Απέσυρε την υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Απέσυρε την υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή ο Φαήλος Κρανιδιώτης Facebook Twitter
10

Απέσυρε πριν από λίγες ώρες την υποψηφιότητά του από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος Φαήλος Κρανιδιώτης.

Ο κ. Κρανιδιώτης σε ανάρτησή του στο facebook κατήγγειλε "συκοφαντικά" παιχνίδια που παίζονται εις βάρος του, αλλά κυρίως με στόχο τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά και συνολικά την παράταξη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του:

"Αδέρφια, τις τελευταίες μέρες παρακολούθησα, κι εσείς μαζί, ένα εμετικό συκοφαντικό παιχνίδι με στόχο εμένα αλλά κυρίως την παράταξη και τον Πρόεδρο της, με επίκεντρο την ενδεχόμενη υποψηφιότητα μου για την Ευρωβουλή. Λες και δεν είναι οι ψηφοφόροι, ο λαός που θα αποφασίσει ποιος θα εκλεγεί και ποιος όχι.

Η ατζέντα που παίζουν οι ιδεολογικοί μας αντίπαλο είναι η ταύτιση κάθε εθνικής φωνής με τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά και η επιβολή, ξανά, των γνωστών ενοχών στην παράταξη για ζητήματα που ποτέ δεν μας αφορούσαν ούτε και μας αφορούν. Κάθε πολιτική, που αφορά πχ το πρώτο δικαίωμα των πολιτών, την ασφάλεια, ή την καταστολή της λαθρομετανάστευσης, βαφτίζεται "ακροδεξιά", αν και είναι απλώς λογική κι αναγκαία για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα.

Επειδή δεν είμαι διατεθειμένος, ούτε και υποχρεωμένος, να ανεχθώ άλλο όλη αυτή την βρωμιά και να γίνεται ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα αντικείμενο τέτοιων πιέσεων προς την παράταξη και να σπαταλάω κι εγώ πολύτιμο χρόνο παλεύοντας στην λάσπη με το κάθε γουρούνι, όπου εσύ απλώς λερώνεσαι και το γουρούνι το ευχαριστιέται.

Επειδή ανήκω στον κόσμο της εργασίας κι όσα βλέπετε, ακούτε και διαβάζετε από μένα, είναι στο υστέρημα του χρόνου μου από τον αγώνα της επιβίωσης, χωρίς αντιμισθίες και χωρίς αργομισθίες, αφού ποτέ, πλην της στρατιωτικής μου θητείας, δεν πήρα μισθό από το κράτος, ούτε από συγκροτήματα κι επιχειρηματίες, επιλέγοντας μόνο το ελεύθερο επάγγελμα κι άρα ουδόλως με ενδιαφέρει να κάνω την πολιτική βιοπορισμό.

Γι’ αυτό λοιπόν, ώστε να διευκολυνθούν άπαντες, σας ανακοινώνω πως δεν θα είμαι υποψήφιος και θα μείνω συνεπής στις ιδέες μου, ζώντας σύμφωνα με αυτές και λέγοντας πάντα την αλήθεια. Είναι κι εύκολη δουλειά. Πάντα θυμάσαι τι είπες και δεν χρειάζεται να σκαρφίζεσαι δικαιολογίες".


Όπως γράφουν και τα Νέα, η υποψηφιότητά του είχε προκαλέσει αντιδράσεις εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Ντόλιος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας τη Δευτέρα στον ΒΗΜΑ FM 99,5 μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης της υποψηφιότητας Κρανιδιώτη είπε ότι το προφίλ του συγκεκριμένου πολιτικού εκλαμβάνεται ως «ακροδεξιό» και σε επίπεδο συμβολισμών είναι μια καλή εξέλιξη.


Νωρίτερα δε τη Δευτέρα και η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή της επίσης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 είχε καλέσει τον Φαήλο Κρανιδιώτη να δηλώσει ότι «δέχεται καθαρά τις αξίες και αρχές της ΝΔ».

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Από το προφίλ του στη Wikipedia:Ο Κρανιδιώτης είναι φίλος του Μάκη Βορίδη με τον οποίο συμφωνεί στην χάραξη μιας πιο καθαρά δεξιάς πολιτικής. Μάλιστα επιτίθεται στα πιο μετριοπαθή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία χαρακτηρίζει «ντιντήδες».
Από που να τον πιάσεις..απλά, απλά για να θυμηθούμε τις πολιτικές του ιδέες:http://www.dimokratianews.gr/content/19936/%CE%BF%CE%B9-%C2%AB%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B9%C2%BB-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%AD%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%C2%ABgay-pride%C2%BB
Μαλιστα. Το οτι διαφωνει με πολλα ψηφισματα της ευρωπης και ουσιαστικα θα ηθελε τη χωρα εκτος αυτης, δε θα πρεπε να επηρεαζει τους πολιτες και το κομμα με το οποιο πολιτευεται. Ευτυχως γλιτωσαμε καραγκιοζιλικια αν και κατι μου λεει οτι εκει θα στεκοταν σουζα. Τα εθνο- πατριλικια τριτοκοσμικου τυπου ειναι για εσωτερικη καταναλωση.