Πεντάχρονος gamer ανακάλυψε κενό ασφαλείας στο Xbox

Πεντάχρονος gamer ανακάλυψε κενό ασφαλείας στο Xbox Facebook Twitter
7

Ένα πεντάχρονο αγοράκι που κατάφερε να εντοπίσει ένα μεγάλο κενό ασφαλείας στο gaming δίκτυο Xbox Live, προσπαθώντας να "χακέψει" το λογαριασμό του μπαμπά του, δέχθηκε τις δημόσιες ευχαριστίες και τα δώρα της Microsoft, σύμφωνα με το BBC.

O Kristoffer Von Hassel, στην προσπάθειά του να παρακάμψει τον έλεγχο password της υπηρεσίας, ανακάλυψε ότι στο δεύτερο έλεγχο επιβεβαίωσης, αρκούσε να πατήσει το κενό για να εισέλθει στην υπηρεσία, ακόμα κι αν δεν γνώριζε το Password.

H Microsoft ενημερώθηκε και διόρθωσε το λάθος της, από τον πατέρα του μικρού Kristoffer, που τυγχάνει να είναι τεχνικός ασφαλείας, και κατόπιν πρόσθεσε το όνομα του πιτσιρικά στη λίστα με τους επίσημα αναγνωρισμένους ερευνητές ασφαλείας της υπηρεσίας. Για να ευχαριστήσει τον πεντάχρονο για την σημαντική του ανακάλυψη, του έστειλε μερικά βίντεο παιχνίδια και του έκανε δώρο 50 δολάρια και μια συνδρομή στην υπηρεσία Xbox Live για ένα χρόνο.

Τech & Science
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τζέιν Όστεν δίνει συμβουλές για το Tinder: Γιατί οι άνθρωποι συνομιλούν με ψηφιακές εκδοχές ιστορικών προσώπων

Τech & Science / Η Τζέιν Όστεν δίνει συμβουλές για το Tinder: Γιατί οι άνθρωποι συνομιλούν με ψηφιακές εκδοχές ιστορικών προσώπων

Πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπουν στους χρήστες να ζητούν ερωτικές συμβουλές από συγγραφείς και να συζητούν με φιλοσόφους. Νέο ρεπορτάζ καταγράφει τις εμπειρίες τους και τους κινδύνους της ψηφιακής αναπαράστασης.
THE LIFO TEAM
Η Apple αυστηροποιεί τους κανόνες για τις εφαρμογές AI που δημιουργούν ψεύτικες γυμνές εικόνες

Τech & Science / Η Apple αυστηροποιεί τους κανόνες για τις εφαρμογές AI που δημιουργούν ψεύτικες γυμνές εικόνες

Οι νέοι κανόνες του App Store προβλέπουν αυστηρότερες υποχρεώσεις για την αποτροπή σεξουαλικών deepfakes χωρίς συναίνεση, αλλά και κυρώσεις για εφαρμογές που κρύβουν τις πραγματικές τους λειτουργίες.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Ναι εντάξει ο μπαμπά που είναι τεχνικός ασφαλείας το έδωσε κανονικότατα στην μαμά εταιρεία κλαιν το ενδεχόμενο κάποια άλλα πιτσιρίκια οι πιτσιρικάδες να το ήξεραν και να τους εξυπηρετούσε και δεν το έδωσαν σκόπιμα στην εταιρεία δεν υπάρχει ??Ας τα κρατάμε για πάρτη μας ότι βρίσκουμε καλό κάνει
Μπράβο στον μικρό,μπράβο και στον πατέρα του που αντί να τον τιμωρήσει με κάποιον αυστηρό τρόπο,έπραξε όπως έπραξε.Ίσως έτσι να του δώσει και ώθηση να ασχοληθεί επαγγελματικά με την πληροφορική.
Όντως δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο είναι μεγαλύτερο ρεζιλίκι. Το να είναι το επίπεδο ασφαλείας σου τέτοιο ώστε να το παρακάμπτει ένα πεντάχρονο ή το να είσαι τόσο καρμίρης...