

1.Φινλανδία

2.Νορβηγία

3.Σουηδία

4.Ισλανδία

5.Ολλανδία

6.Δανία

7.Ισπανία

8.Γερμανία

9.Αυστραλία

10. Βέλγιο

Οι δέκα χειρότερες:

169.Ακτή Ελεφαντοστού

170.Τσαντ

171.Νιγηρία

172.Σιέρα Λεόνε

173.Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία

174.Γουινέα Μπισάου

175.Μαλί

176.Νίγηρας

177.Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

178. Σομαλία

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
η ελλαδα; ισοδυναμει με τη γαλλια; ειναι πλακα αυτο; ειμαι στη γαλλια αυτη τη στιγμη, στο μονπελιε. γελαω, ειλικρινα. ελατε να δειτε τις παιδικες βιβλιοθηκες, τα προγραμματα για βρεφη, τους ελευθερους χωρους. ειλικρινα, γελαω. σε μια ελλαδα που η μαμα-ή ο μπαμπας δεν μπορει να παρει το μωρο με το καροτσι γιατι δεν εχει ραμπα, δεν εχει πεζοδρομιο να περασει, πως ειναι δυνατον να ναι καλες οι συνθηκες; σε μια ελλαδα που δεν εχουμε αρκετες θεσεις στους βρεφονηπειακους; που δεν εχουμε βρεφικες-παιδικες-εφηβικες βιβλιοθηκες; τι να πω, δεν ξερω.
Όποιος οδηγάει την μηχανή του 4 φορές πάνω από το όριο ταχύτητας με σαγιονάρες, σορτσάκι, χωρίς κράνος και τρακάρει σε ποια κατηγορία μπορεί να καταταχθεί ;
πολύ σωστά. Περισσότερο το αναφέρω ως γεγονός παραφροσύνης, πως είναι δυνατόν να επιδοτείται η αγαμία και να τιμωρείται η δημιουργία ζωης εκτος στενου συμβατικού οικογενειακού πλαίσιου. Πέρα από γενική ανωμαλία είναι και οικονομική
Βάσει αυτής της λίστας η Φιλανδία είναι στην 21η θέση παγκοσμίως σε ποσοστά αυτοκτονιών http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate.Η δε Νορβηγία στην 35η κι η Σουηδία στην 44η.(Η Ελλάδα βάσει της ίδιας λίστας στην 87η, αλλά με δεδομένα 2009)Νομίζω ότι στις βόρειες χώρες το προφίλ του μέσου αυτόχειρα είναι άνθρωπος χωρίς οικογένεια. Άρα δεν είναι οξύμωρο. (Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου λόγω κρίσης οι αυτόχειρες είναι συνήθως οικογενειάρχες άνδρες μέσης ηλικίας που "δεν μπορούν να συντηρήσουν το σπίτι τους").
Και εγώ την ίδια διάβασα...21 απο 110 είναι αρκετά ψηλά. Πάντως τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα αυξήθηκαν λόγω κρίσης σε μια περίοδο γενικότερης ανέχειας. http://www.in2life.gr/features/notes/article/200504/giati-oi-eftyhismenes-hores-ehoyn-megala-pososta-aftoktonias.html (πηγή Time)