Απεργία την Πρωτομαγιά

Διαδήλωση υπέρ του οπαδού που έριξε την μπανάνα στον Άλβες

Διαδήλωση υπέρ του οπαδού που έριξε την μπανάνα στον Άλβες Facebook Twitter
3

Δύσκολο να το προβλέψεις, αλλά τελικά ο άνθρωπος που πέταξε την μπανάνα στον παίκτη της Μπαρτσελόνα και "ενέπνευσε" ουσιαστικά μια παγκόσμια καμπάνια κατά του ρατσισμού στα γήπεδα, βρήκε υποστηρικτές.

Ο Νταβίντ Καμπάιο έγινε το πρόσωπο των ημερών όταν πέταξε μια μπανάνα στον μαύρο παίκτη της Μπαρτσελόνα, μια άκρως ρατσιστική κίνηση που συνδέει τον παίκτη με μαϊμού. Ο Άλβες με ψυχραιμία μάζεψε την μπανάνα και την έφαγε. Γνωστοί ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο αλλά και απλοί άνθρωποι απάντησαν με μια αυθόρμητη καμπάνια υπό τον τίτλο We Are All Monkeys με φωτογραφίες από τους ίδιους να τρώνε μπανάνες.

Όπως ανακοίνωσε η Βιγιαρεάλ εντόπισε τον οπαδό, του αφαίρεσε την κάρτα μέλους και απαγόρευσε ισοβίως την είσοδό του σε αγώνες της ομάδας. Η αστυνομία της Ισπανίας προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και τον συνέλαβε.

Όμως χθες ο Καμπάιο, αφού αφέθηκε ελεύθερος και περιμένει τη δίκη του, βρήκε υποστήριξε από περίπου 800 άτομα. Οι υποστηρικτές του θεωρούν ότι υπήρξε παραπληροφόρηση από τα μέσα ενημέρωσης και δηλώνουν ότι "είμαστε όλοι Νταβίντ". Επίσης θεωρούν άδικο το γεγονός να έχει γίνει όλη αυτή η ιστορία, στο πρώτο -κατ'αυτούς- κρούσμα ρατσισμού που έχει σημειωθεί στη Βιγιαρεάλ.

Πάντως ο θείος του Καμπάιο υποστήριξε ότι η μπανάνα έπεσε στον αγωνιστικό χώρο ως αποτέλεσμα του τσακωμού του δράστη με τη φίλη του και δεν είχε ρατσιστικό σκοπό.

3

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια