Παπαρήγα: «Φυλακή για το λαό θα αποδειχτεί το κοινοβούλιο»

Παπαρήγα: «Φυλακή για το λαό θα αποδειχτεί το κοινοβούλιο» Facebook Twitter
3

«Αργά ή γρήγορα το αστικό κοινοβούλιο θα αποδειχθεί για τον λαό ότι δεν είναι ο ναός της δημοκρατίας, αλλά κυριολεκτικά μια φυλακή», είπε η Αλέκα Παπαρήγα στην παρουσίαση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για να καταργηθούν το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση.

Σύμφωνα με τη Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ,  «το γεγονός πως η πρόταση δεν τέθηκε σε ψηφοφορία ούτε και θα τεθεί, με ερμηνεία του Συντάγματος ότι δεν πρέπει να παίρνονται στη Βουλή αποφάσεις που ανεβάζουν το δημοσιονομικό κόστος, αποδεικνύει ότι το Κοινοβούλιο -που εμείς το λέμε αστικό- έχει θωρακιστεί με πάρα πολλούς τρόπους και συνταγματικά και με νόμους, ούτως ώστε οι αποφάσεις που παίρνονται να μην δημιουργούν ρωγμές στα τείχη και στα βάθρα του συστήματος».

«Ο λαός πρέπει, ανατρέποντας τη δικτατορία των μονοπωλίων, να δημιουργήσει γνήσιους λαϊκούς θεσμούς, με βουλευτές και αντιπροσώπους οι οποίοι εκφράζουν τη λαϊκή εξουσία και δεν είναι υπηρέτες -είτε από τη θέση της διακυβέρνησης, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης- του σάπιου κοινωνικού συστήματος που ζούμε», είπε η Αλέκα Παπαρήγα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM
Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
«Ο λαός πρέπει, ανατρέποντας τη δικτατορία των μονοπωλίων, να δημιουργήσει γνήσιους λαϊκούς θεσμούς»Διαβάστε εδώ τι απόφαση έλαβε ένας λαϊκός θεσμός: http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/33401