Πιστόριους: «Ξυπνάω και μυρίζω αίμα»

Πιστόριους: «Ξυπνάω και μυρίζω αίμα» Facebook Twitter
6

Για πρώτη φορά σήμερα από την έναρξη της δίκης το λόγο είχε η υπεράσπιση του Όσκαρ Πιστόριους αλλά και ο ίδιος ο κατηγορούμενος παραολυμπιονίκης, στη δίκη για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο Πιστόριους είπε στο δικαστήριο ότι από την ημέρα της τραγωδίας υποφέρει από εφιάλτες και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή ενώ, δακρυσμένος, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

"Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ζητήσω συγνώμη από τον κύριο και την κυρία Στέενκαμπ. Δεν υπάρχει λεπτό από τότε που συνέβη η τραγωδία αυτή που η σκέψη μου να μην είναι στην οικογένειά σας. Ξυπνώ κάθε μέρα και είστε οι πρώτοι άνθρωποι που σκέπτομαι. Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο και το κενό που προκάλεσα σε εσάς και την οικογένειά σας...Θέλω να ξέρετε ότι όταν εκείνο το βράδυ η Ρίβα πήγε στο κρεβάτι, ένιωθε ότι την αγαπούσα", δήλωσε.

Επέμεινε επίσης ότι πυροβόλησε νομίζοντας ότι ήταν αντιμέτωπος με κάποιον διαρρήκτη.

"Φοβάμαι να κοιμηθώ. Έχω τρομερούς εφιάλτες που έχουν σχέση με όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ. Ξυπνώ και μυρίζω αίμα. Ξυπνώ και είμαι τρομοκρατημένος", είπε ο Πιστόριους που υποστήριξε ότι ένα βράδυ ξύπνησε μέσα σε πανικό και κρύφτηκε μέσα σε μια ντουλάπα. "Τηλεφώνησα στην αδελφή μου να έρθει και να καθίσει πλάι μου, κάτι που έκανε", είπε. Η φωνή του ήταν πολύ χαμηλή, τόσο ωστε ο δικαστης του ζήτησε να μιλά δυνατότερα. Αργότερα ανέκτησε και πάλι την αυτοπεποίθηση του, όταν ο δικηγόρος του άρχισε να τον ρωτά για την παιδική του ηλικία και για τη λαμπρή αθλητική του καριέρα.

Στο δικαστήριο ήταν και η μητέρα του θύματος που έβλεπε ακίνητη τον Πιστόριους να της απευθύνεται για να της ζητήσει συγγνώμη.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Δεν έχω μελετήσει τη δικογραφία, βέβαια, αλλά αν αληθεύει η κατάθεση των μαρτύρων γειτόνων του Πιστόριους ότι μετά τους πρώτους πυροβολισμούς ακούστηκαν οι κραυγές του θύματος, πριν δεχτεί τη χαριστική βολή, τότε πρόκειται για μεγάλο υποκριτή.
Αν ηταν πραγματι διαρρηκτης θα ενοιωθες καλα ; Δολοφονε ! Καθαρμα ! Που κοιμωσουν και ξυπναγες με τα οπλα. Καθηκι. Σου μυριζει το αιμα τωρα ε ; Μαθε οτι θα σου μυριζη σε ολοκληρη την ελεεινη ζωη σου.Αυτη ειναι η τιμωρια για τους δολοφονους.Μονο η παραδοχη της ενοχης σου μπορει να σε ξαλαφρωση