ΠΑΟΚ:«Η μπανάνα στον Σαλίνο ήταν… για φάγωμα»

ΠΑΟΚ:«Η μπανάνα στον Σαλίνο ήταν… για φάγωμα» Facebook Twitter
15

Αύριο Τετάρτη αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ για τον ΠΑΟΚ, αναφορικά με τα γεγονότα της Τούμπας στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Στην απολογία του ο ΠΑΟΚ αναφέρεται και στην ρίψη μπανάνας από οπαδό στον παίκτη του Ολυμπιακού Σαλίνο υποστηρίζοντας ότι δεν επρόκειτο για ρατσιστικό περιστατικό αλλά για ένα απλό περιστατικό με οπαδό που είχε πάρει μπανάνα μαζί του για να τη φάει και κάποια στιγμή την πέταξε.

«Αν η ρίψη της μπανάνας είχε ρατσιστική έννοια, είναι κάτι καταδικαστέο, αλλά ποτέ στο παρελθόν δεν έχει δώσει τέτοιο δικαίωμα ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Ίσως είχε κάποιος μια μπανάνα για να τη φάει και την πέταξε μέσα όπως θα πέταγε οτιδήποτε άλλο», είπε ο δικηγόρος της ομάδας..

Ισχυρίστηκε επίσης σύμφωνα με το thestival.gr, ότι «η μπανάνα που πετάχτηκε δεν ήταν λόγω ρατσισμού, δεν πετάχτηκε για να μειώσουν τον παίκτη του Ολυμπιακού. Πετάχτηκε όπως θα πέταγαν ένα μπουκάλι ή ένα χαρτί. Μπορεί να είχαν μαζί τους κάτι να φάνε γιατί ερχόντουσαν από νωρίς στο γήπεδο». Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογο περιστατικό στον παίκτη της Μπαρτσελόνα Ντάνι Άλβες από οπαδό της Βιγιαρεάλ, η ομάδα του οπαδού, τον εντόπισε αμέσως και τον απέκλεισε διά βίου.

Για κάποιες από τις άλλες κατηγορίες υποστήριξε επίσης ότι «ο κόσμος που μπήκε ήταν για να πανηγυρίσει και να πάρει φανέλες, αλλά δεν έφτασαν ποτέ στη φυσούνα. Δεν κυνήγησαν κανέναν και δεν τραυματίστηκε κανείς».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του ΠΑΟΚ, «αν κάποιος έπρεπε να διαμαρτύρεται αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Προκρίθηκε, αλλά από σφάλματα αξιωματούχων του αγώνα έχασε τρεις ποδοσφαιριστές που μας στοίχισαν το κύπελλο.»

15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ