Πέθανε η αρκούδα που χτυπήθηκε στην Εγνατία

Πέθανε η αρκούδα που χτυπήθηκε στην Εγνατία Facebook Twitter
13

Η πρώτη αρκούδα θύμα τροχαίου ατυχήματος για το 2014 καταγράφηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου. Πρόκειται για αρσενική αρκούδα περίπου 4 ετών η οποία χτυπήθηκε στις 04:30-05:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου από διερχόμενο όχημα στην Εγνατία Οδό (στο τμήμα «Σιάτιστα- Γρεβενά» ) μετά τη σήραγγα«Ταξιάρχη» στο ρεύμα προς Γρεβενά. Είναι το τέταρτο θανατηφόρο ατύχημα που σημειώνεται στο συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από το 2008.

Η νεαρή αρκούδα πέρασε στο οδόστρωμα καθώς στο σημείο υπάρχει ένα κενό διάστημα περίπου 30-40 μέτρων στην ενισχυμένη περίφραξη που τοποθετείται σταδιακά από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ από το καλοκαίρι του 2013, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Από την πρόσκρουση με το αυτοκίνητο η αρκούδα υπέστη συντριπτικά κατάγματα στα μπροστινά πόδια, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί μάτι και στην περιοχή γύρω από αυτό.

Πέθανε η αρκούδα που χτυπήθηκε στην Εγνατία Facebook Twitter

Το άτυχο ζώο μετά τη σύγκρουση παρέμεινε στο οδόστρωμα ανήμπορο και φοβισμένο να μετακινηθεί. Ευτυχώς άλλοι διερχόμενοι οδηγοί ενημέρωσαν την Τροχαία Γρεβενών που ειδοποίησε της ομάδες άμεσης επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΟΥΣ και του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που έσπευσαν στο σημείο. 

Στο νεαρό αρκούδο έγινε νάρκωση και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για να ξεκινήσει η περίθαλψη. Μάλιστα σήμερα επρόκειτο να μεταφερθεί στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ για πιο αναλυτικές διαγνωστικές εξετάσεις που θα έδειχναν πόσο σοβαρός ήταν ο τραυματισμός του.

Δυστυχώς όμως το βράδυ του Σαββάτου το ζώο υπέκυψε στα τραύματά του από εσωτερική αιμορραγία και πολλαπλά κατάγματα.

Πέθανε η αρκούδα που χτυπήθηκε στην Εγνατία Facebook Twitter
                                                                     
 
Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επισημαίνουν ακόμα μια φορά πως είναι επιτακτική ανάγκη να επισπευσθούν οι εργασίες και να ολοκληρωθεί σύντομα από την Εγνατία Οδό η τοποθέτηση της κατάλληλης περίφραξης στα υπολειπόμενα σημεία του τμήματος «Σιάτιστα- Γρεβενά», καθώς και στο τμήμα 4.1., και ειδικά στο σημείο του ατυχήματος. Πρόκειται για ζήτημα ασφάλειας τόσο των διερχόμενων οδηγών όσο και των άγριων ζώων που μέχρι στιγμής πληρώνουν το τίμημα.
13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ

Ελλάδα / Ορεινή Ναυπακτία: Πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος σταθμός των «Διαλόγων για την Ορεινότητα»

Σχέδιο για τη διασφάλιση ειδικών πόρων για τις ορεινές περιοχές ανακοίνωσε ο Θανάσης Κοντογεώργης από την Ορεινή Ναυπακτία, στο πλαίσιο των κυβερνητικών σχεδιασμών για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης
THE LIFO TEAM
ΕΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ

Ελλάδα / Στημένοι αγώνες μπάσκετ: Απολογείται σήμερα ο πρώην διαιτητής που βρέθηκαν στην κατοχή του 820.000 ευρώ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μηνύματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και φέρονται να καταγράφουν συνεννοήσεις για την ανακοπή της πορείας συγκεκριμένων ομάδων
THE LIFO TEAM

σχόλια

8 σχόλια
Καποιες φορες μπορει τα "ησσονος" σημασιας θεματα να σε επηρεασουν συναισθηματικα πολυ περισσοτερο απο τα "μειζονος".Μπορει τα τεκταινομενα στην εξαθλιουμενη χωρα μας να σου προκαλουν οργη,ειδησεις,ομως,οπως αυτη για το ατυχο αρκουδακι ,"σου δενουν το στομαχι κομπο".
Από πού μας καλείτε? Από πού...? Από τη Συρία? Ααααααα χαιρετισμούς στην όμορφη Συρία!! Και μην ξεχνάτε, να κάνετε τα ιντερνετικά γραφόμενά σας πράξη!