Bloomberg: «Υasou Ελλάδα»

Bloomberg: «Υasou Ελλάδα» Facebook Twitter
26

Για απίστευτη ανάκαμψη της Ελλάδας κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμα του.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το διάγραμμα της διακύμανσης των spreads, αφηγείται μια αξιοθαύμαστη ιστορία και σημειώνεται ότι είναι σπάνιο, μια χώρα να αποκαθιστά την εικόνα τους προς τους πιστωτές τόσο γρήγορα

Στη συνέχεια αναφέρεται το ιστορικό της κρίσης και της ανάκαμψης με τη χορήγηση από την Τρόικα φθηνών δανείων ώστε να μην είναι αναγκασμένη η Ελλάδα να δανείζεται με εξωφρενικά επιτόκια από τις αγορές.

Γίνεται ακόμη λόγος για την αναπάντεχη επιτυχή μείωση των δαπανών από την Ελλάδα η οποία ήταν παράλληλα ουσιώδης ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Για τον αρθρογράφο αναπάντεχη ήταν και η στωικότητα του ελληνικού λαού, που υπέστη την οικονομική κρίση χωρίς βίαια ξεσπάσματα.

Σημειώνεται επίσης ότι ενώ οι Έλληνες γιόρταζαν την 25η Μαρτίου, οι τράπεζες κατάφεραν να πουλήσουν σε ξένους επενδυτές μετοχές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενισχύοντας την κεφαλαιακή τους επάρκεια και την δυνατότητά τους να χορηγούν νέα δάνεια. Αυτό κατά τον αρθρογράφο θα δώσει ώθηση στα δημόσια έργα

Ωστόσο, η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για συμφέροντα που βλάπτουν την ανάπτυξη. .

«Άρα δεν είναι όλα τα νέα καλά για την Ελλάδα. Όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση τώρα, παρά όταν οι αποδόσεις των ομολόγων της ήταν στο 30%», καταλήγει ο αρθρογράφος.

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Τετοιες ειδήσεις σαν του Bloomberg μπορει να φερουν σε απογνωση τους αριστερούς της που βλεπουν κριση του παγκοσμιου καπιταλισμου και ευκαιρια για την επανιδρυση των σοβιετ.Οχι τιποτα άλλο αλλα μπορει να αυξηθουν πραγματι οι αυτοκτονιες!
Ενόψει εκλογών, τα αφεντικά και τα ΜΜΕ που ελέγχουν θα τα δώσουν όλα για να στηρίξουν την κυβέρνηση των Νενέκων, Μετά τις εκλογές, θα αρχίσουν πάλι οι σφαλιάρες-εκτός αν τους χαλάσουμε τη σούπα και βάλουν τα μνημόνιά; τους εκεί που ξέρουν.
προεκλογικές αρλούμπες για να ξαναψηφήσουμε δικομματισμό και μετά μαστίγιο πάλι. Είναι απίστευτα πολλά τα κολακευτικά σχόλια το τελευταίο δίμηνο μπας και μας κρατήσουν στη στρούγκα. Θα χουν σοβαρούς λόγους να ανησυχούν φαίνετε
Σίγουρα όχι οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα!Τον δημόσιο τομέα που προξένησε την κρίση αυτή με τα τεράστια ελλείμματα του.Οι "καπιταλίστες" ιδιώτες πάλι εξοντώθηκαν με 1,5 εκατομμύριο άνεργους και 400,000 λουκέτα προκείμενου να μην χρειαστεί να απολυθεί ούτε ένας απο τους πολίτες πρώτης κατηγορίας που απασχολούνται στο ευρύτερο δημόσιο.
Τα χρωστούμενα του κάθε Γαβαλά και Κουρή είναι δέντρο μπροστά στο δάσος του διπλασιασμού των εξόδων μισθοδοσίας και συντάξεων του δημοσίου μέσα σε 5 χρόνια (2004-2009) όπως και του τετραπλασιασμού της φαρμακευτικής δαπάνης μέσα στο ίδιο διάστημα!!!Σορυ φίλε μου αλλά φάνηκε περίτρανα μετά την φοροκαταιγίδα των τελευταίων χρόνων πως λεφτά δεν υπήρχαν!Ο ιδιωτικός τομέας δεν είχε να δώσει τους φόρους που απαιτούσε το δημόσιο προκείμενου να καλύψει τα έξοδα του και 1,5 εκατομμύριο ιδιώτες είναι άνεργοι!Πολύ απλά η πραγματική οικονομία στην Ελλάδα δεν βγάζει τόσα ώστε με τους φόρους της να συντηρεί τέτοιου μεγέθους δημόσιες δαπάνες.
Το ταμειο αξιωματικά το αδειάζει όποιος εισπράττει απο αυτο όχι όποιος ειναι επιφορτισμενος να δουλεύει, να παράγει και να φορολογείται ωστε να το γεμίζει. Ας μαθει επιτέλους το κρατος μας να χαλαει οσα έχει και οχι οσα θα ήθελε να εχει.
@ ΑνηθικοςΠοιός πιστεύεις λοιπόν ότι θα έπρεπε να είναι ο κατώτατος και ποιός ο ανώτατος μισθός για τους υπαλλήλους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα?Δεν ξέρεις ότι οι μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα δεν πληρώνουν φόρους? Ούτε τα ΜΜΕ, ούτε οι κατασκευαστικές, ούτε οι πετρελαιάδες.. Ούτε φόρους, ούτε χαράτσια, ούτε τίποτα.Τα έξοδα του ελληνικού δημοσιου με βάση των ΟΟΣΑ είναι στο μέσο ευρωπαικό όρο, αντίθετα τα έσοδα του είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, ακριβώς επειδή οι έχοντες δεν φορολογούνται με χίλιους δυο τρόπους...
Εκλογές έρχονται...Ο Αντωνάκης κ σία, καλά τα πήγανε στις κωλοτούμπες...άρα; Τι καλύτερο από το να διαφημίσουν το θεάρεστο έργο της κυβέρνησης-μαριονέτας τους...
Όλος ο κόσμος πιόνια τους Σαμαρά και της λέσχης της Ζέτεμπεργκ. Όχι ήταν καλύτερα τότε που τα spreads ήταν στο 30% και δεν ξέραμε αν τα ΑΤΜs την επόμενη μέρα θα βγάζουν ευρώ, δραχμή ή τίποτα
Ο Σαμαρας και η κυβερνηση του ειναι πιονια τους, οχι το αντιθετο. Καθε φορα που επικεινται εκλογες ολα τα ξενα μεσα ειτε μας κολακευουν ειτε μας απειλουν, ωστε να ψηφιζει ο κοσμος τους ιδιους και τους ιδιους. Τωρα σου λεει το Μπλουμμπεργκ, κοιτα τι καλη δουλεια εκανε ο Σαμαρας, εχετε πρωτογενες πλεονασμα και βγαινετε και στις αγορες. Ασχετο που τα νουμερα χωρις μαγειρεμα δε βγαινουν.
@Daniel Deronda Ναι φοβούνται πως θα έρθουν οι συριζαίοι στην εξουσία και θα κάνουν την Ελλάδα υπερδύναμη. Σου λένε με τον Σαμαρά στην εξουσία θα ικανοποιήσουμε και την λέσχη της Ζέτεμπεργκ που σκοπός της είναι η φτωχοποίηση του Έλληνα τον οποίο φοβούνται για την ιστορία του και την ορθόδοξη του τη πίστης. Μαγειρεύουν δεν και τα στοιχεία μαζί του αφού σκοπός τους δεν είναι να τους επιστραφούν τα δανεικά αλλά το μέγα εβραιοσιωνιστικό σχέδιο
Να προσθέσω πως για να ικανοποιήσουν τον Σαμαρά χιλιάδες επενδυτών είναι διατεθειμένοι να χάσουν αρκετά δις επενδύοντας στα Ελληνικά ομόλογα ρίχνοντας τα sprends στα 5ετη χαμηλά. Χαλάλι σου τα δις μας τρισμέγιστε λαϊκοδεξίε ηγέτη της βαλκανικής Μπανανίας!
Το δικό μου το ΑΤΜ δε βγάζει τίποτα γιατί δεν έχει μείνει τίποτα οπότε δε θα μου έκανε και καμμιά διαφορά. Ωστόσο, δε μίλησα για λέσχες και εξωγήινους. Αρνείσαι ωστόσο ότι τα ΜΜΕ που διευθύνονται από ζάμπλουτους και πανίσχυρους ανθρώπους προωθούν ειδήσεις που θα τους ωφελήσουν; Πιστεύω στην απληστία του ανθρώπου όχι σε συνωμοσίες.
Επίσης, γιατί το ξέχασα, να σου θυμίσω τι έλεγαν τα διεθνή μέσα για την Ελλάδα επί Καραμανλή και πως το γύρισαν μετά. Έτσι απλά να δεις πόσο ΔΕΝ είμαστε πιόνια άλλων.
Πως ακριβώς θα ωφεληθούν μέσω του Σαμαρά;;; Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα μπορούσαν να τον στηρίξουν είναι επειδή θεωρούν πως το ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την χώρα Ουγκάντα και δεν πρόκειται να ξαναδούν τα λεφτά τους πίσω (όχι οι ίδιοι - οι κυβερνήσεις των κρατών που παρέχουν τα δανεικά). Επίσης άσε το τι λένε που δεν έχει σημασία και δεις το τι κάνουν (οι επενδυτές). Τα λεφτάκια τους δεν θα τα διακινδύνευαν αν νόμιζαν πως θα τα χάσουν!
"Το δικό μου το ΑΤΜ δε βγάζει τίποτα γιατί δεν έχει μείνει τίποτα "Μια προσωπική ερώτηση. Τον λογαριασμό του νετ πως των πληρώνεις; Τι τρως; Αν έκλειναν οι τράπεζες και σταματούσαν οι μισθοδοσίες θα τα περνούσες καλύτερα;