Ο μαύρος, ταλεντάρα και εκατομμυριούχος, και ο λευκός στην κερκίδα, ρατσιστής και loser

Ο μαύρος, ταλεντάρα και εκατομμυριούχος, και ο λευκός στην κερκίδα, ρατσιστής και loser Facebook Twitter
6

Μ' αυτό πιστεύουν πως στέλνουν το μήνυμα: "Είσαι πίθηκος, ξαναγύρνα στο δέντρο σου". Οι ίδιοι θεωρούν ότι έχουν κατέβει απ' τα δέντρα και είναι πολιτισμένοι (ενώ απλώς βρίσκονται σε ένα γήπεδο βρίζοντας και πετώντας αντικείμενα και βλέποντας ανθρώπους να κλωτσούν μια μπάλα,  - φοβερός πολιτισμός κι εξέλιξη) 

Στην Ιταλία το είχαν κάνει και σε μια μαύρη Υπουργό, αν θυμάμαι καλά, αλλά το πιο συνηθισμένο είναι να τις πετούν στα γήπεδα σε μαύρους ποδοσφαιριστές.

Τις τελευταίες μέρες όλο αυτό είναι στις ειδήσεις για αυτόν κυρίως τον λόγο.

Προχθες στο γήπεδο της Βιγιαρεάλ ο παίκτης της Μπαρτσελόνα Ντάνι Άλβες, πήγε να εκτελέσει κόρνερ που είχε κερδίσει η ομάδα του και οι οπαδοί του πέταξαν μια μπανάνα.

Αυτός ατάραχος, έσκυψε, την μάζεψε και την έφαγε εκτελώντας στη συνέχεια το κόρνερ.

 


 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος παίκτης με 12ετή παρουσία στα γήπεδα της Ισπανίας γίνεται στόχος ρατσιστικών συμπεριφορών, τόσο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, όσο και με της Σεβίλης που αγωνιζόταν στο παρελθόν.

Ο χθεσινός αγώνας Βιγιαρεάλ - Μπαρτσελόνα έληξε 2-3 και ο Άλβες σκόραρε για την ομάδα του.

Μετά απ' αυτό, συνέβη κάτι τέλειο!

 Η μπανάνα έγινε σύμβολο κατά του ρατσισμού

Η κίνηση του Ντάνι Άλβες, να κόψει και να φάει κομμάτι από μπανάνα που του πέταξε οπαδός, δημιούργησε ένα ολόκληρο κίνημα κατά του ρατσισμού που περιλαμβάνει από τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ρέντσι

Ο μαύρος, ταλεντάρα και εκατομμυριούχος, και ο λευκός στην κερκίδα, ρατσιστής και loser Facebook Twitter

(στη φωτό με τον προπονητή της Εθνικής Ιταλίας),

μέχρι την Ισπανίδα παρουσιάστρια Μαρίλο Μοντέρο.

Ο ένας μετά τον άλλο σταρ, αθλητές αλλά και πολιτικοί εμφανίζονται σε φωτογραφίες στα social media να τρώνε μπανάνα, μετατρέποντας το συγκεκριμένο φρούτο από «εργαλείο» των ρατσιστών, σε σύμβολο κατά του ρατσισμού.

Ο μαύρος, ταλεντάρα και εκατομμυριούχος, και ο λευκός στην κερκίδα, ρατσιστής και loser Facebook Twitter

Εν τω μεταξύ η Βιγιαρεάλ ήδη την επόμενη ημέρα από το περιστατικό εντόπισε τον οπαδό που πέταξε την μπανάνα στον Άλβες και τον τιμώρησε με αποκλεισμό διά βίου.

 

 

Στην Ελλάδα;

Στον πρόσφατο, διαβόητο αγώνα της Τούμπας οπαδός πέταξε μπανάνα στον παίκτη Σαλίνο. Τι ακολούθησε; Κίνημα συμπαράστασης από αθλητές, τον πρωθυπουργό και προπονητές, που καταδίκασαν το ρατσισμό και απομόνωσαν τους ανεγκέφαλους; 

Όχι βέβαια. Ακολούθησαν οι γνωστές δικαιολογίες, τα στραβά μάτια και η υποτίμηση της νοημοσύνης μας.

# Στην απολογία του ο ΠΑΟΚ αναφέρεται και στην ρίψη μπανάνας από οπαδό στον παίκτη του Ολυμπιακού Σαλίνο υποστηρίζοντας ότι δεν επρόκειτο για ρατσιστικό περιστατικό αλλά για ένα απλό περιστατικό με οπαδό που είχε πάρει μπανάνα μαζί του για να τη φάει και κάποια στιγμή την πέταξε. Ο δικηγόρος της ομάδας ισχυρίστηκε επίσης ότι «η μπανάνα που πετάχτηκε δεν ήταν λόγω ρατσισμού, δεν πετάχτηκε για να μειώσουν τον παίκτη του Ολυμπιακού. Πετάχτηκε όπως θα πέταγαν ένα μπουκάλι ή ένα χαρτί. Μπορεί να είχαν μαζί τους κάτι να φάνε γιατί ερχόντουσαν από νωρίς στο γήπεδο».

===

Αν οι μαύροι παίκτες είναι "πίθηκοι" (ενώ οι ρατσιστές χούλιγκαν είναι οι πολιτισμένοι), τότε χίλιες φορές πίθηκος.

 

 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

4 σχόλια
Αθλια η δικαιολογία του ΠΑΟΚ αλλά εγώ θεωρώ ότι το θέμα πήρε πολύ μεγάλη έκταση. Όχι ότι δεν είναι σοβαρό, είναι και παραείναι, αλλά μέσα σε όλο αυτόν τον χαμό δεν καταλαβαίνω γιατί ξεχωρίζουμε ένα περιστατικό επειδή συνδέεται με την ρατσιστική βία. Ή μάλλον έπρεπε να υπάρξουν περιστατικά ρατσιστικής βίας για να ασχοληθεί ο κόσμος με την βία στα γήπεδα (ειδικά όσοι μέχρι πρόσφατα αδιαφορούσαν πλήρως για αυτά τα θέματα, και δεν μιλάω για τον Δημοκίδη, αλλά γενικά); Αν πχ. ο οπαδός της Βίγιαρεάλ πετούσε ένα νόμισμα, μια κροτίδα, ένα μπουκάλι ή μια πέτρα στο κεφάλι κάποιου παίχτη τότε όλα καλά και ανθηρά γιατί "το ποδόσφαιρο είναι αντρικό σπόρ και αυτά συμβαίνουν" (όπως είπε μια φίλη μου έξαλλη με το θέμα του ρατσιστικού χαρακτηρισμού); Αν αντί για το ρατσιστικό σχόλιο εναντίων κάποιου παίκτη του έλεγαν τι θα έκαναν στην μητέρα/θεία/κόρη/γυναίκα/αδελφή του τότε δεν τρέχει γιατί είναι στα πλαίσια της εκτόνωσης του κόσμου στα γήπεδα; Ο οπαδός της Βίγιαρεάλ θα την σκαπούλαρε τότε; Θα χρησιμοποιούσαν την κάμερα για να βρουν ποιος είναι; Γενικά δηλαδή είμαστε ανεκτικοί σε οποιαδήποτε μορφή βίας αρκεί να μην έχει ρατσιστικό υπόβαθρο ή όχι;
Για να γίνουν οι σωστές συγκρίσεις, να προσθέσουμε ότι οι υπεύθυνοι της Βιγιαρεάλ εντόπισαν (μέσω βιντεο υποθέτω) τον οπαδό που πέταξε την μπανάνα και τον τιμώρησαν με αποκλεισμό δια βίου από το γηπεδό της.
Δυστυχώς η αντίδραση της ισπανικής ομάδας αν συγκριθεί με αυτή του επίσημου ΠΑΟΚ (και για να ήμαστε δίκαιοι οποιαδήποτε ελληνική ομάδα στη θέση του το ίδιο θα έκανε) προκαλέι θλίψη. Όχι μόνο έχουμε μείνει πίσω αλλά η απόσταση μεγαλώνει, κρίμα...
Και οι δικαιολογίες που προβάλουν δείχνει ότι οι πίθηκοι βρίσκονται στην θέση των οπαδών και των διοικούντων της ποδοσφαιρικές ομάδες. Για να μη πούμε ότι δεν έχουν καν το σθένος να παραδεχτούν το λάθος τους.
Σωστος.. Υπαρχουν πολλοι τροποι να εκφρασει κανεις το αντιρατσιστικο μηνυμα. Επίσης παραθετω μια απο τις ποιο καλτ σκηνες της ταινιας TRUE ROMANCE οπου ο Χοπερ ειρωνικα βαπτιζει "μελιτζανα" τον σικελό Γουοκεν.http://www.youtube.com/watch?v=S3yon2GyoiM