LIVE!

Μύθος τα οφέλη του κόκκινου κρασιού;

Μύθος τα οφέλη του κόκκινου κρασιού; Facebook Twitter
1

Η ρεσβερατρόλη, η «θαυματουργή» ουσία που περιέχεται στο κόκκινο κρασί και η οποία συνδέεται με τη μείωση του κινδύνου για την καρδιά και με την επέκταση του προσδόκιμου ζωής, δεν φαίνεται να έχει ευεργετική δράση, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, που δημιουργεί αμφιβολίες για το πόσο ωφέλιμη είναι η ουσία τελικά.

Σύμφωνα με το foxnews, οι ερευνητές μελέτησαν επί 12 εβδομάδες 29 υγιείς γυναίκες μετά το στάδιο της εμμηνόπαυσης, από τις οποίες οι μισές έπαιρναν ένα συμπλήρωμα ρεσβερατρόλης και οι άλλες μισές ένα εικονικό χάπι (πλασέμπο).

Οι γυναίκες της πρώτης ομάδας έπαιρναν καθημερινά 75 μιλιγκράμ ρεσβερατρόλης, την ίδια ποσότητα που θα λάμβαναν αν έπιναν κάθε μέρα μια πολύ μεγάλη ποσότητα (γύρω στα οκτώ λίτρα) κόκκινου κρασιού. Οι ερευνητές μέτρησαν την ανταπόκριση αυτών των γυναικών στην ινσουλίνη και το ρυθμό απορρόφησης γλυκόζης από τους μυς τους, ώστε να διαπιστωθεί η επίπτωση της ρεσβερατρόλης στον μεταβολισμό τους.

Η νέα έρευνα σε αντίθεση με άλλες μελέτες, δεν διαπίστωσε κάποια βελτίωση του μεταβολισμού σε όσες είχαν πάρει τα συμπληρώματα ρεσβερατρόλης, σε σχέση με όσες έπαιρναν τα χάπια πλασέμπο. Ακόμα, οι ερευνητές πήραν μικρά δείγματα από ιστό μυών και λίπους από το σώμα των γυναικών που έπαιρναν τη ρεσβερατρόλη, αλλά δεν βρήκαν ευεργετικές μεταβολές στον μεταβολισμό των κυττάρων.

Παρ' όλα αυτά, τα χάπια ρεσβερατρόλης εμφανίζουν συνεχή άνοδο, αφού τείνουν να γίνουν όλο και πιο δημοφιλή, χάρη στα διαφημιζόμενα οφέλη της εν λόγω ουσίας, καθώς απαλλάσσουν κάποιον από την ανάγκη να πιει πολύ κρασί. 

1

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Honey Nest: Στον concept παιδότοπο της Νέας Σμύρνης μικροί και μεγάλοι περνούν εξίσου καλά

Living / Honey Nest: Στον concept παιδότοπο της Νέας Σμύρνης μικροί και μεγάλοι περνούν εξίσου καλά

Η Μαντώ, η Δανάη και ο Αλέξης έφτιαξαν έναν χώρο όπου πρωταγωνιστούν τα ξύλινα παιχνίδια και τα παστέλ χρώματα, διαθέτει μαγαζί και μικρό μπαρ και οι κάτοικοι της γειτονιάς κάνουν φιλίες.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Living / Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Η Νανάκο Κομπαγιάσι μεγάλωσε σε μια επαρχία της Ιαπωνίας, έπαιξε ποδόσφαιρο στο πιο υψηλό επίπεδο, τα παράτησε, αφοσιώθηκε στη δουλειά της, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει, στην Ευρώπη αυτήν τη φορά. Και η ζωή την έβγαλε στο Περιστέρι.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Living / Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πια εργαλείο. Το 2026, στο HR γίνεται στρατηγικός παίκτης. Όχι για να αντικαταστήσει τον άνθρωπο, αλλά για να αλλάξει ριζικά το πώς οι οργανισμοί παίρνουν αποφάσεις γι’ αυτόν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
Αντιμετωπίζοντας τους εφιάλτες μας

Living / Αντιμετωπίζοντας τους εφιάλτες μας

Ένα νέο βιβλίο καταγράφει την εξέλιξη της επιστήμης των ονείρων τον τελευταίο αιώνα, διαβεβαιώνοντάς μας ότι παρότι οι εφιάλτες μάς επηρεάζουν σε συναισθηματικό επίπεδο, δεν χρειάζεται να υποφέρουμε από αυτούς για πάντα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Διότι τα όποια διατροφικά στοιχεία δεν είναι θαυματουργά, είναι ωφέλιμα. Συχνα αυτό συμβαίνει χάρι στη συνέργεια μεταξύ των θρεπτικών συστατικών που υπάρχουν σε κάποιο τρόφομο. Αν το απομονώσεις σε ένα χάπι, εχεις χάσει τη συνέργεια. Θυμάμαι παλαιότερα, όταν ερευνες είχαν δειξει ότι το β-καροτένιο εχει αντικαρκινικες ιδιοτητες και αμεσως η βιομηχανία συμπληρωμάτων κυκλοφόρησε χάπια β-καροτενίου. Αργότερα επιδημιολογικές έρευνες έδειξαν ότι στα άτομα που κατανάλωναν συμπληρώματα β-καροτενίου ήταν αυξημένα τα ποσοστά καρκίνου.