ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΤΩΡΑ!

Πού κρύβουν τα λεφτά τους οι Έλληνες

Πού κρύβουν τα λεφτά τους οι Έλληνες Facebook Twitter
23

 

Φωτογραφία
23

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΤΩΡΑ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

LIFO Portraits / Γιάννης Οικονομίδης: «Δεν κάνω βίαιες ταινίες, απλώς μιλάω για τη βία»

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κατάφερε να μεταφέρει στο σινεμά μια αυθεντική εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς να κρύψει τίποτα, ούτε τις βωμολοχίες, ούτε τη φτώχεια, ούτε την αγριότητα. Σήμερα το στυλ του έχει επιβληθεί, και πολλοί προσπαθούν να τον μιμηθούν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κάποιοι φωτογραφίζουν ακόμα την έξαψη ενός αγώνα στο γήπεδο

Φωτογραφία / Κάποιοι φωτογραφίζουν ακόμα την έξαψη ενός αγώνα στο γήπεδο

Με αφορμή το φετινό Mουντιάλ, το Athens Football Festival οργανώνει μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας του διεθνούς δικτύου Analog Football, φέρνοντας στην Αθήνα εικόνες που αποτυπώνουν την κουλτούρα του ποδοσφαίρου.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Σώματα, ήλιος και queer ευφορία στη Σούγια

Πολιτισμός / Σώματα, ήλιος και queer ευφορία στη Σούγια

Ο φωτογράφος Dani D’Ingeo κατέγραψε το Nature Loves Courage στη νότια Κρήτη: ένα queer φεστιβάλ στην ακτογραμμή της Σούγιας, με σώματα που χορεύουν στο φως, FLINTA DJs, θάλασσα, ιδρώτα, αλάτι και μια διαφορετική εκδοχή της club κουλτούρας έξω από τα σκοτεινά υπόγεια της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Η Kristina Rozhkova φωτογραφίζει μια γενιά που έφτιαξε παραμύθια για να μη φοβάται

Πολιτισμός / Η Kristina Rozhkova φωτογραφίζει μια γενιά που έφτιαξε παραμύθια για να μη φοβάται

Στο Unbewitched, η Ρωσίδα φωτογράφος Kristina Rozhkova καταγράφει νέους ανθρώπους που ζουν ανάμεσα στην πολιτική ασφυξία, την καταστολή, την εξορία και την ανάγκη να επινοήσουν άλλους κόσμους.
THE LIFO TEAM
Η Nancy Honey φωτογραφίζει τη στιγμή που ένα κορίτσι αρχίζει να κοιτάζει τον εαυτό του

Πολιτισμός / Η Nancy Honey φωτογραφίζει τη στιγμή που ένα κορίτσι αρχίζει να κοιτάζει τον εαυτό του

Με αφορμή την αναδρομική της έκθεση στο Λονδίνο, η cult φωτογράφος Nancy Honey μιλά για τη μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, για το γυναικείο σώμα ως εικόνα προς κατανάλωση και για τη χαρά ως μια πολύ σοβαρή υπόθεση.
THE LIFO TEAM
Myriam Boulos: Η φωτογράφος πίσω από τις εικόνες του Harry Styles μιλά για τη Βηρυτό, το σώμα και την επιθυμία

Πολιτισμός / Myriam Boulos: Η φωτογράφος πίσω από τις εικόνες του Harry Styles μιλά για τη Βηρυτό, το σώμα και την επιθυμία

Σε νέο cover story του Dazed MENA, η Myriam Boulos μιλά για τις εικόνες που έκανε για τον Harry Styles, τη Βηρυτό, τη μόδα ως αυτοπροσδιορισμό και την επιθυμία ως μορφή αντίστασης.
THE LIFO TEAM
Queer νέοι της Πόλης του Μεξικού φωτογραφίζονται σαν άγιοι, πολεμιστές και μυθικά πουλιά

Πολιτισμός / Queer νέοι της Πόλης του Μεξικού φωτογραφίζονται σαν άγιοι, πολεμιστές και μυθικά πουλιά

Το Birds of Mexico City του Pieter Henket μετατρέπει queer νέους της μεξικανικής πρωτεύουσας σε τελετουργικές μορφές ανάμεσα στη lucha libre, τη θρησκευτική εικονογραφία, τη μόδα και την ελευθερία.
THE LIFO TEAM
Όταν η αγάπη δεν έχει γλώσσα

Φωτογραφία / Father and Son: Φωτογραφίζοντας μια σιωπηλή σχέση

Στο φωτογραφικό πρότζεκτ «Father and Son» του Βάλερι Ποστάροβ, μια απλή χειρονομία, το κράτημα του χεριού, μετατρέπεται σε πράξη επανασύνδεσης, φωτίζοντας τη σιωπηλή, συχνά ανείπωτη σχέση ανάμεσα σε πατέρες και γιους μέσα από διαφορετικές κουλτούρες και γενιές.
M. HULOT

σχόλια

20 σχόλια
Και γω που όταν διάβασα για μια γιαγιά που τα έκρυψε σε μια τρύπα που άνοιξε στον τοίχο, αλλα μετα 3 μήνες δεν τα βρήκε γιατί τα φάγανε, λέει, τα ποντίκια, δεν το πίστεψα!
χαλαρώστε παιδιά στο διαδίκτυο υπάρχουν τα πάντα! από ιδέες άλλο τίποτα...αν κάποιος ενδιαφέρεται να διαπράξει το τέλειο έγκλημα μπορεί άνετα να κάνει την έρευνα του στο google...στο youtube...Δεν σας φταίει το άρθρο σε τίποτα...Το να έχεις πολλά λεφτά στο σπίτι είναι χαζομάρα γενικότερα!..αν μαθευτεί, κινδυνεύει η ζωή σου απλά!
Η φράση "tragic" ταιριάζει γάντι στο συγκεκριμένο άθλιο φωτορεπορτάζ, αλλά και ο τίτλος του, είναι τουλάχιστον υπερβολικός. Πού κρύβει τα λεφτά της, η γιαγιά της φίλης μου, θα έπρεπε να λεγόταν. Αλλά αν αυτό λέγεται δημοσιογραφία, το να ξεσκεπάζεις αλλά και να γελοιοποιείς δηλαδή τον φόβο των υπερηλίκων, τότε σε παρακαλώ κάνε και ένα φωτορεπορτάζ για το πού κρύβουν οι δικοί σου "Ελληνες" την φούντα, τα σεξουαλικά βοηθήματα, τσόντες κλπ. Εκεί θα έχει πλάκα...
Πάντως οι κλέφτες είναι πολύ εκπαιδευμένοι και δεν περιμένουν από την Zeit να δουν πού κρύβουν τα χρήματα οι άνθρωποι. Οι δε νεόκοποι κλέφτες λόγω φτώχιας, προφανώς δεν έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ούτε Zeit ούτε lifo. Διευκρινισθέντος αυτού, το επίπεδο του ρεπορτάζ είναι κι αυτό πολύ καλά κρυμμένο, έψαξα εξονυχιστικά και δεν το είδα πουθενά.
Συγχαρητήρια για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις σας! Θα πρότεινα οι αναγνώστες σας να φανερώσουν κι αυτοί με τη σειρά τους, τα σημεία που κρύβουν τα χρήματά τους... Εγώ π.χ. τα κρύβω στο δεξί ντουλάπι του κυλικείου της LIFO...
Φανταζομαι πως η γιαγια της προτελευταιας φωτογραφιας θα βρισκει πανεξυπνη την ιδεα της αναδημοσιευσης του αρθρου της Zeit. Ετσι, για να πονηρευονται και οι λιγοτερο ψυλλιασμενοι -επιδοξοι και μη - διαρρηκτες.
Είναι από εκείνες τις φορές που δεν ξέρεις τί να πρωτοσχολιάσεις. Πάντως, πέραν της διόλου αγαθής πρόθεσης των συντακτών της Zeit, το γεγονός ότι κυκλοφορούν τέτοια άρθρα εμένα με κάνει να υποψιαστώ πως μάλλον κάτι παίζει στην (εχμ) πολυαγαπημένη μας χώρα και προσπαθούν σαν τρελοί να τραβήξουν αλλού την προσοχή. Γιατί για χιουμοριστική μπηχτή αυστηρά και μόνο, εμένα δεν μου κάνει.